Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвет за избор на първи джип

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Съвет за избор на първи джип

Здравейте,

Осъзнавам, че темата е дъвкана доста пъти и аз изчетох доста коментари из форума. Но,.... все пак ми предстои да взема решение и се нуждая от компетентно мнение.

Накратко. Предстои ми да купувам ‘джип’.

Цена : до ~15-17000 лв. (преко сили 18000).

Цел: основно като градска кола за зимния период (София - нужно ли е да обяснявам повече), зимно София-Русе, и малко зимни уикенди в Триград. За по-сигурно предвижване с две бебета, а и защото ги приеха на ясла в Драгалевци.

Задкормилно устройство: жена, млад шофьор (с две думи, това ще и бъде първа зима зад волана)

С оглед на гореописаното и след доста четене из форума, преценихме (със съпругата), че ще искаме да вземем full-time 4х4. Някак си не и хареса идеята да мисли дали трябва да кара на 2Н, 4Н или 4L.
    Поради тези причини засега се въртим около тези машини (подредени по ред на предпочитанията ни)

1. Range Rover II 2.5 DSE (136 Hp)
    2. Discovery II 2.5 TDi (138 Hp)
    3. Grand Cherokee II (WJ) 2.7 CDRi (163 Hp)
    4. Subaru Forester I 2.0 (122 Hp)
    5. Isuzu Trooper 3.0 DTI (160 Hp)
    6. Opel Frontera B 2.2 DTI (116 Hp)

Относно 1 и 2, вече си знам урока – пазарувам частите от Paddocks.

Относно 3 – да, знам че доста от вас ще ме посъветват за бензинов Гранд, но... все пак разхода е от значение. Усещам, че поддръжката на тоя мотор ще е по-скъпа (МВ все пак), но пък искам да избягам от 3.1 мотора (за който видях доста негативни мнения).

Относно 4 – само позитиви за тая кола чета. Пословично качество, здрави машини, приемлив разход на бензин... И все пак е на 4-то място, защото си е комби.

Относно 5 – странно, че намерих само две мнения за тая машина във форума. И двете негативни – кофти двигател, липса на специализиран сервиз и инфо за модела. И все пак го сложих в класацията, защото цената му е доста изгодна в момента.

И така, очаквам съветите и мненията Ви. Разбира се, избора на марка/модел не е окончателен.

Благодаря предварително.

P.S. Забравих да уточня - джипа ще бъде автоматик.
    Последно редактирано от CyberFiend; 08-06-09, 10:21.

До: Съвет за избор на първи джип

Не искам да обиждам никой !
    Пиша само като човек минал през обучението на млад шофьор - жена ( собствена - важно е да се знае ).
    Сега тази жена има над милион км зад гърба си . ( без усмивки - сериозно )
    И въпреки това - не и беше комфортно да шофира ЛР -Диско . Не че не го караше - но ..... гледаше да е рядко .
    Големи габарити като за жена ( не невъзможни , но .....)
    Като гледам - избрал си все модели , които на теб ти допадат ?
    Попитай този който ще ги кара - макар и млад водач , все има мнение ?
    Скромно - нямам опит с малки джипове ( карам Нива - но това е диагноза по принуда ).
    Защо не погледнеш някое по-малко купе ? Двигатели - има избор . Но .... габаритите са доста важни .
    Най-добре е да пробваш различните модели и тогава да вземеш решение. В този Форум - пробата на всеки модел е въпрос на един тел. разговор . Опитай ! Успех !

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
      Не искам да обиждам никой !
      Пиша само като човек минал през обучението на млад шофьор - жена ( собствена - важно е да се знае ).
      Сега тази жена има над милион км зад гърба си . ( без усмивки - сериозно )
      И въпреки това - не и беше комфортно да шофира ЛР -Диско . Не че не го караше - но ..... гледаше да е рядко .
      Големи габарити като за жена ( не невъзможни , но .....)
      Като гледам - избрал си все модели , които на теб ти допадат ?
      Попитай този който ще ги кара - макар и млад водач , все има мнение ?
      Скромно - нямам опит с малки джипове ( карам Нива - но това е диагноза по принуда ).
      Защо не погледнеш някое по-малко купе ? Двигатели - има избор . Но .... габаритите са доста важни .
      Най-добре е да пробваш различните модели и тогава да вземеш решение. В този Форум - пробата на всеки модел е въпрос на един тел. разговор . Опитай ! Успех !

Мерси за съвета. Тази тема с габаритите вече е минала през семейния съвет По лично настояване на жената, подминаваме малкия клас джипки. Явно мойта жена размерите не я плашат ;-) Сериозно, до преди няколко дни беше склонна на Pajero II 2.8 TD GLX (един комшия се взе наскоро такова от Англия, та имаме наблюдение по него). Мнението на съпругата ми е, че по-добре да се качи направо на голям джип и да свикне с габаритите.

