Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Има ли смисъл Витара

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Има ли смисъл Витара

Колеги,абе аз въртях суках,взех си Пасата б5,ама пак си искам истинска джипка.Поскатах някой лев,исках фронтера А,но те са г/д над 4000,и пак си останах с чакането,и уау пожар,преди 30 мин се прибирам от язовира (копринка) и гледам на завоя за пътя,две коли,гоуф 3 и витара.спрях се поогледах витарката и изникнаха следните въпроси.

Витарата е къса база (малък проблем с размера ми но мога да го преглътна),на външен вид го докарва,боята що годе запазена (вероятно не е влизала в гора) като подкрепям предната си мисъл с това че гумите и бяха шосейни,много калпави за извън път.С оригинални лети джанти.

На пръв поглед това.Но няма информация за двигател,година,от къде е,само една табела с цената,и вече омръзналия ми надпис 123 000 км. РЕАЛНИ удебелено и подчертано.

Спрях си пасатора,и викам абе чакай да я поогледам.Отзад е с барабани,което ми подсказва че е с малък двг (я 1.6, я някой друг от гамата защото не я знам) За газ нямаше клапан,ако имат някой дизелови двигателчета,може и с такъв да е.Вътре салона много добър,че даже клони и към отличен.Ел стъкла, климатик нямаше ( и по хубаво,а и още един признак че е 1.6 )абе запазена.Но нали и аз научих някой тЕрикатлък тука от форума, и викам знам че тия витари гният,чакай да и пусна една ръка отдолу.Не стигнах до отдолу,само отзад като я погледнах в процепа на калника и като видях че зее дупка колкото яйце, и като и мушнах едно пръстче и стана по големичка,си викам аааа може и да не е тая.Стъмняваше се и нищо не виждах,и оставих за неделя ( пак ще ходя към вилата ).Загледах се вътре и със акробатични стойки си обясних,листа който стоеше вътре с гръб но прозиращ през него маркер с цена 600 евро.
    А той нашия си опънал едни красиви 3300 лв. и хич не му дреме.

Според вас ако успея да договоря 2500,дали ще е добра сделка.

А забравих да кажа че шоферската врата малко беше вдлъбната но е много слабичко.

Е,според вас какво е комунизъмът и има ли почва той у нас ?
    Opel Frontera B 2.2 DTI,Пасат Б5 4motion
    feikot@abv.bg
    Обратно дороги - НЕТ !

До: Има ли смисъл Витара

значи Витарата, ако е изгнила на ходова част, то е нормално ако е докарана от Австрия, иначе колега аз имам Витара 1.6 16в 115 коня, 93 година и съм много доволен, не е оборудвана за оф роад, но за тази работа имам нива , иначе витарата ми е дългата база и да ти кажа вози прилично. Цената 2500 ако я спазариш какво да ти кажа аз моята я взех за 6000 миналото лято ... и имаше козметика по нея та още 350 лв за материали и 120 лв за работата.

Коментар

Да
      0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Виж сега, не е хубаво да се хвърляш на първата, особено защото цената и била много на далавера. По-добре реши дали избора ти е витара и докато се оглеждаш за подходящата кола попрочети какво е написано във форума

Ако ще ходиш да я гледаш втори път, обърни внимание най-вече на ръждите(особено по рамата, тези по купето според мен се преживяват), на двигателя(особено 16 клапановите имат склонността да правят проблеми с главата), виж дали 4х4 работи(и без да е карана в гората може да е прее**но от неправилна употреба на асфалт) внимавай и за шумове от СК, РК и дифове.

Това е от мен накратко

ПС: Гледам си от Казанлък - що не пробваш да разгледаж в Карлово/Сопот. Имма бая витари там. Един прител скоро ходи каза че се намират добри коли на добри цени
        о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

Ами от зад напред- може да отскоча,но съм песимистичен към това-намиране на добър екземпляр на добра цена ( нали всеки иска да прекара дявола във въздуха ).
          Второ и много важно питане- витарата не е ли фул-тайм- с межд диф,да може да се кара и на сух асфалт 4х4,и има ли как да разбера ако нещо има на вс изброени - РК,дифове блокажи(ако има,а и не че знам какво представлява,като намирам з акрайно време някой да ми обясни )
          А за всички други тестове съм ги чувал,преди щях да вземам фронтера Б,и доста се бях начел и наслушал.

Основно въпроса ми се състои-като и сложа едни прилични гуми за оф,да речем фланци,лек лифт,булбар,без лебедка(на 1-во време) горе долу,колко разход е ?

Ръждата ми е бял кахър ( освен ако не е на основни и важни места ) свикнал съм с нея,имах една жига,задния мост се държеше на една ламаринка която лесно може да се сбърка с капачка от буркан,но какви офф изпълнения имам с нея :Х :Х
          А кое е по добре витара или фронтера А КБ искам да е поне с 2.8 дизелс.Или квот намеря

Благодаря Ви все пак за отговорите,надявам се че ще получа и още,и още, и още ....
          Последно редактирано от feikot; 10-07-09, 21:19.
          feikot@abv.bg
          Обратно дороги - НЕТ !

