Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Търся съвет за марка и модел 4х4

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Търся съвет за марка и модел 4х4

С ясното съзнание, че май не съм за тоя форум, си позволявам да попитам знаещите какъв автомобил да си потърся.
    Колата ми трябва за работа, свързана с целогодишно обикаляне в страната, превоз на товари не повече от 400 кг. и до 2,5 куб. м.(освен шофьора и един пътник).
    Критерии :
    1. Повишена проходимост, но не офф- роуд. Прочетох доста материал във форума преди да се осмеля да се регистрирам и мисля, че повечето тук му викат на този клас автомобил "паркетник". Ще го карам по шосе, но искам да съм малко по- сигурен между ноември и април по Шипка, Юндола и т.н.
    2. По възможност режим 4х4 да може да се избира ръчно, за да не ме хвърля в излишен разход на гориво.
    3. Да позволява регистрация 6+1, с цел признаване на Данъчен кредит. Ако могат съответните задни седалки да не се демонтират, а да се сгъват ще е добре.
    4. 55 000 лв. с ДДС е кажи- речи горната граница.
    Ако темата не е на подходящото място, моля модератора да я прехвърли, където трябва, а не да я трие. Вероятно повечето от критериите ми си имат съответната терминология, така че се извинявам за бедния си речник. Човек с най- обща техническа грамотност съм и далеч не съм маниак по темата, за което също се извинявам. Ако ми пообяснявате нещата със сравнително разбираеми понятия ще съм ви благодарен (все пак знам какво е клиренс и междуосие...).
    Надявам се на сериозно отношение, въпреки че очаквам и немалко подигравки.
    Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

До: Търся съвет за марка и модел 4х4

ех как сте наплашили хората........ 2/3 предварителни извинения в първото мнение

съвет ще се намери кой да даде, кажи за нов автомобил ли става въпрос или може и не толкова нов, стига да е с възможност за данъчен кредит и да се вмества в бюджета?

Коментар

Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнение
      ...

...Колата ми трябва за работа, свързана с целогодишно обикаляне в страната, превоз на товари не повече от 400 кг. и до 2,5 куб. м.(освен шофьора и един пътник).
      ...
      Хмъъ, това почва да ми заприличва на микробус 4x4.
      Наскоро стана въпрос в някаква тема за Т4 синхро.

Коментар

Предполага се, че нов е по- добре. Съображенията ми са чисто икономически. Ще отида на лизинг с оскъпяване 2-3000 лв., но няма да вадя парите накуп, а месечните вноски (6-700 лв. след една първоначална вноска от 10-12000) колата ще си ги "заработва". Не смятам да я държа в гаража, този автомобил ще навърта минимум 50 000 км. на година. Втората употреба ме ограничава в ползването на ДДС (трябва да я купя от фирма, а не от физическо лице) и едва ли ще мога да ползувам лизингови условия. За гаранцията на автомобила да не говорим... Все съображения, които биха отегчили повечето хора тук. Съзнавам, че отивам почти сигурно на някой от корейските "гиганти" Санг- Йонг, КИА, Хюндай. С повече късмет, може би 3-4 годишно Ауди или БМВ от фирма и с камара условия през лизингова компания. Скоро четох някъде за някакъв китайски аналог на БМВ Х5, дето с кожените салони и парктрониците се продава нейде по света за 40 000 долара... Преди време направо хлъцнах по характеристиките на едно Субару Трибека, ама е с 20-30 000 над мойта миза (ще го преживея ако си струва). Единствената "джипка", която съм карал до сега и имам съвсем пресни впечатления е КИА Соренто и съм сигурен, че няма да си купя такава. Разчитам на хора като вас да ми кажат колко е голяма разликата между скъпото и евтиното. Наскоро един познат ми каза, че като се качи от неговото волво (110 000 лв.) на Сорентото на сина си (56 000 лв.) почти не вижда разлика. Не искам да еХХ дявола във въздуха, но и не искам да плащам двойно заради емблемата на предния капак и два-три спойлера вповече.
        Ми тва е...
        Последно редактирано от kinex; 11-09-08, 20:57. Причина: цензурирано

Коментар

Чакай сега, така наречените SUV, Ауди, БМВ, Волво, Трибека, и разни други намат нищо общо с понятието работа, превоз на товари до 400кг. и 2,5 куб.м. товарен обем.
          Ако става въпрос за подобен клас автомобили и за сравнение между тях е друга тема.

