Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Търсене на нов 4х4 автомобил /до 60.000 - 70.000 лв./

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Търсене на нов 4х4 автомобил /до 60.000 - 70.000 лв./

Здравейте!
    Казвам се Иво и в момента ползвам акаунта на сина си, тъй-като сайта OFFRoad-Bulgaria не приема моя e:mail - binev@mail.bg като ми казва, че той се ползувал от някой друг, нещо което не би се допуснало пък от сайта mail.bg., тъй-като ползувам тази поща от години, но както и да е...
    Сега моля да Вашето компетентно мнение по следната тема:
    търся си "оф роуд" машина, разполагам с бюджет от 60000-70000 лв.
    Уточнявам, че ще го ползувам предимно по асфалт, с уточнението че то нашето не е асфалт като асфалт, а само дупки. Ето защо бих искал да има здраво окачване за да не вися постоянно по сервизи. Същото така ще го ползувам през зимата за каране по сняг, но пак по непочистени асфалтови пътища.

Предварително благодаря!

Re: Търсене на нов 4х4 автомобил /до 60.000 - 70.000 лв./

Първоначално публикуван от javor83
    Здравейте!
    Казвам се Иво и в момента ползвам акаунта на сина си, тъй-като сайта OFFRoad-Bulgaria не приема моя e:mail - binev@mail.bg като ми казва, че той се ползувал от някой друг, нещо което не би се допуснало пък от сайта mail.bg., тъй-като ползувам тази поща от години, но както и да е...
    Сега моля да Вашето компетентно мнение по следната тема:
    търся си "оф роуд" машина, разполагам с бюджет от 60000-70000 лв.
    Уточнявам, че ще го ползувам предимно по асфалт, с уточнението че то нашето не е асфалт като асфалт, а само дупки. Ето защо бих искал да има здраво окачване за да не вися постоянно по сервизи. Същото така ще го ползувам през зимата за каране по сняг, но пак по непочистени асфалтови пътища.

Предварително благодаря!
    нисан патфайндер е колата за теб

Коментар

За толкова много пари ... Къв да е нов японски паркетник. Корейските и европейските не ги и поглеждай, с тях ще научиш много за сервизите.
      Не знам за цените, предполагам обаче че за толкова може да си мислиш за голяма ТЛК. Ако не даваш на разни самодейци да и сипват горяло масло и да те лъжат, няма скоро да научиш къде продават гаечни ключове)

Коментар

Аз не бих казал, че има еднозначен отговор. Лично мен Дискавъри 3 повече ми харесва от Патфайдер-а, но не бих казал, че това е колата, само защото аз я харесвам.

Не става ясно дали джипа трябва да е чисто нов или ще се търси и втора ръка...

Ето няколко дискусии от форума за покупка от високия клас 4х4:
        Съвет за избор на джип/SUV - VW Touareg/ TLC/ Nissan Patrol?
        тойота ЛК100 4.2 D vs. G 500
        Кой е най-сигурния 4x4!? /G-Class : TLC 80/

Първоначално публикуван от Стефан
        ...Не знам за цените, предполагам обаче че за толкова може да си мислиш за голяма ТЛК. Ако не даваш на разни самодейци да и сипват горяло масло и да те лъжат, няма скоро да научиш къде продават гаечни ключове)
        Стефане, Стефане, и теб трудно да те разбере човек. В същата дискусия преди време тръбеше, че ТЛК-атата били мъртво родени..

Коментар

Човека търси паркетник, не джип. Джип за 70 000 няма. Може една трета кроулер, ама той изобщо не може да върви по асфалта.
          Ако четеш какво съм написал няма да ти е трудно да ме разбираш. Обикновенно в изреченията бутам някъв смисъл, не кухи фрази щото са модни.

Коментар

Ето и аз ще кажа моята коронна фраза - Гранд Чероки!
            С дизел от Мерцедес и най-добрата в света трансмисия с три 100%-ови блокажа (автоматични) на всички диференциали. На пътя кола, извън пътя булдозер
            Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

За толкова много пари ... Къв да е нов японски паркетник. Корейските и европейските не ги и поглеждай, с тях ще научиш много за сервизите.
              Не знам за цените, предполагам обаче че за толкова може да си мислиш за голяма ТЛК. Ако не даваш на разни самодейци да и сипват горяло масло и да те лъжат, няма скоро да научиш къде продават гаечни ключове)
              Стефане, благодаря ти за съвета, ама не ми се ще "паркетник", не знам колко им е здраво окачването. Иначе, признавам си, че съм се заглеждал по Нисан Екстрейл и Сузуки Гр.Витара, ама разбрах за СГВ, че дизела давал проблеми, а път автоматика виел до скорост 60 км./ч., а пък иначе бензинов ДВГ с МСКутия давал среден разход от 12л/100км. и тъй-като аз минавам 30000-40000км. на година (може и повече), струва ми се голям разхода.
              Мечтата ми е къса база на TLK или на Нисан Патрол (в краен случай Паджеро), ама се оказа, че в наш'та мила Родина не внасят въобще такива като нови заради ДДС-то.
              Колкото до покупка "на старо", по би ме устроило като цена, ама съм напълно "бос" в избора и може яко да се "нахендря". Правил съм го друг път и знам какво е.
              Относно "толкова многото пари", една немалка част от тях са на кредит, така че не е задължително да използувам максимума от лимита.

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro
                Аз не бих казал, че има еднозначен отговор. Лично мен Дискавъри 3 повече ми харесва от Патфайдер-а, но не бих казал, че това е колата, само защото аз я харесвам.

