Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв джип да си търся?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Какъв джип да си търся?

Здравейте група. Нов съм във форума, и аз като повечето реших да търся джип, с малко дете сме и ми трябва нещо за багаж, по високо на газ с нормален разход за джип 10-15газ.Да е здраво и частите да са на поносима цена. Щте се използва грацко, извън града и от вереме на време за риба, на планина до някоя вила. На дълак път поне да се държи 120-130км.Спрял съм се на няколко модела, като здравина, поносим разход на газ, не много скъпи части,и мотора да е 4 цилиндъра за по лесно обслужване. JEEP cherokee - liberty 2.4 бензин, KIA Sorento 2.4 бензин, Hyundai Tucson 2.0 бензин, Toyota Rav 4 2.0-150 след 2001г Благодаря предварително.
    ​​​​​

При сходни критерии избрах Х-Трейл 2,5 бензин. Спрямо тези които си изброил е значително по-пъргав и гори същото. Черокито и Сорентото са по-лакоми и по-спънати от останалите изредени, но са по-пълноценни джипове.
    Основения недостатък на Х-Трейла е, че ако е автомат(моя е автомат) е 4-и степенен и скоростите стават прекалено дълги. Автомата качва 2-2,5л. на 100км..
    Като здравина може би само Рав 4 е конкурентна. Цени на части не мога да коментирам, освен масла, филтри и накладки съм сменил само вентилатора на парното който е слабо място на модела, по моргите искат 150-200лв., аз си купих нов за 100лв.. По-скъпи по принцип са предните носачи(около 350лв. единия) които са алуминиеви, но са здрави.
    Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
    Телефон - в профила!

Коментар

Колега, към списъка може да добавите и тези шкафове: Санта Фе, Трибют, и Маверик. Не сте уточнили колко ще е багажа и желаната височина. Моето комби с мотор 2,4 и постоянно 4х4, тежащо около 1800 килограма харчи толкова газ.
      FORD Maverik-2,3L, AWD, XLT-2 броя

Коментар

Благодаря за информацията. Като здравина търся здрав и надежден мотор, здраво железно окачване по възможност с отделен шарнир, а не с цял носач. За аломиновите носачи, да скъпи са.

Коментар

Кеша, колко е кеша ?
          ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Багажник, по възможност по голям. Санта фето е грозно, за маверик2 незнам дали е здраво и частите на добри цени ли са.

Коментар

4000-6000лв

Коментар

Първоначално публикуван от Мимака Преглед на мнение
                4000-6000лв
                Х-Трейл 2,5 не ти влиза в бюджета, там трябва да е и фейслиф, цените са около 7000лв. при тях. Маверик 2/Мазда Трибют е доста здрав откъм окачване и като цяло е доста корава машина.
                Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
                Телефон - в профила!

Коментар

Маверик2 мотор- 2.3-150 ми изглежда добър вариант.

Коментар

За тези пари и цели най-удачно е Хонда CRV.

Коментар

За хонда знам че клапаните са слаби за газ и трябва реглаж на 15 хиляди. Иначе е добър вариант, има място за газта и багажника остава свободен.

Коментар

• Владо М
                        Владо М коментира
                        Редактиране на коментар
                        Да прави си, но за един добър майстор регулирането е рутинна процедура, като смяна на масла и филтри, така че не се плаши. Има вариант за всичко деца, кучета и екипировка. Имам приятел пещерняк - зариби се по джипките от мен и си взе CRV. Mного e доволен - за семейни цели и лек оф - това е машината - евтино и надежно. За няколко години е сменил само радиатор и нещо по предното окачване. Чудна машинка.

За тези пари не може да се вземе нищо читаво.
                      А щом не е читаво-следва оправяне. А там не се знае...
                      И още нещо-с джип 120-130 км/ч не е добре. Да, има които го могат(и повече могат) но това вече не са джипове. И не струват 5000.
                      Има ли желание-има и начин!

Коментар

В този бюджет влиза само CR-V първа генерация или втора с десен волан .
                        Който търси , намира !
                        Човекът е човек, когато е на път !

Коментар

Заблудата че един сув е с по голям багажник от обикновено комби е огромна.

И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

• wildwildwest5
                            wildwildwest5 коментира
                            Редактиране на коментар
                            Багажникът е същия, по-удобен е от комби по други параметри - по-лесно се товари, по-лесно се сяда/става, гази малко по-дълбок сняг и качва по-лесно бордюри, дава субективно усещане за сигурност заради по-добрата видимост, затова сув манията прогресира. За сметка на това лашка, струва и гори повече.

• Dilomski
                            Dilomski коментира
                            Редактиране на коментар
                            Факт. Повечето са с малки или средно-големи багажници.

• didooo
                            didooo коментира
                            Редактиране на коментар
                            Бих добавил ,че и цената на гумите за СУВ е по-лоша от тая за комбита

Да кажа за Тусона - багажника му е колкото на Голф, а и искам да видя кое от изброените, пък не само, ще харчи 10 газ

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X