А и тръването на (дълъг) път с две деца си е изпитание за логистичните ми способности. Общо взето ние изнасяме половината къща . Та в тази връзка, багажното пространство Е от значение .

Коментар

Първоначално публикуван от CyberFiend Преглед на мнение
        Мерси за съвета. Тази тема с габаритите вече е минала през семейния съвет По лично настояване на жената, подминаваме малкия клас джипки. Явно мойта жена размерите не я плашат ;-) Сериозно, до преди няколко дни беше склонна на Pajero II 2.8 TD GLX (един комшия се взе наскоро такова от Англия, та имаме наблюдение по него). Мнението на съпругата ми е, че по-добре да се качи направо на голям джип и да свикне с габаритите.

А и тръването на (дълъг) път с две деца си е изпитание за логистичните ми способности. Общо взето ние изнасяме половината къща . Та в тази връзка, багажното пространство Е от значение .
        Браво за избора - в този случай !
        Аз съм пристрастен - ЛР Диско . Такива съм имал и карал. Само , че бензинови 3.5 . осем цилиндрови.( 150-160 коня )
        Нямал съм проблеми със загряване в Гората , нито липса на мощност.
        Нямал съм проблеми на магистралата - 160 км/ч си ги поддържа неусетно ( аз не карам така , но .... не може да не пробваш все пак ...)
        За дълъг път - винаги е леко пътуването и пристигаш без умора.
        За обема - няма по-голям обем ....
        За разхода - моите са на газ - по-евтино е от Дизелите ( проверено е ). Не ми се спори !
        За проходимост - от най- високия клас . Освен ,ако си екстремист ?
        Звук и чувство от този джип - не може да ги опиша . Трабва да чуеш и да усетиш .
        Успех в избора !

Коментар

С оглед на гореописаното и след доста четене из форума, преценихме (със съпругата), че ще искаме да вземем full-time 4х4.
          .
          .
          .
          6. Opel Frontera B 2.2 DTI (116 Hp)
          Фронтерата не е full time 4x4.

Коментар

bgbul, мерси за мнението. Не случайно 1 и 2 сме се спряли на ЛР (все още ще се уточнява дали ще е Диско 2 или РР Р3

Първоначално публикуван от druncho Преглед на мнение
            Фронтерата не е full time 4x4.
            абе и аз имах такива съмнения, но братята руснаци леко ме замислиха - ЦЪК (Привод - Полный постоянный).

Коментар

абе и аз имах такива съмнения, но братята руснаци леко ме замислиха - ЦЪК (Привод - Полный постоянный).
              Въобще не се замисляй. Не съм наясно с руския и не знам какво имат предвид, но Фронтерката не е full time 4х4.

Коментар

Пристрастен съм и аз.Карам Форестер.Едно от големите предимства е именно ,че е високо комби , защото се кара като лека кола.Притежава добра динамика, стабилност на пътя-огромна ! За пасивна безопасност-отлична (да не дава господ).Сглобява се само в Япония.Много корава машина е.Обем-достатъчен (И аз съм с 2 деца).Разход 11-12 градско (Пловдив),8 извън при нормално(Не икономично) каране за 2.0-125кс.Поддръжка ако има -малко над средно ниво ,но за кола,не за джип!При покупка е добре оглед от специалист.Смяна на консумативи-грубо 400-500 лв.
                Задължително покарайте такъв автомобил преди да закупите какъвто и да е.Вярно за 10-100км трудно се усеща която и да е кола,но мисля в случая ще са достатъчни.Не мога да коментирам интериора,на мен ми харесва.Факт е ,че не съм видял Форестер с напукан или разтропан такъв,с надраскан от куче съм .
                За тия пари може да закупите такъв 2003+ година.
                Може да разгледате и Аутбек.Той също според мен пасва за целите Ви.
                Успех !
                Това което ни липсва ни кара да мечтаем.

Коментар

При избора не трябва да се забравя и нивото на шума и возията!
                  Само съм слушал , че субарото е шумничко, а също и дизелите.
                  В мойта Джипка, дъщерята/5г/, заспива на 5-тата минута. Много е относително.
                  Трябва си проба!
                  Успех!
                  ________________________________________________________________________________________
                  Grand Cherokee WJ 3.1TD 1999
                  HARLEY DAVIDSON - HARITADGE SOFTAIL CLASIC 2006

Коментар

Първоначално публикуван от Ba4e Mite Преглед на мнение
                    При избора не трябва да се забравя и нивото на шума и возията!
                    Само съм слушал , че субарото е шумничко, а също и дизелите.
                    В мойта Джипка, дъщерята/5г/, заспива на 5-тата минута. Много е относително.
                    Трябва си проба!
                    Успех!
                    Именно! Благодаря, Ba4e Mite, че спомена този аспект при избора на джипка. Комфорта е доста важен в случая, поради което на първите 3-места съм сложил ЛР (с въздушните възглавници) и Гранда (според мненията на колеги от форума - с возия на кораб )

Жената много харесва Гранда (на визия), но лично мен леко ме притесняват последващите разходи по него - ДВГ на МБ в американска кола, цени на части, цени на труд в БС (верно, не съм длъжен там да ходя...). А и честно казано не съм сигурен дали ще намеря читав WJ 2.7 CDRi за парите които сме приготвили..

