Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Търси се нещо за къмпинг, разходки и сняг.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Търси се нещо за къмпинг, разходки и сняг.

Здравейте момци!
    От заглавието не става много ясно какво търся, но е трудно, когато и аз не знам, а уж не съм съвсем лаик с колите...
    Сегашния ми превоз е БМВ 7ца 2012та само на задно - крайно непрактичен коптор, но си има и предимствата, та не ми се разделя с него. От време на време с жената ходим на къмпинг, палатки, разходки и се налага да го вкарвам по разни пътища, за които хич не е мислен. След последното къмпингуване имаше кал и по тавана, та го зарязах и нагоре пеша... 3 курса докато замъкнем целия катун.
    Жена ми има книжка, но не кара. Ще й се наложи скоро, та гледам да ударя с един куршум два заека - втора кола на която хем тя да се учи и да свиква, хем да не досъсипвам сегашната. А и да имам план Б за зимата... причините са ясни - бмв на задно.
    Бюджетът е силно разтеглив. 6-7, ако нещо наистина си струва може и нагоре, но за кола, която ще се дере, блъска и жули - едва ли има смисъл.
    Офроудът ще е доста лек и всеки СУВ във сток вид би се справил дори и с асфалтови гуми.
    Автоматикът е задължителен.
    За момента разглеждам Гранд черокита и май клоня на там, 2.7 или 4.7 - каквото излезе.
    Заглеждам също Волва ХС90, но ми изглежда доста по-пикливо като джип, макар че сигурно и то ще върши работа. Доста предубеден съм към 4х4 системите тип халдекс.
    Отворен съм и към други варианти, де. Стига да не е съвсем грозно на външен вид, понеже в повечето случаи ще го кара жената.
    Една от идеите е при въпросните излети да не се занимаваме повече с палатки, тъй като дори и в лек дъжд е отвратително, та надуваемият матрак, който надуваме в палатката да надуем в джипа при легнали седалки.
    В никои от изброените два модела не съм бутал седалките и не знам дали подът става за такова нещо, но ако дължината е достатъчна, едва ли би било проблем. Ако подът е равен - идеално, ако ли не - ще изрежа някаква плоскост, която в ниската част ще е на трупчета докато се изравни нивелира.
    Въпросите ми са основно към тези два модела, но съм отворен и към други предложения.
    Благодаря предварително!

Матрака трябва да е от ниските - 5до 7см. Освен това има голяма вероятност да не се събере и да не е удобно с него. За спане в колата се ползва дунапрен или пенолатексова подложка основно. Ако беше бус да събереш надуваемо легло, ама в колата около задните гуми е тясно и не се получава.

Гранд Черокито е с почти равен под като пуснеш седалките. Няма да ти трябва подложка за изравняване. Но дължината на зоната за спане е около 170см. Достатъчно са, но не очаквай някакъв грандиозен комфорт .

Предполагам не си дообмислил проблемите свързани със спане в багажника. Целият багаж трябва да излезе и да иде другаде за да легнеш там. Има вариант да сложиш плоскост и под нея багажа, а над нея леглото. Ама Grand Cherokee-то е ниско за тая работа.

Та за пример - аз съм с Grand Cheroke WJ и винаги спим в палатката. А сме един възрастен и 4 годишно дете. Излетите ни са с 2 до 3 нощувки. В багажника седят част от багажите, хладилник и малко инструменти. Маса, палатка, столове, скара, душ, котлон - всичко се вади и се прибира. За спане в колата минимума според мен е нещо като Caddy Maxi Life преправено на кемпер, ама толкова големи джипки няма.

И бюджета е малък за читаво Grand Cherokee. Търси нещо по-старо и с евтина поддръжка. Примерно Vitara XL7 или просто дълга Vitara. С бензинов двигател и газова бутилка под купето.
    Последно редактирано от brum; 06-09-20, 16:38.

Коментар

Honda CR-V от началото на века (2003-2004). Достатъчно ръбата е, за да не губиш височина в задната част на купето. Освен това има легло за резервната гума под пода на багажника, където се събира тороидална газова бутилка без да седи под колата в калта и лугата, като при това самата резервна гума също оригинално си виси на 5-тата врата. С едно изречение - кеф за рибарите и къмпингарите.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Untitled-321.jpg
Прегледи:2007
Размер:185.5 КБ
ID:6642068

Име:Untitled-432.jpg
Прегледи:2000
Размер:201.8 КБ
ID:6642069
      Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
      Из "Златния телец"

Коментар

Вдигни бюджета на 10 за да имаш шанс за нещо което няма да откаже жена ти от карането,а на теб да ти скъса нервите.

