Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дайте предложение за някакво читаво возило(евентуално малък SUV),моля:)

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Дайте предложение за някакво читаво возило(евентуално малък SUV),моля:)

    Здравейте!Търсих подходяща категория за темата, но не намерих такава.А евентуално може да се търси и SUV,така че се надявам да не е в грешен раздел Та-имам голям проблем с намирането на правилно возило, а знам, че тук бих намерил най-компетентно предложение
    Живея от 4 години в UK и работата ми е свързана с шофиране през голямята част от времето(около 30-35 к мили на година).Досегашната ми работна кола е Nissan Note(2007)-от 3 години!Но искам да е по-нова(бюджет 10-11 к £), като предпочитам да е нещо по-повдигнато и ще бъде около 2017 година предполагам-задължително дизел(евро 6)-заради централната зона в Лондон за ниски емисии!Та-дилемата ми е такава-дали има нещо, което може да се избере-сравнително здраво-защото всяко влизане в сервиз коства доста пари и загуба на работни дни Колата ще бъде на 10-15 к мили(предполагам),та наистина не знам какво да избера?Всеки има индивидуално чувство за критерии за красота на колата си,но мога да пренебрегна доста мои забележки-стига да е здрава(имам в предвид не конкретния екземпляр,а вида автомобил като цяло.Искам да има големината на малък SUV,да е икономичен дизел и здрав-не знам дали може да се намери такова нещо!Не искам комби!Знам,че почти всеки от вас е имал или има досег с UK и затова мисля,че можете да дадете някакви насоки-за които съм предварително благодарен!

  • #2
    Бързо търсене в https://www.autotrader.co.uk
    w22sz пощенски код и в околията на 100 мили
    кола- мин цена 5 к - мах 11к
    нафта но ULEZ

    години – 2017-2018
    мах 10к мили
    Излизат 39 коли.

    Първо -30-35 к Мили (48270км – 56315км) на година и то в Европа си е ужасно много .
    Това дето пише в нета – повечето производители дават в УК 3г/60к мили - което доиде първо.
    Значи в мига която я купиш тая кола ти си извън гаранция ( ако е 2017) и след 1 г ще е на 40к.
    Мнозинството коли са 1,5 или 1,6 мотор –единствено да не ходиш по сервизи е да я купиш сега –караш 1г и я продаваш и пак купуваш друга кола в тоя диапазон и т.н
    Един мои приятел дето живее в Гринфорд и то от поне 20г ми каза че се гласяла разпоредба да забранят нафтовите печки в централен Лондон та да не се окаже в един момент че даже и да е
    ULEZ емисий клас кола пак не може да джиткаш из центъра.


    Коментар


    • rosen_offroad
      rosen_offroad коментира
      Редактиране на коментар
      Ех тези американци бре.....
      Ако мотора бил 1.5-1.6 и след втората година почвало ходенето по сервизите брей да видиш моя Гоуф с 1.6Д не го е знаел това че си бачка сега 10 годишен вече и на 220000 км.
      Предишното Пежо с 1.4Д и то сега е на 400000 км у съседа та така....

      п.п. и двете проблеми с двигателя 0
      леки проблеми с трансмисиите след доста километри

    • brpi
      brpi коментира
      Редактиране на коментар
      Росене ,
      Съвсем прагматично е мнението ми , а не че задължително трябва да се кара 5 литра автомобил.
      Работил съм в VW и съм много наясно какво е Голф с дизелов мотор само дето има една разлика –новите са много по калпави от старите.
      Съвсем ориенитовъчно -1,6 или 1,9 нафтовите голфови мотори са 54 и 63 коня ( без турбо),с турбо са с 10 -20 коня повече а на тия новите са изпилени до краи ( от 1,6 вадят почти 120 коня) и още от фабриката никога не са смятани да изкарат над 150-200к км.
      Твоя голф прави средно статистически 13500 мили на година , човека заявява че ще кара 3 пъти повече –много простичко –колкото повече се експлоатира –шанса нещо да се осере е по голям.
      Не ги знам как са сервизните услуги в Англето откъм цена/качество но като човек живял в немско и сега в Америка цените са много гадни и удрят по джоба ,а отделно тука при нас хем взимат парите ,хем и на много места ще си оставят ръцете.
      Та от тази гледна точка съм посъветвал и питащия .

  • #3
    Здравейте и благодаря за бързия отговор!Честно казано си мислех почти същото,но не ми се признаваше Та,относно гаранцията-като известна циганска държава(!),тук гаранцията в определени реномирани фирми може да се купи.Наистина почти не мога да разтегля бюджета,защото имам друго в предвид.Можете ли дА кажете поне мнение от по-близо за:
    -Citroen C4 Cactus(diesel,auto,2017)
    -Suzuki SX4 S Cross(diesel;1,6;2016)
    И двата влизат в бюджета и са ми симпатични на вид.
    Бих си купил 2 год(пълна гаранция).
    Мерси отново.
    P.S.: Suzuki няма да е варианта 4х4
    P.S.S.:Заглеждам даже и евтини Fiat Tipo(1,9 diesel,201

    Коментар


    • #4
      Виж Дачия, за тия пари сигурно има и чисто нова.
      Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

      Коментар


      • #5
        Гаранцията (а и върви с уловки) винаги се плаща от клиента,това у нас-няма не искам.Там е по-добре,защото може и да си спестиш излишни разходи,ако си рисков играч,и знаеш какво да купиш.Аз бих купил нова японка,с по-голяма кубатура-2000 или нагоре кубика,по-надежни са.Ако не ми стигнат парите,колкото липстват,лизинг.После бих я изстискал за 10-на години каране.На няколко години кола,не се знае предишният собственик как я е поддържал и експлоатирал...

        Коментар


        • #6
          Не знам как ги виждате нещата, но за мен работата е за нов автомобил при този пробег. Каране до 4-5 години и следващата. Разликата в цената на лизинг и толкова.
          Ford Maverick II 2.3 XLT
          Ford Mondeo MK5

          Коментар


          • #7
            Здравейте отново!Благодаря за насочващите мнения. Знаех аз накъде отива работата,ама...Не исках нова,въпреки че съм ги заглеждал,но май натам ще отидат нещатаТогава ще обърна поглед към японки в среден ценови диапазон (и без това съм пристрастен към тях).Сега вече съвсем стана мъгляво

            Коментар


            • #8
              За мен,правилният избор е евентуално Хонда,или Тойота.Сузуки или Мицубиши-не...

              Коментар

              Активност за темата

              Свий

              В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

              Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

              Зареждам...
              X