Не става ясно дали джипа трябва да е чисто нов или ще се търси и втора ръка...

Ето няколко дискусии от форума за покупка от високия клас 4х4:
                Съвет за избор на джип/SUV - VW Touareg/ TLC/ Nissan Patrol?
                тойота ЛК100 4.2 D vs. G 500
                Кой е най-сигурния 4x4!? /G-Class : TLC 80/

...Не знам за цените, предполагам обаче че за толкова може да си мислиш за голяма ТЛК. Ако не даваш на разни самодейци да и сипват горяло масло и да те лъжат, няма скоро да научиш къде продават гаечни ключове)
                Стефане, Стефане, и теб трудно да те разбере човек. В същата дискусия преди време тръбеше, че ТЛК-атата били мъртво родени..
                Яро, аз също харесвам Дискавъри-3, обаче като нови са "малко" скъпи, а иначе ми се струва, че не мога да го вкарам в гаража (който е висок само 1.83-4м. ) без да разбивам допълнително пода или тавана.
                Колкото, до това - нови или втора ръка - няма пречка да е "втора ръка", ама да е в добро състояние (достатъчно добро за да карам и само да сменям консумативите), което аз не бих могъл да преценя с моя "багаж", та за туй новото ми се струва по-сигурно.
                Благодаря за линковете, смятам да ги погледна.

Коментар

Аха, така е по-спокойно, щото нямам идея кво живее в тая част от ценоразписа Кроулер за 150 000 долара знам, УАЗ за 5 000 лева знам, ама тъкмо там ...
                  Те и паркетниците не са само едно нещо. Сега се навъдиха много травестити, кросовъри ли, кво там им казват. Те са безобразно претоварени с будка "досущ кат жип бе, скивай!" леки коли. Това верно не виждам как ще живее по дупките. Има напълно прилични паркетници, които не виждат че асфалта е бастисан. Просто не бива да ги шпориш със състезателите те като тръгнат на разходка
                  Ама пък къса база ... Ти кво, обичаш да караш сам, или се каниш да го завираш дето мирните граждани не ходят и пеш?

Коментар

... Има напълно прилични паркетници, които не виждат че асфалта е бастисан...
                    кои например?
                    ...Ама пък къса база ... Ти кво, обичаш да караш сам, или се каниш да го завираш дето мирните граждани не ходят и пеш?
                    Просто дългата база (на една TLK или един NPatrol например) ми се струва много дълга за паркиране в градски условия, отделно дето късата база е по - проходима извън пътя и може би с един и същи като мощност двигател късата база повече ще "дърпа".

Коментар

С паркирането се свиква за няколко дни. Ще ти кажа една тайна. Колкото си по-голям, толкова по-лесно караш в центъра. Основният проблемен контингент са голфаджийчетата, а те по принцип са малолетни пишлегари които не смеят да се пречкат на яките чички.
                      Мда, ясно значи защо ти е късата база. Обаче те предупреждавам - това е еднопосочна улица. От това не се умира, живее се дълго и тежко щото прогресира. Не се лекува по никой начин. От тоя наркотик и възрастта не пази))
                      Значи сега кво. Къс луксозен японски джип с голям мотор, правилно ли е?

Коментар

От това не се умира, живее се дълго и тежко щото прогресира. Не се лекува по никой начин. От тоя наркотик и възрастта не пази))
                        винаги когато прочитам тази ти фраза, Стефане, първо се хиля две минути тихо, да не ме помислят за много луд; и второ моментално се сещам за една друга моя любима фраза от едно любимо произведение (цитирам по памет и не претендирам за точност):

"А, знам я тази болест - отвърна херцогът и продължи. Това е много тежко заболяване. От него или се умира, или се остава идиот за цял живот. И аз съм боледувал от него"

Да ти звучи познато?

извинявам се на човека че му разводнявам темата, но не се сдържах. виновните ще бъдат наказани и това повече няма да се повтори
                        Stop fawkin email me! I'm trying to drink....
                        http://www.danasoft.com/sig/mitak.jpg
                        http://www.youtube.com/watch?v=A53Mx...eature=related

Коментар

къса база джип в тоя клас има смисъл само, акоси 100% сигурен, че НИКОГА няма да возиш 3-ти човек над 14 години...
                          късата база е по-икономична, по-бърза и т.н. само на теория... напрактика е осакатен автомобил... ако си такъв майстор, че 50см ти решават проблема с паркирането, само мога да завиждам...
                          помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

С паркирането се свиква за няколко дни. Ще ти кажа една тайна. Колкото си по-голям, толкова по-лесно караш в центъра.
                            вярваш ли си като казваш че с голям автомобил в центъра се паркира и кара лесно.аз около солунска и витошка гледам да нямам работа с джипа,просто на моменти не минава не от голфаджии,а от мерцедеси.
                            В момента пияният гръцки народ се опитва да фокусира дългия лист със сметката, който му подава все по-изнервеният европейски сервитьор. А махмурлука тепърва предстои...

Коментар

Ами ... Де да знам. С мене не се закачат. Обаче аз изглеждам май наистина страшно. Сичко е издрано, колелата стърчат, около тях квито има железа - ръждиви. Върви бързо, спира рязко ... Не, не се закачат. И паркирам където намеря особено голяма дупка или купчина нещо. Или върху идиотичните незаконни саксии. Най готино е да го оставиш с крен двайсетина градуса. Юзерите изпразват цялата улица))

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X