Тия свестните по 7-8 мнооооого трудно се намират вече,изгъзи се света нещо в последно време.

Помисли и за пикап с палатка над легена,тук със сигурност отиват над 10 бобона обаче.
        TOYOTA SEQUOIA ‘11
        W140 S420 '99

Коментар

Това със спането вътре разваля и бюджета и всичко.....

За спане комфортно ти трябва поне бус а по добре кемпер или кастенваген.

Ако буса е висок и 4*4 става за твоето ползване.

Между другото в Албания по планините съм срещал Мерцедеси дърти бусове на задно да катерят по кози пътища.

Ама то там друг избор за междуградски планински няма така че......

И като си пълен с поне 6-7 здрави мъжаги

Един приятел имаше товарен 307 ли 308 ли с надуваем дюшек и що каки натакова по кърищата навремето ех....
          Land Rover Discovery II, V8 4.0
          VW Golf VI variant
          Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

• BENZBOSS
            BENZBOSS коментира
            Редактиране на коментар
            Аз го съветвам за десетина ма ти направо на 20 го мяташ баси.......почна от 5-6 бона човека,давай нежно да катерим цената.......бус Мерцедес.......шестак нали,4Х4,дизелче в офроуд кемпер изпълнение?Умножи тия 6 по 10 и става.

Припадна човека

Босе аз предлагам нещо такова и без щар по щар :

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:420px-Mercedes_T1_front_20080214.jpg Прегледи:0 Размер:36.3 КБ ID:6642138
          Land Rover Discovery II, V8 4.0
          VW Golf VI variant
          Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

• BENZBOSS
            BENZBOSS коментира
            Редактиране на коментар
            Хахахаха.

Много СОФТ трябва да е,мокър асфалт примерно за да им мммммм изравним малко силиците,след това комбито си е комби.

Бусове съм карал и едно мога да ти кажа - много ми е подценено комбито в каквото и да го хванеш

• rosen_offroad
            rosen_offroad коментира
            Редактиране на коментар
            А то има таквиз бусове с карантиЙ от Гей класа де......

• BENZBOSS
            BENZBOSS коментира
            Редактиране на коментар
            Да,за едни други пари

Не съм припаднал, не съм се и уплашил
          Относно бюджета - не купувам с кредити или с последните си заделени пари, затова не съм и сложил твърда граница. Ако изпадне нещо наистина добро лесно ще вдигна бюджета. Въпросът е да е добро съотношението цена-стойност. Относно пазара - имам добри контакти в Италия, та не се съобразявам с пазара тук. Всичките си коли последните 7-8 години купувам директно от там на доста под пазарната за БГ цена, та този въпрос за момента е изчерпан.
          Относно бъдещия джип - след доста проучване стигнах до извода, че искам една повдигната платформа - багажа долу, леглото горе.
          Нещо такова - https://erinoutdoors.com/wp-content/...uv-camper4.jpg
          Ето как изглежда във WJ - https://i.imgur.com/YgGuwUP_d.jpg?ma...idelity=medium
          Идеята е тази платформа да стои в гаража и да се слага в джипа само при съботно-неделни приключения, а иначе да си е в стоков вид и да се ползва като градска кола.
          Не виждам нещо трудно или неизпълнимо в цялата картинка по кемпер оборудването.
          Въпросът ми е освен WJ, ми хрумва само ХС90, което да отговаря на изискванията, нещо друго, което да си струва и да е изпълнимо това премеждие в него?
          Погледнах дискавърита, първите - идват ми много спартански, честно казано. Следващите дискавърита - преди години имах РР спорт 2.7, което е същото. Проходима, но отвратителна кола. Още сънувам аварийни режими...
          Паджеро и патрол също ми идват твърде хард и не е нещо, което бих причинил на жена си.
          След всичките приказки отново се връщам на въпроса - търсим цивилизовано изглеждащ СУВ с достатъчно за целта пространство вътре, автоматик, прилично 4х4 и разумна цена - или иначе казано добре обезценен през годините.
          Трябва да има още нещо някъде там...

Коментар

• brum
            brum коментира
            Редактиране на коментар
            Точно в тая конфигурация в WJ-я с девойка няма да ти е много комфортно. Сложи една плоскост на 50см над леглото и пробвай как се спи под нея.

