Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ЗА РИБОЛОВ Nissan Pathfinder/Terrano II /Pajero III / Range Rover/ Range rover Sport, дори Kia Sorento и Hyundai Santa Fe?

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #16
    Първоначално публикуван от bullet_pk Преглед на мнение

    Аз 4 години имах Кия Спортидж Гранд. Общо взето е добре измислен джип. Отзад окачването на моята, беше същото като на Тераното - с 4 надлъжни щанги, без А-рамо. Хубавото е, че беше на газ, харчеше 11 извънградско и 16-18 (зимата) газ градско, с 29 инча гуми. Но двигателят е склонен към пукане на глава, поради което ги няма по моргите и трудно се намират. Аз я сменях като я купих. Ако моята не беше ръждива швейцарка, най-вероятно още щях да си я карам. Имаше перфектни климатик и парно. Зимата топлото идваше на първия светофар от нас, докато сега на Тераното идва след 4-5 км - тъкмо когато стигам до работата ми. Частите са и евтини и ги има. За проходимост, фабрично Кията идва с доста малки гуми, но носи спокойно на лифт до 31-ци, а с бодилифт - и 33-ки. Предимство е, че около тежи 1500 кг, с 300 кила по-малко от Тераното.

    След нея съм с Терано 2.7. По-голямо е и по-тежко. Харчи 10-12/100 нафта с 30.5 инча гуми. Намерих Италианка почти без ръжди и доста запазена. За 2.5 години сериозни проблеми няма.

    Та и двете джипки си имат предимства и недостатъци. По-доволен съм от Тераното, но защото го взех в доста по-добро състояние. Важното е да се намерят без ръжди, а Кията и със здрава глава.
    Той пише за киа соренто, твоята е била гранд спортидж. Спортиджа е повече джип от сорентото според мен. Соренто 2.5 дизел също имат проблем с пукането на глави.
    Старата любов ръжда не хваща, а непоправимо гние!

    Коментар

    Активност за темата

    Свий

    В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

    Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

    Зареждам...
    X