Обява

Свий
Няма добавени обяви.

VW Tiguan

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• VW Tiguan

Здравейте,
    Видях, че има подобна тема, но е стара и ми ще се да чуя по-актуални мнения за VW Tiguan 2.0 Tdi, 140к.с, дизел, с автоматична скоростна кутия.
    На какво да обърна внимание при огледа на колата? Като цяло ще бъде семейна джипка, ще и се събират 10-15000км.годишно.

Тя минала край джипките ама не закачила.
    То си е леко надървен Гоуф.
    Влизаш у форума на Вагините и четеш.....
    Land Rover Discovery II, V8 4.0
    VW Golf VI variant
    Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Първоначално публикуван от Bambinka89 Преглед на мнение
      Здравейте,
      Видях, че има подобна тема, но е стара и ми ще се да чуя по-актуални мнения за VW Tiguan 2.0 Tdi, 140к.с, дизел, с автоматична скоростна кутия.
      На какво да обърна внимание при огледа на колата? Като цяло ще бъде семейна джипка, ще и се събират 10-15000км.годишно.
      Жената кара точно такъв вече 5 години. Няма никакъв проблем до сега. По мое мнение за семейна кола е малко малка, но аз обичам по-големи коли по начало.
      יעבור
      «И това ще мине»

Коментар

Зависи коя година е, има го този модел от 2007г до 2015г. До средата на 2010г е с класически автомат на Aisin, след това кутията е DSG. Ремонт на класическия автомат, е по-евтин от някои потенциални проблеми при DSG. Ако е DSG кутията, е доста важно да има сигурна и пълна сервизна история, т.е. да е редовно и правилно поддържана. Както и да е на сравнително малко километри.
        При повече градско каране, може да има проблеми с филтъра за твърди частици(DPF).

Аз бих погледнал Хонда CRV, от края на 2009г слагат автоматична кутия и при дизела. Разбира се ако влиза в предвидения бюджет.
        Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Здравейте,
          2008 е колата

Коментар

2008 е колата
            Значи е с класическа автоматическа скоростна кутия.
            יעבור
            «И това ще мине»

Коментар

• Bambinka89
              Bambinka89 коментира
              Редактиране на коментар
              Значи един плюс 🙂

Здравейте,
            Пиши в Гугъл "2.0 TDI шестограм маслена помпа".
            Първо се почва с въпросните пари за това или ако си намерите отдругаде дъно от 1.9 TDI. Цената за смяна - зависи от майстора.
            До 2006-ма пукат глави, за блоковете - и те имаха яд, но не помня до коя година.
            Гледаш нивото на маслото (ако я вземете) - качва ли се - отива нафта в него от някоя пикаеща дюза.

Коментар

• cecoa1
              cecoa1 коментира
              Редактиране на коментар
              Тука комън рейл вече, главата е друга.
              А проблема с шестограма, е по-кофти при Ауди, щото не може лесно да се провери или смени превантивно.

Тя на 12 години бе.... Аз лично дизел с ДПФ на повече от 5 години и на повече от 100 к км. не бих взел ама всеки си решава.

Коментар

Първоначално публикуван от royce Преглед на мнение

Пиши в Гугъл "2.0 TDI шестограм маслена помпа".
              Първо се почва с въпросните пари за това или ако си намерите отдругаде дъно от 1.9 TDI. Цената за смяна - зависи от майстора.
              .
              Да бе, на 100 хиляди "превърта"! В момента се карат в къщи три коли с двигател 2.0 TDI. Пасат 2012 година, 170 коня, 300 хиляди километра, Тигуан 2015 година, 140 коня, 120 хиляди километра и Шкода Суперб, 2018 година, 190 коня, 90 хиляди. Нищо не е превъртяло.

יעבור
              «И това ще мине»

Коментар

• tabu_bg
                tabu_bg коментира
                Редактиране на коментар
                Късмет... не ги знам тия ТДИ-та с по намси колко кода на моторите. Явно само някой кодове мотори са проблемни други не чак толкова, иначе за тоя шестограм е така, бая народ покрай мен го смени профилактично и наистина като се свали и разгледа има износване. Е някой и целият мотор смениха след счупване ама...

• cecoa1
                cecoa1 коментира
                Редактиране на коментар
                Хе хе... Някъде около 2010г го оправят тоя проблем.

Имах пасат Б6 с такъв двигател, 2007 4motion, взех го нов новеничък от Порше.
              Като му мина гаранцията от 2 години, дюзите започнаха да пукат като пуканки - която където свари без никаква индикация.
              На 150 хиляди смених ангренажен комплект и съединител, по книжка.
              На 200 хиляди гръмна турбото. Отворихме картера и видяхме въпросния “шестогран” на маслената помпа - беше си почти отишъл и го сменихме. Струваше май 12-15лв.
              След това започна да капе антифриз - отивам на Боровец и на сутринта локвичка. В София не пада и капка. Оказа се някакъв бакелитен щуцер, който се напуква с времето и като се качиш нависоко прокапва.

Виж халдекса има ли масло.
              Дано да си късметлия с колата!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X