Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Чакълест планински път - какъв джип е достатъчен през зимата

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Чакълест планински път - какъв джип е достатъчен през зимата

Здравейте, ще ми се налага често да минавам по един посипан чакъл път в планината(1200 метра надморска височина). Пътят е 500-600 метра, не прекалено стръмен.
    Сега през лятото бавничко и успешно го минавам с обикновена кола, която е доста ниска.
    Но през зимата няма как да стане с нея.
    Зимата ми е нужен джип.
    Та за тази задача кой е добрият като пари вариант според вас (на старо 10-15 000 лева)? Търся от евтините възможни
    Също въпрос проблем ли ще е, ако джипът е с автоматична скоростна кутия?
    Последно редактирано от bojo_5; 23-08-20, 08:39.

Все тая.
    значи си вземи Дъстър.
    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:bmw-mule_460x0w.jpg
Прегледи:762
Размер:82.4 КБ
ID:6637932
      Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
        Все тая.
        значи си вземи Дъстър.
        Значи не е проблем автоматика?

Но те Дъстърите на старо са доста скъпички, ако са "проверен автомобил"

Коментар

За 15 бона има поне 20 варианта. Кой на теб ще ти хареса е друг въпрос. В раздела има още поне 50 теми със същото питане само от тази година. Прочети ги. Като сведеш избора до 2-3-5 модела вече питай конкретно. Сега ще дойдат да ти кажат, че от Тойота по-добро няма, че американците са най-удобни, че Субару е супер мега-проходим и здрав, че Лада Нива за нищо не става, Дъстъра и той бил кашкавален щото е правен в Румъния и т.н.
          Ford Maverick II 2.3 XLT
          Ford Mondeo MK5

Коментар

• brum
            brum коментира
            Редактиране на коментар
            Сакън, не слагай "американците" и удобни в едно изречение.

• Asen Kushlev
            Asen Kushlev коментира
            Редактиране на коментар
            Ми не съм се качвал, но тук се споменава за голям комфорт из форума.

В тая планина сняг вали ли? Ако вали, колко сантима натрупва и редовно ли ги натрупва? Има ли комшии, които са изкарали последните 5-6 зими там и също целогодишно се придвижват по този път? Ако да, те какво карат? Някой опитва ли се все пак да почиства снега или до пролетта никой нищо не пипа? Като отговориш и на тези въпроси, ще се разбере дали Дъстър ти върши работа или ти трябва добре тунингована Тойота

П.П. По мое скромно мнение, най-добрият компромис би бил корейско возило с налични бавни скорости - Рекстън, Теракан или Соренто. Просто ще е възможно най-ново за парите си. Всичко друго "марково" (Нисан, Тойота, Митсубиши) ще представлява напудрено за продажба л@йно въз основа на градските легенди за тяхната неубиваемост и липсата на нужда от каквато и да било поддръжка. Както писа по-горе в другата тема колегата - една смяна на масло е достатъчна за цял живот
          Последно редактирано от коко келеша; 23-08-20, 09:09.
          Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
          Из "Златния телец"

Коментар

Инвестирай в местния тракторист, с който общината има договор да разчиства сняг зимата. Тия схеми със собствен джип имат смисъл ако пътя ти е 1-2 км, живееш постоянно там, вали сняг и има голям шанс някоя сутрин да не можеш да се откопаеш, понеже излизаш в 5, а траткора минава чак към 7.
            Съботата ми вървеше добре докато не осъзнах, че е понеделник.

Коментар

Първоначално публикуван от bojo_5 Преглед на мнение

Значи не е проблем автоматика?

Но те Дъстърите на старо са доста скъпички, ако са "проверен автомобил"
              Проблем е доколкото огромна част от автоматите са откровен боклук. Иначе по принцип дори ще е по добре в твоя случай.

Харесай си нещо пък питай конкретно. 500 метра е нищо и половина. Дори да има много сняг една лопата и вериги правят чудеса.
              И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
                В тая планина сняг вали ли? Ако вали, колко сантима натрупва и редовно ли ги натрупва? Има ли комшии, които са изкарали последните 5-6 зими там и също целогодишно се придвижват по този път? Ако да, те какво карат? Някой опитва ли се все пак да почиства снега или до пролетта никой нищо не пипа? Като отговориш и на тези въпроси, ще се разбере дали Дъстър ти върши работа или ти трябва добре тунингована Тойота