Коментар

Колега Витарата нямама междинен диф и си е парт таим.Наи много lsd на задния диф.Успех .
            А комунизма има почва и ще става все по осезаемо.
            пп.Имаше нещо от Маркс по темата.
            Последно редактирано от mishev3006; 10-07-09, 21:26.
            Jeep Cherokee 4.0l-Звяр
            Volkswagen Passat 1.9TDI-Шосейка
            OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

Първоначално публикуван от allowsignon Преглед на мнение
              Витара 1.6 16в 115 коня

Витара 1.6 16в е 97 коня.... Нито поече, нито по-малко..... Двулитровите не знам колко коня вадят....
              Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
              Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Витара 1.6 16в е 97 коня.... Нито поече, нито по-малко..... Двулитровите не знам колко коня вадят....
                Двулитровите бензин са май 136 коня, ама са шестцилиндрови и по-добре да се бяга от тях.

Късата Витара 1.6 има доста евтина поддръжка и се газифицира, обаче, друса много. От Витарите дълга база недей взема 2.0 V6. Има такава във фирмата и не сме въодушевени от нея. Трудно се намират части и то на много солена цена. Отделно от това в разговори с бивш механик на Сузуки знам, че Сузуки не е Тойота, Хонда или Субару. Просто отстъпват по отношение на надеждност и качество на другите водещи японски марки.

Най-големият дерт на късата Витарка е малкото пространство вътре и липсата на голям багажник. А това пречи много. Иначе, е достатъчно проходима за обикновено каране на черно. Постоянно задвижвани са задните гуми (режим 2H). Предните се зацепват допълнително. Проблемът е, че в режим 4x4 (4H - бързи, 4L - бавни) натоварваш яко трансмисията на сухо. Трябва кал, лед, сняг, пясък за да нямаш ядове в тия двата режима.
                Vitara 2.0 V6
                Honda CRV (Gen 1)
                Honda CRV 2.2 I-CTDI (Gen 3)
                ВАЗ 2131

Коментар

Първоначално публикуван от ixeos Преглед на мнение
                  Двулитровите бензин са май 136 коня, ама са шестцилиндрови и по-добре да се бяга от тях.

Късата Витара 1.6 има доста евтина поддръжка и се газифицира, обаче, друса много. От Витарите дълга база недей взема 2.0 V6. Има такава във фирмата и не сме въодушевени от нея. Трудно се намират части и то на много солена цена. Отделно от това в разговори с бивш механик на Сузуки знам, че Сузуки не е Тойота, Хонда или Субару. Просто отстъпват по отношение на надеждност и качество на другите водещи японски марки.

Най-големият дерт на късата Витарка е малкото пространство вътре и липсата на голям багажник. А това пречи много. Иначе, е достатъчно проходима за обикновено каране на черно. Постоянно задвижвани са задните гуми (режим 2H). Предните се зацепват допълнително. Проблемът е, че в режим 4x4 (4H - бързи, 4L - бавни) натоварваш яко трансмисията на сухо. Трябва кал, лед, сняг, пясък за да нямаш ядове в тия двата режима.
                  Цялото казано до тук,е доста вярно,но 2000куб. има и 4цилиндров,А ,мисля че всичко дето каза си го прочел,а не от опит-самоче неси разбрал доста от нещата.Според мен неси човека,които трябва да даде акъл за Витара.
                  Иван Дочев-ТЛК 73,4.2l-0888713925

Коментар

Благодаря Ви,не съм звънял още,мисля в понеделник.Тогава ще кажа всичко както си е ! Тази витара ми трябва за офф,не за шосе,и не ми пука особено за возия и други глезотии,имам пасат 5ца,той е за хасфалта (където го има из БГ). Има ли вариант,да е 1.6 75 коня ? Мисля че е такава ама гадая на черпак,и дали става обикновена газова ? Мисля че няма да има проблем.
                    feikot@abv.bg
                    Обратно дороги - НЕТ !

Коментар

Сложи снимка на двигателя,и ще ти кажем какъв е .
                      Иван Дочев-ТЛК 73,4.2l-0888713925

Коментар

Е,аз ще го питам утре, проблема е там че не я видях ей сега може да я е продал,но по вероятно е да я е преместил че правят канал и подмятат едни тела с кран,та за това.
                        feikot@abv.bg
                        Обратно дороги - НЕТ !

Коментар

Привет!
                          Голям го вадим...аз съм с матор четири цилиндъра и два литра, но такива се срещат само къса база...или след 1999 г.
                          Авер ами каквато ти е на сърцето такава си вземи...не знам защо бягат от 6 цилиндровите, но според мен е само мит това, че се развалят повече...е разбирасе, че частите им са малко по скъпи, но...въпрос на вкус...
                          Последно редактирано от Злой; 12-07-09, 17:32.
                          Историята на цивилизацията може да се опише с шест думи: колкото повече знаеш, толкова повече можеш.
                          .................................................................................................
                          Е. Абу

Коментар

Първоначално публикуван от giavol
                            А ,мисля че всичко дето каза си го прочел,а не от опит-самоче неси разбрал доста от нещата.Според мен неси човека,които трябва да даде акъл за Витара.
                            Много самохвалебствено я караш нещо. И ако обичаш, въздържай се от даването на определения кой може да дава мнение и кой не.
                            Vitara 2.0 V6
                            Honda CRV (Gen 1)
                            Honda CRV 2.2 I-CTDI (Gen 3)
                            ВАЗ 2131

Коментар

Първоначално публикуван от hun_ter Преглед на мнение
                              Привет!
                              Голям го вадим...
                              ???
                              feikot@abv.bg
                              Обратно дороги - НЕТ !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X