Май основно засега избора се стеснява м/у 1, 2 и 3.

BTW, agogov мерси за мнението за Субито. Определено и аз мисля, че е много здрава машина, но.... в момента имаме Grand Scenic (последния модел) и като знам що багаж събирам в него, просто не мога да си представя Форестъра да поеме (поне) същия товар.

Ще се радвам да чуя още мнения. Благодаря.

Коментар

Рендж Ровера,някак доста хора бягат от него,некачествен мотор,чупещо се въздушно окачванеДискавърито се кара по като камионче,и возията не му е много комфи.Субаруто е много здраво,много удобно се кара.Частите са му малко скъпички,но е здрава.Черокито е Мерцедес двигател,приятна возия,лесно за каране и от жена,има едно специфично лулеене-трябва да го караш да видиш дали,ще ти хареса-добро е.Трупера има много здрав дизел,голям е и малко се кара като Диското.За опела знам,че има добър мотор.Успех

Коментар

Още един критерий трябва да включиш - задължително е да е автоматик. Жена ми има книжка от 5-6 г., но със стария Ситроен не навъртя и 500 км. С Паджерото за 1 месец навъртя повече. И установи, че изобно не я притесняват размерите, а ръчката. И според мен си трябва и камера за паркиране. Жените са знаменателни при каране назад.
                        www.offnews.bg

Коментар

Жената е жена. Каквото хареса, това и се вижда най лесно. Моята е 50 кила и много си харесва Патрола 3 литра дълга база. Май само големите Тойоти са толкова огромни. На голяма и хубава кола се свиква лесно. Така като гледам бих направил друг списък.
                          1Гранд
                          2Гкласа
                          3Тойота
                          4 Ровер
                          Ако търсиш голяма и удобна кола си пропуснал Тойота и Г-класа. Нисана не е фул-тайм.

Поздрави жената за куража и й кажи, че има и други като нея. Хич да не им се плши на големите камиони.

ПП Тези от горния списък са много добре шумоизолирани ако не е творено по настилките на пода.
                          Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                          Вальо. О888 557Ч7Ч
                          Silverado 1.3 i

Коментар

Може би проблеам е вече решен, но потеже темата ми е близка - реших и аз да се включа.

Щом сега кара Гранд Сеник - жената няма да има проблеми с джипката. То също се кара като камионче...

Джипката ще смени ли сеника или ще е втора кола? Реното е много динамично, достатъчно високо е и няма проблем през зимата ако е с правилните гуми. Освен това е икономично и ако караш под 20000 км/година - не хлопа много. Единствено липсата на ръчна понякога пречи ако трябва да потеглиш на супер хлъзгаво, но за 2 години на мен ми се случи само веднъж да не мога да тръгна на лед (...и не знам дали ръчната щеше да ме оправи тогава).

Ако колата ще е вместо Сеника - с изброените джипки няма да спечелиш много повече място - ще вдигнеш разхода, ще загубиш скорост и комфорт, ще влезеш в разходи по поддръжка, но ще спечелиш проходимост. Ако това е целта - купи си Ленд Ровър - аз бях очарован от Дискавърито. Рейнджа е много голям за София, а и децата ти са само 2 все пак...
                            Ако целта е с новата и единствена кола да запазиш скорост, комфорт, разход, и да имаш малко по-добра проходимост - тогава Хонда СиЕрВи, Тоуота Рав4, Нисан Х-Трейл, Митцубиши Аутлендер. За хондата и нисана парите със сигурност ще стигнат, за другите - малко ще трябва да се досъбере...

Ако ще купуваш втора кола - направо скачай в Дискавъри - при това в единица - без възглавниците... Тогава ще си заобичаш и Реното повече.

Пиши какво си купил...

Коментар

От: Съвет за избор на първи джип

Здравеите ще използвам темата .Значи брат ми се прибира от Германия и с цялата рода искаме да го изненадаме тои още няма кола и искаме да му купим джип.Тои според мои мнения не си пада по днещните паркетници затова ако може да е нещо с по малко пластмаса.Цена около 40хил.С него ще трябва да ходи и на работа но и да варши работа в гората защото тои има градина на коята трябва да ходи с джипа.Има доста кал+Ще дърпа ремарке около 500кг.За сега се спряхме на 1-Диско 2.
                              2-Toyota land cruiser
                              3-UAZ patriot
                              Та кои от тези ще ми предложите пък и някои друг.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X