Коментар

Ми останалите критерии са повишена проходимост (става дума за зимни условия, а не офф- роуд), Като мина 200-300 км. да мога да седна и да говоря по работа с човека отсреща, без главата ми да бучи. Абе прилична возия, не много шумен двигател, прилична хидравлика, евентуално климатик (за да го ползувам не само през зимата)... ей такива работи.
            Ако има и някоя система за сигурност ABS, DST, Тракшън контрол.
            Не искам кожен салон, фаровете да следят траекторията, чистачките да ми се включват автоматично при дъжд, да ми следи налягането в гумите и кво ли не още, но не е лошо да и ма няко и друг еър бег. Ако трябва да степенувам...
            1. Сигурност
            2. Проходимост
            3. Товарно пространство (с възможност бързо да се префасонира за хора)
            4. Комфорт
            5. Ниски разходи по поддръжка
            6. Икономичност (по възможност дизел)
            7. Приличен външен вид
            Нещата на които не държа са висока скорост, бързо ускорение, проходимост в пресечена местност, автоматични скорости (предпочитам дори механичните), споменах вече кожени салони и прочие глезотии. Сигурно има още много неща, които искам (не искам). Абе направо почвам да се замислям има ли такава кола. Но си струва да попитам де. Точки 5,6 и 7 са по- скоро пожелателни.
            Май ще си лягам...

Коментар

Ето някои варианти, които не са 6+1 но доколкото знам също ползват право на данъчен кредит, тоест говорим за следните пикапи :
              - Тойота Хайлукс,двойна кабина, 120 к.с., ниво на оборудване Style - 54960 лева с ДДС
              - Мазда BT-50,двойна кабина, 143 к.с. , ниво на оборудване TOP - 51990 лева с ДДС
              Тези двете са с ръчно превключване 4х2/4х4.
              - Мицубиши L200,двойна кабина, 136 к.с, ниво оборудване Intense - 55990 лева с ДДС - предполагам тези 990 лева над началните 55000 няма да предизвикат финансов крах. Обаче това ниво оборудване е със Super Select. Ако се откажеш от него и се съгласиш на Easy Select цената пада под 55000.
              - Нисан NP300 също е доста под горната ти граница, влез им в сайта и ще намериш детайли.
              За другите два пикапа на пазара - Форд Рейнджър и Исузу D-max си нямам представа от цените им.
              Ако се заинтересуваш поразгледай назад във форума - има доста писано.
              Ако ли пък задължително държиш на 6+1 единственото което мога да предложа е да провериш дали VW Caddy нямат такъв вариант който да е 4х4.

Коментар

Микробус 4x4 напълно покрива твоите изисквания, обаче не е представителен.
                Така наречените SUV сигурно могат да возат 400кг., ама 2,5 куб. товарен обем? Ако му паднат седалките? И колко време ще издържи като работен кон? Обемисти товари ще съсипят салона най малкото. А и тия 400кг. на задната ос?
                Пикапите нямат 6+1.
                Абе няма пълно щастие.
                Ти трябва да кажеш кой тип автомобили те устройва.

Коментар

Без да претендирам че разбирам ...
                  само да вметна - един дълъг Defender дали не отговаря на повечето условия