Иначе точно за тази конфигурация с платформа говоря. Caddy Maxi Life обаче е доста високо (малко над 113см), а WJ-я вътре е 89см. Малките бусове са 135-140см. Във WJ-я като оставиш 30см за багаж (което е почти нищо) + 7см за платформата и дюшека и ей го на - 51см в най-високата част.

• IvanIvanovi
            IvanIvanovi коментира
            Редактиране на коментар
            виж и някой от големите корейци дали няма да свърши работа

• krasi-mir
            krasi-mir коментира
            Редактиране на коментар
            CRV-то от пост #3 и то е някъде там - около 90см.

Първия ML, няма ли да върши работа?! https://piyopiyo246.github.io/pic/mb_img_ml.html
          Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

• BENZBOSS
            BENZBOSS коментира
            Редактиране на коментар
            На мен ми идва малко багаж да товаря пък какво остава да спя в него,в задачата имаше лек дьждец и спане,а това значи всичкия чииз на поляната.

АБСУРД да се събере някой легнал ако има и малко багаж,и ширината му е проблем и дьлжината за нормален човек ..........или поне за мен.

• cecoa1
            cecoa1 коментира
            Редактиране на коментар
            Малко багаж го хвърляш на предните седалки, а човекът питаше и за такава възможност - https://erinoutdoors.com/wp-content/...uv-camper4.jpg
            https://i.imgur.com/YgGuwUP_d.jpg?ma...idelity=medium
            Кутия на покрива също е вариант за багажа.
            За багаж е едно, щото трябва и да се събереш на шофьорската седалка да караш. Ама в случая това не те бърка. Ето нещо от руснаците - https://ml-club.ru/forums/topic/3075...ge/2/#comments
            Само подлакътникът малко пречи за равни два метра по цялата широчина, ако се спи с глава към багажника това не е проблем... или с тия повдигнати подложки.
            Последно редактирано от cecoa1; 07-09-20, 10:34.

• BENZBOSS
            BENZBOSS коментира
            Редактиране на коментар
            Ти си мазохист

Пак аз

зимата на палатка няма да ходиш,трябва ти да драска из снега без да влачиш кампера

Да се повторя - пикап с надстройка над легена на който е монтирана палатката - нормален размер колица е все още,ползваш си легена за багаж,а палатката се разпьва за под минута.

Гледам има един Форд Рейнджър дизел 4Х4 за 7700лева там при вас и това от много бързо разлистване на обявите,ще трябва да си го боядисаш обаче.Щом има един има и други,Л200 примерно или нещо подобно,за мнооого лека друсани полянка всичко става.

https://www.trucks.com/2019/01/25/re...s-off-roading/

Е за идея на какво прилича в новия модел.Добра палатка от тия тук почва от 1000 долара,после мммммммще ти трябват още 5-6-7 за да стане като хората ма това е друга страница от романа
          TOYOTA SEQUOIA ‘11
          W140 S420 '99

Коментар

• NovemberCharlie
            NovemberCharlie коментира
            Редактиране на коментар
            И аз съм за пикапа.

Огледай и някой Хюндай Теракан. Мисля, че като предназначение и размери може и да отговаря на изискванията. Обаче има и една дъъъъълга тема в подфорума посветена на този модел - ако отделиш време, ще се ориентираш достатъчно добре за кокретни технически проблеми.

Коментар

• brum
            brum коментира
            Редактиране на коментар
            Удобрявам. Ако ще е джипка теракана е добър вариант.

Здравейте отново!
          Относно пикапът - по-скоро не. Не харесвам особено идеята за палатка над леглото.
          По принцип приемам пикапът и джипът като едно и също МПС, просто в единия случай отзад е открито и се опитваме с палатка да го закрием, докато при джипа си е закрито по начало и то добре закрито.Иначе е готина идея, но не виждам плюсовете на практика.
          Идеята за МЛ-а е интересна, но нямам такъв наблизо за да премеря колко е дълъг от багажната врата до предните седалки, както и колко е широк отзад.
          Първите Х5ци бяха с някаква кекава раздатка ако не бъркам?
          За теракан не се бях сещал. Ще проуча, благодаря!
          Време има, все още сме началото на септември, но до първи сняг е хубаво да имам нещо. Не ми се кара още една зима с БМВ-то.

