Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Стара Grand Vitara

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Стара Grand Vitara

Здравейте,

искам да купя Сузуки Гранд Витара модел между 2007-2009, дизел 1,9 от Германия. Ясно е, че тия машни са основно ползвани за работа или са счупени за офроуд кеф (основно на начинаещи офроудъри). Та из между всичките измами в сайтовете съм се спрал на два модела единият е на около 110к км ползван основно за лов а другият е 170к използван основно да дърпа ремарке с два коня по немските пътища. Въпросът ми е какво може да се очаква от този дърпал ремаркето (освен заминал съединител) и не е ли по-добрят вариант пред ловжийският. На какво да обърна внимания като ходя на оглед. Благодаря предварително за експертното мнение

Правилната ГВ е 3.2 биндзин автомат от Швецария

Дизела е много умрел с много скапан мотор от Рено.

У форума е писано много
    Land Rover Discovery II, V8 4.0
    VW Golf VI variant
    Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Здрасти,
      Първо тия километри са много далеч от реалните.
      Вероятно са били на толкова 3-тата или 4-тата година.
      Второ тоя мотор не се слави като читав, та ако държиш на модела загледай бензиновите, по-големите са за предпочитане 2.7 и 3.2 мисля, че имаше но по-рядко.
      Трето, кой автомобил за какво е бил ползван надали джамбазина знае, повечето пъти си съчиняват историите.
      Четвърто, на каквото и да се спреш гледай основните неща - ръжда, течове, шумове от двигателя или трансмисията.
      Който търси , намира !
      Човекът е човек, когато е на път !

Коментар

Това че всички коли в Германия са на мн км не е така. Има много коли които са на малко и реални км. Никой няма да си купи въпросната Витара и да върти луди км. Немците са сметкаджии и не е луд да кара кола която нито върви като хората, а за сметка на това си гори. Виж може да е ползвана за теглене.

Коментар

• cnc82
          cnc82 коментира
          Редактиране на коментар
          Съгласен съм , има такива . Но не и на тези цени на каквито ги продават в нашата родина. Автомобил на 13-14 години на 110 хил .км ако тук е на цена 8 к лева , навън е минимум 8 к евро.

Интересно ми е, как точно този модел може да се ползва за лов. За теглене, както и да е. Ама, какво се чудя, то и лова в Германия им е гейзерски.
        Всичко това, ако се има предвид третата Витара, която си е откровен паркет.
        Втората става, но на нея няма дизел Рено. Има Мазда РФ или ХДИ на Пежо.
        Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

2.0 а ако си паралия 2.7 !!!

Коментар

Дизелът в тази Витара става само за едно нещо:

Да си купиш с такъв къса щото има бавни за разлика от бензините които са си баш паркети без бавни.

Освен туй скоростите са много къси и неудобни, много гори и не върви
            Land Rover Discovery II, V8 4.0
            VW Golf VI variant
            Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Мерси за отговорите. Не споменах, че ме интересува късата база. И гледам да избягвам джамбазите (попаднах вече на две схеми - моргаджийски джипки - нов внос, и дай парите през ебай, пък ние ще ти докараме джипката). За двигателя разбирам, че дизела не е за предпочине, но по големите бензинови при вариант с 3 врати просто не предлага пазара...
              От автоматина скоростна кутия на много км ме е страх или не съм прав ?
              Като толкова не става, дори и за начинаещ в офроуда, какво бихте препоръчали от този калибър ...
              Последно редактирано от fiester; 16-02-21, 20:44.

Коментар

• rosen_offroad
                rosen_offroad коментира
                Редактиране на коментар
                Щом къса база задължително взимай дизел.

Е имаше някакви доста по нови с 2.4 бензин пак с бавни скорости но сигурно са много по скъпи.

Аз не бих взел тази дето е теглила ремарке щото освен че е много тормозена то и съединителя е за смяна.

А лова в Германия сигурно е много софт

Може и някоя друга защитка да са и сложили допълнително.

Дай линк.

Визуално отвън много ги харесвам .Веднъж се качих за проба на един такъв-дизел , беше на приятел купуван чисто нов от него в България.
              Не ми хареса нито вървежа - много муден ми се стори като се има на предвид , че не съм състезател. , нито комфорта ( возията ) който предлага .
              Който търси , намира !
              Човекът е човек, когато е на път !

Коментар

Здравейте,

накрая намерих къса Витара 2011, 2,4 бензин, ръчни скорости. Лека ръжда по долният ръб на задните калници, но иначе в много добро техническо състояние на около 150к км. Като за нуждите ми идеална.

Въпросът сега е дали бихте могли да ми препоръчате някой, който ги разбира тези коли в Пловдив.

Мерси.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X