Коментар

Ми, Андро- Паджеро, тоя звер трябва да си заработи парите. Това че ще бъде работен кон е ясно. Далеч съм още от финансовото състояние, в което да си позволя да дам тия пари, за да подсвирквам на мацките Пък и може би стана вече ясно, че за мен колата не е хоби, а просто полезна вещ. Просто така съм скроен... Това, разбира се, ме задължава и да я поддържам в безупречно състояние, именно за да си върши работата, а не да ме остави на пътя. Мислил съм варианта микробус, но ще трябва да го оразмеря и да видя дали ще влезе в гаража (ма и аз вадя само нови и нови условия...). Ако се оправя с малко разкъртване и смяна на вратата, бих се навил. Ще ми излезе не повече от 5-600 лв. предполагам... Мда-а-а-а, има хляб и в тая идея, за което благодаря
                    Бориската също ми даде насока за размисъл. В интерес на истината съм ги позаглеждал по улицата, но си мислех, че са далеч по- скъпи. Вероятно тези открити каросерии могат да се покрият с нещо, което да пази стоката. Остава да имам ефективна дължина 1,6 м. (толкова е стандартната дължина на това, което превозвам). Идеята за свален заден капак по Шипка, в сняг... нещо не ми допада . Остава пак да си поиграя със спецификациите и рулетката (евентуално с къртача и как беше "резак и електрожен").
                    А бихте ли ми дали едно приблизително сравнение между поддръжката на един СУВ, един пикап и един микробус, при равни други условия (навъртени километри, начин на експлоатация и т.н.). Въпросът е много условен и едва ли има еднозначен отговор, но ще се радвам да ми дадете дори и мъгляв ориентир. То къвто въпроса- такъв и отговора .
                    Още веднъж ви благодаря и на двамата.

Коментар

Амитко, Дифендъра май е повече офф- роуд машина отколкото шосеен автомобил. Гледах по "Дискавъри" един филм, дето поставиха тоя "джип" (каквото и да значи това) на първо място като поведение на пресечена местност, кал и прочие. На шосето, обаче, се държал като трактор. Не съм карал такъв и не мога да съм сигурен, но май се разминава малко с мен. Поглеждам и цените, които от Ленд Роувър са му обявили... Ще си платя доста скъпо за офф- роуд машина, пък търся шосеен автомобил.

Коментар

Така като чета, май вървиш към бус... СуВ-а е скъп за поддръжка, по принцип диференциали, блокажи, тежи, щото е подсилено всичко да изкара по полетата, а то няма безплатен обяд. Оттам и разхода е по-голям, а и комфорта, а ако минеш на такова, дето има и конфорт, вече отиваш в други ценови категории, хеле пък имайки предвид, че ще возиш стока с него, сам решавай дали си струва...
                        Бус аз карах служебен преди време, Фолксваген Транспортер, дългата база, предно предаване. Много здрава машина излезе, нямаш представа откъде съм го прекарвал какви паланки обикалях, в далечните 93-4 години междуселските пътища бяха малко по-добри отсега, но със сигурност не бяха за това, а то се държеше мъжки. Продадохме го на 80.000 км, така се случи, не че имахме някаква основателна причина, и още се търкаля, купи го един познат...
                        Та ако намериш бус 4*4 може би ще е идеалният вариант за теб.
                        Иначе поддръжката е поносима, ако е нов и лизингов ще е в гаранция и ако ти върви бизнеса след някоя и друга година ще го смениш...
                        Успех!
                        Galoper Exceed V6 3.0 1998 къса база

Коментар

Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнение
                          .... Втората употреба ме ограничава в ползването на ДДС (трябва да я купя от фирма, а не от физическо лице) и едва ли ще мога да ползувам лизингови условия. .....
                          За ценовия диапазон, който си оказал няма никакъв проблем да си харесаш кола от 1 до 2 (макс. 3 години) и съответно ако си избереш автомобил с международна гарация можеш сравнително по-евтино де се сдобиеш с гаранционен автомобил, втора употреба, вкаран през лизингова комания и да си ползваш ДДС-то. Просто си намери колата, а гаранцията и ДДС-то не са такъв проблем. Много от официалните вносители имат продажби и втора употреба там също нямаш проблем с данъчна фактура и лизинг. Личен опит.
                          Последно редактирано от incomis; 19-09-08, 13:42.
                          Range Rover Sport 2.7

Коментар

А защо не един Nissan Patrol дълга база. Дори да не е нов, много автокъщи предлагад също лизинг. Здраво, надеждно и дълговечно. След щателен преглед и смяна на това-онова, ако се налага, ще забравиш за проблемите.

NISSAN Navara също става май. Или TOYOTA HILUX, или 4RUNNER.

Всичките са уникално здрави и надеждни.
                            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от Andro_Pajero Преглед на мнение
                              Пикапите нямат 6+1.
                              На тях май не им и трябва - нали не са "пътнически автомобили". Ама може и да бъркам...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X