Коментар

• BENZBOSS
            BENZBOSS коментира
            Редактиране на коментар
            Не е задължително легена да е отворен,или му дърпаш покривалото или му слагаш костенурка на легена и става затворен колко джипка,но събира в пъти повече.

https://www.rackattack.com/car-rack-...undra-crewmax/

Ван е оферта,едно Синхро на ФауВе или някой Мерцедес примерно,но фактора жена ти зимата и 6-7 бона не се връзва / без да обиждам жена ти,моята успешно се справя и с бусове,но малка колица не е карала 20 години /.

За мен да карам зимите с бмвто е удоволствие макар и мойте да са 3ки и да са преди 2012та. Аз имам дълго терано тройка и за твойте цели ми върши работа, подкрепям идеята за стария ML
          Старата любов ръжда не хваща, а непоправимо гние!

Коментар

Име:IMG_20200907_135715.jpg
Прегледи:2062
Размер:760.9 КБ
ID:6642253Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20200907_135741.jpg
Прегледи:2015
Размер:680.0 КБ
ID:6642254
            Две легла и си спите като хората. Заеби тези матраци, дюшеци и други алабализми.
            Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

Коментар

Само да добавя нещо, че аз от половин година се чудя какво МПС да взема. Хем да събира багаж, хем да е прходимо, хем да могат да се съберат 3 детски столчета. То не бяха джипки, не бяха ванове, не бяха Caddy-та, но накрая май се връщам от където тръгнах - VW T5 4х4. Исках Multivan, ама 4х4 са кът и скъпи, та отивам на Caravelle от късите. Разправят, че е малък бус дето се кара като лека кола. Колко е проходим - ще се види ако се намерим с някое такова.

Та място отзад бол за да бъде кемпер ван. Проходимост ще има някаква заради 4х4то. Просвета е малко (165мм), но с най-големите гуми дето събира ще стигне до 190мм. Ако има драма сигурно ще може и леко да се повдигне. Няма да е проходим като WJ-я дето карам сега, но ще се съобразявам според възможностите му и така...

Не случайно няколко пъти споменават бус като по-удобен вариант за тези цели. Джипките идват малки за спане и багаж. Ако държиш на джипка се замисли за покривна палатка - лесно разгъване (почти никакво) и дюшека си седи вътре. А в багажника цялото място си е налично.

Коментар

• Juiced
                Juiced коментира
                Редактиране на коментар
                Hyundai Н1 Starex е бус и джип две в едно. На рамата на теракана е а вътре ще има място според мен. Двигателят е 2,5 комън рейл. Може да се вдигне, но може ида вземе гуми 31" без никакъв лифт.

• brum
                brum коментира
                Редактиране на коментар
                1во или 2ро поколение? Че рязко почнах да се оглеждам за такова...

• brum
                brum коментира
                Редактиране на коментар
                Явно за 1во поколение става дума. И той, и Теракан-а са до 2007 година. Пък и само първият го има на клипове в тубата по черно. Само дето размерите му отвътре са по-скоро към миниван, не към бус.

Първоначално публикуван от AlpStr Преглед на мнение
              ...
              За момента разглеждам Гранд черокита и май клоня на там, 2.7 или 4.7 - каквото излезе.
              Заглеждам също Волва ХС90, но ми изглежда доста по-пикливо като джип, макар че сигурно и то ще върши работа. Доста предубеден съм към 4х4 системите тип халдекс.
              ...
              И WJ и XC90 са доста неудачен избор от към надеждност и потенциални бъдещи проблеми.
              Спрямо това за което смяташ да го ползваш, считам че WJ-я е още по неподходящ, тъй като каросерията му е изключително ниска за джип, което има своите предимства извън пътя - в гората например. Има доста писано - прегледай темите във форума.

За сума около споменатия бюджет можеш да да търсиш Терано 2.7, C-RV, Паджеро 2, 4Runner - имат разлики в задвижванията и т.н., но това са сполучливи изпълнения и оттам вече може да тръгнеш да търсиш нещо което си струва.
              Втори вариант е да вдигнеш бюджета и да търсиш фейсова X5-цa - надеждни са, като за това което са им се намират части от 1-ва до 5-то употреба. Бензин или дизел избираш според това което очакваш.
              Третия вариант е да вдигнеш още повече бюджета за LC95/120, като за 120-ката твърдо бих ти препоръчал бензин, но за съжеление трудно се намират и държат цена, но щом ще правиш внос може и да изпадне нещо.

Що се отнася Халдекса - мако съм карал с подобна система извън пътя, но впечатленията ми са, че се държи повече от добре - говоря за автомобил 2015г. производство!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X