П.П. По мое скромно мнение, най-добрият компромис би бил корейско возило с налични бавни скорости - Рекстън, Теракан или Соренто. Просто ще е възможно най-ново за парите си. Всичко друго "марково" (Нисан, Тойота, Митсубиши) ще представлява напудрено за продажба л@йно въз основа на градските легенди за тяхната неубиваемост и липсата на нужда от каквато и да било поддръжка. Както писа по-горе в другата тема колегата - една смяна на масло е достатъчна за цял живот
                През зимата снега достига максимум до 40-50 см обикновено,
                Чисти се до населеното място, но тези 500 метра не се чистят,
                Хората там карта Опел Фронтера (много добре се справяла), БМВ Х3 и МЛ

Коментар

• Kirilpm
                  Kirilpm коментира
                  Редактиране на коментар
                  Знам че това ще нарани нежните чувства на Търтея, но на практика фронтерата е много по-проходима от МЛ първо поколение с вторите мисля, че няма нужда от сравнение.Говоря за фронтера спорт 2.0 115 коня и мл 270цди, късата фронтера му къса шортите даже без да се ползва предното.Не съм задълбавал в подробности как и защо се случва това, но го имам многократно видяно по един и същ път при възможно най-еднакви условия.

• turtey
                  turtey коментира
                  Редактиране на коментар
                  Кириле, зимата три дифа е по добре от два.
                  Отделно автомата на мл е в пъти по добър на на фруктиса.

Иначе аз знам какво минава отвсякъде

• Kirilpm
                  Kirilpm коментира
                  Редактиране на коментар
                  Да бе и аз се зачудих как си препоръчал легендарният дАстер, дето руснаците много го хвалили, пък не си се сетил за твоите любими гелендвагени и унимози?

Първоначално публикуван от santaclash Преглед на мнение
                Инвестирай в местния тракторист, с който общината има договор да разчиства сняг зимата. Тия схеми със собствен джип имат смисъл ако пътя ти е 1-2 км, живееш постоянно там, вали сняг и има голям шанс някоя сутрин да не можеш да се откопаеш, понеже излизаш в 5, а траткора минава чак към 7.
                Добра идея

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение

Проблем е доколкото огромна част от автоматите са откровен боклук. Иначе по принцип дори ще е по добре в твоя случай.

Харесай си нещо пък питай конкретно. 500 метра е нищо и половина. Дори да има много сняг една лопата и вериги правят чудеса.
                  Аз си харесвам по принцип RAV4 , но скъп ми идва

Коментар

• cecoa1
                    cecoa1 коментира
                    Редактиране на коментар
                    Ми вземи си по-стария RAV4, без друго до 2006г са по-читави като задвижване.

https://offroad-bulgaria.com/forum/о...рен-път
                  Толкова писано има точно по тая тема. Просто трябва малко четене. Ако автора не е същия де.
                  Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

Коментар

Първоначално публикуван от kameno karp Преглед на мнение
                    https://offroad-bulgaria.com/forum/о...рен-път
                    Толкова писано има точно по тая тема. Просто трябва малко четене. Ако автора не е същия де.
                    Не съм аз. Мерси за линка

Коментар

Туряй вериги на леката кола. На 50см сняг ше те спаси само наточен офроудър, че и товс не е сигурно. Друг е въпроса дали знаеш как изглеждат 50см сняг, че редовно някой е карал на 50см, па то не стига до джантата снега.
                      Аз имам голем дувар, а жената има vw beetle, на планина ни се наложи да идем една година с бръмбъра, с вериги си копа здраво.

Коментар

Ако ще си запазиш леката кола и джипа ти трябва само, за да те закара до вилата през зимата - Нива.По-евтино и проходимо от това няма, кой каквото ще да ти разправя и колкото да се пънат някои колеги как дАстера вървял повече

Ако ще караш основно джипа с тоя бюджет можеш да се класираш за италианско терано 2 с автомат.Опит имам само с автомата монтиран на 2,7тд мотора и мога да ти кажа, че това нещо е желязно и по никакъв начин не отстъпва на ръчната кутия на същия модел извън пътя.Лошото е, че автомата му освен надежден е и доста първобитен, та динамика и нисък разход не очаквай.

Не е лошо да добавиш някои пояснения джипа ще се кара ли градско? ще навърта ли много километри? и т.н.Ако е само за едното минаване през зимата, автомата е хемороид, който не ти е нужен извън пътя, колкото и да те убеждават, че са "почти" толкова здрави и евтини за експлоатация колкото механичните.Ако ще висиш из задърствания, обаче си е необходимо зло.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X