Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Sorento, ML , Tucson

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Sorento, ML , Tucson

Колеги предполагам ,че е дъвкано вече но точно за тези модели не намирам сравнение и съвет за покупка . Джипката ще се ползва за всекидневно ползване като се кара много малко по 10-12к на година . Основното което за мен е важно да има голям багажник и да може да се кара по черен път ( разбира се не тежък off road ) понеже съм рибар . Гледам Мл 320 бензин/газ , Sorento 2,4 бензин/газ за Tucson не съм много запознат с моторите но ми допада .... Ясен ми е разхода до към 20/100 зимата градско въпроса е поддръжка , възможности извън пътя и евентуални често срещани проблеми .
    Благодаря предварително .

Привет колега.
    Туксона е с по-малък багажник от Сорентото и МЛ. Сорентото е хубав автомобил но с 3.5 мотор бензин..Аз съм на мнение че който и от двата СУВа да избереш..гледай да е добре поддържан и НЕ изнасилван.

Коментар

Тусона няма голям багажник, а ако сложиш и газ, хептен нищо не остава

Коментар

За твоите цели - Соренто, ама с по-големия двигател.
        Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
        Телефон - в профила!

Коментар

Първоначално публикуван от gogata1982 Преглед на мнение
          ... Джипката ще се ползва за всекидневно ползване като се кара много малко по 10-12к на година ... Гледам Мл 320 бензин/газ , Sorento 2,4 бензин/газ за Tucson ...
          Ако ще я караш ежедневно + дълъг път до гьол-а - МЛ ... поне според мен ... Мотора и кутията не знам да има някакви кардинални ядове ... освен ако не са на 500k. Май електрониката не им е силна страна, ама поне май жиците им не са като на Авди-тата от същите години - демек да изгниват. Търси без газ, така може и да е карана по-малко. Гледай добре ламарините да са без ръжди и я закачете на Стар-диагностика задължително.

Коментар

Благодаря за мненията до момента ..Гледам вече няколко човека споменават големия бензинов мотор на Сорентото и се чудя 2,4 проблемен ли е и разхода на гориво на 3,5 няма ли да е доста брутален

Коментар

• BENZBOSS
              BENZBOSS коментира
              Редактиране на коментар
              Какво е “брутален”?

Ами да кажем ,че си го представям като 2,4 ама по 2 ..

Коментар

• Иван Жоров
              Иван Жоров коментира
              Редактиране на коментар
              Определено няма да е х2. Ако и двата са с еднакъв тип кутии в зависимост от стила на шофиране големия двигател може да е дори по-икономичен. Не знам колко горят, някой с опит да каже. Ако примерно 2,4 ти гори 14 газ смесено, 3,5 едва ли ще гори повече от 16 ако са ръчки и двете. При автоматите си +2л..

Още 2006-7 карахме такова Соренто 3.5 автомат,на газ..между 15-20...но това е мотора за този автомобил..2.4 е малък и разхода както каза колегата ще е същият...Само да кажа че тази служебна Кия още се движи...и още е на газ

Коментар

Трите са различни, Туксон водещ преден мост, без бавни, независимо задно и предно окачване, ESP. МЛ- независимо предно и задно, 3 отворени дифа с бавни и блокаж на средния диф, ESP. Соренто - цял заден мост, има бавни, като за предпочитане е 4х4 ауто а не парт тайм, не знам дали има ESP. По скоро избора е МЛ или Соренто
              8)

Коментар

• коко келеша
                коко келеша коментира
                Редактиране на коментар
                Има, има, и даже се изключва, за да си побоксуваш на воля в лечебната калчица

Здравей, колега.И аз бях пред същата дилема, само дето Туксона изпадна от класацията, веднага щом разбрах, че няма бавни.От два месеца съм собственик на Соренто, което за сега напълно отговаря на очакванията ми, даже ме изненадва приятно.Само че моята е дизел.Ако мога с нещо да помогна, свиркай .

Коментар

Много благодаря колеги . Засега съм се спрял на Мл 320 газ/бензин ,но ще отида да видя и няколко Соренто да съм сигурен в избора си .
                Благодаря отново .

Коментар

Първоначално публикуван от gogata1982 Преглед на мнение
                  Много благодаря колеги . Засега съм се спрял на Мл 320 газ/бензин ,но ще отида да видя и няколко Соренто да съм сигурен в избора си .
                  Благодаря отново .
                  Е, беше ясно, че въпроса изначално е "Да си купя ли МЛ или да?"
                  Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                  Из "Златния телец"

Коментар

Всъщност за кой МЛ става въпрос..? Ако е 163 - КИА със 3.5 е твоята кола,ако е 164,гледай да е на въздух.За разхода на гориво...не се плаши (освен ако не си бил до сега с 1.1 на мИтан).И двата мотора са малки и с приличен разход.КИА-та е по-евтина за поддръжка.
                    Не ме е страх от големи разходи - страх ме е от малки приходи!
                    Най-добрият ром е студеният ром!
                    Кралско правило : Със камила може,с камилар - не!!!

Коментар

• royce
                      royce коментира
                      Редактиране на коментар
                      Май за W163. При W164 не знам да го има 3.2 бензин, май от 3.5 почват.
                      При W164 има ML320, ама е CDI.

• Bat_Pepo
                      Bat_Pepo коментира
                      Редактиране на коментар
                      Не съм сигурен и аз,Както и да е,Кията е моят избор в случая.Лично мнение,разбира се.

За тези цели, от посочените марки, аз бих избрал ML 320, W164. Няма да коментирам (+) и (-), че е "дълга и широка". От този модел има коли offroad с 3 блокажа, които се управляват ръчно, в купето.
                    ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
                      За тези цели, от посочените марки, аз бих избрал ML 320, W164. Няма да коментирам (+) и (-), че е "дълга и широка". От този модел има коли offroad с 3 блокажа, които се управляват ръчно, в купето.
                      Чак 3 блокажа, да не са два?
                      8)

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X