Здравейте колеги 
Нов съм във форума тъй като след 10 годишно каране на автомобил реших,че е време да се кача на нещо по-високо
Основният модел на който съм се спрял е именно Mitsubishi Outlander 2 CWOW (2010 - 2013г) ДИЗЕЛ !
- Първият ми и най-важен въпрос е ако можете да ми препоръчате кой от двата мотора е по-удачният избор според вас - 2.2DiD 156 ( до колкото разбрах френският мотор ) или 2.2Mivec 177 ( моторът на Митсубиши )
- Другият ми не по-малко маловажен въпрос е относно скоростната кутия - Автомат или Ръчка според вас е по-удачно, имайки впредвид обаче,че на пазара до колкото виждам Японският Mivec в комбинация с дизелов мотор са само ръчки, докато френския 2.2Did има избор и с автоматик.
- И не на последно място разбира се ако можете да споделите впечтления от двата мотора - положителни и негативни черти.
Ще съм благодарен на всеки който изрази мнение и сподели съвет относно този SUV
Благодаря ви предварително!

Нов съм във форума тъй като след 10 годишно каране на автомобил реших,че е време да се кача на нещо по-високо

Основният модел на който съм се спрял е именно Mitsubishi Outlander 2 CWOW (2010 - 2013г) ДИЗЕЛ !
- Първият ми и най-важен въпрос е ако можете да ми препоръчате кой от двата мотора е по-удачният избор според вас - 2.2DiD 156 ( до колкото разбрах френският мотор ) или 2.2Mivec 177 ( моторът на Митсубиши )
- Другият ми не по-малко маловажен въпрос е относно скоростната кутия - Автомат или Ръчка според вас е по-удачно, имайки впредвид обаче,че на пазара до колкото виждам Японският Mivec в комбинация с дизелов мотор са само ръчки, докато френския 2.2Did има избор и с автоматик.
- И не на последно място разбира се ако можете да споделите впечтления от двата мотора - положителни и негативни черти.
Ще съм благодарен на всеки който изрази мнение и сподели съвет относно този SUV
Благодаря ви предварително!
) и от приятел знам, че е доста добър(виждал съм го в яки снегове, карал съм го, макар че ноговият е 2007-ма с ръчка) сравнение с много други от неговия клас. Автомобилът е доста просторен - както отпред, така и отзад. Задните седалки са на релси и това също е голям + за пътниците отзад. Багажникът е доста голям и събира доста багаж. Сърауд системата е убийствена и ако си го вземеш с нави и камера, ще бъдеш доста доволен. Та по твоите въпроси.. Няколко дни след като го купих, на баща ми му се наложи да пътува за Варна с него и някъде до Ямбол ми звъня да ме пита дали съм усетил нещо нередно по него. Отговорих, че не съм. Проблемът се олицетворяваше в "придърпване" (блъскане) по време на движение.. Та се наложи баща ми да я остави в Балкан стар в Бургас. Като цяло там нищо не се установи там, та след почти години и адски много нерви, които потроших, проблемът беше оправен в сервиз в София. Оказа се, че имам проблем със скоростната кутия. Доста четох, доста хора разпитвах с такива автомобили и почти никой нямаше този проблем. Питах в няколко сервиза, които се занимават с ремонт на автоматични скоростни кутии, но за мое съжаление никой не се нае да я отремонтира, освен този човек в София. Както и да е, драмата с това вече приключи. Доволен съм от ремонта и вече година и малко няма и следа от проблема.
Коментар