Обява

Свий
Няма добавени обяви.

помогнете ми с избор

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• помогнете ми с избор

току що се регистрирах и не съм много запознат , дано не съм турил темата в грешен раздел.те така запалих се нещо джип да карам , но по скоро джипче . търся нещо малко , удобно (предимно за в града но отвреме навреме .... по някоя тръстика ) дизел с сравнително нисък разход (да не е некой смок че сега трудно си храня мотора ) нещо 4х4 да има , къса база (2-3 врати) и разбира се да се е доказало и да не се чупи всеки ден

сега сте вие назовете го

До: помогнете ми с избор

Ленд Ровър Дискавъри. Идеално отговаря на изискванията ти!
    "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

Кажи до колко пари Така по лесно ще те орентираме към марка -модел и година

Коментар

Ленд Ровър Дискавъри. Идеално отговаря на изискванията ти!
        Според мен по-подходящо е http://www.seriouswheels.com/pics-20...e-1024x768.jpg като се има предвид, че трябва да е дизел малолитражка, да е къса база, да не се чупи, все пак е Форд, да се паркира лесно из града "и да не е некой смок" Между другото, Berov, как ти е първото име, ако не е тайна?
        Последно редактирано от ixeos; 12-08-08, 22:02.
        Vitara 2.0 V6
        Honda CRV (Gen 1)
        Honda CRV 2.2 I-CTDI (Gen 3)
        ВАЗ 2131

Коментар

Първоначално публикуван от berov Преглед на мнение
          току що се регистрирах и не съм много запознат , дано не съм турил темата в грешен раздел.те така запалих се нещо джип да карам , но по скоро джипче . търся нещо малко , удобно (предимно за в града но отвреме навреме .... по някоя тръстика ) дизел с сравнително нисък разход (да не е некой смок че сега трудно си храня мотора ) нещо 4х4 да има , къса база (2-3 врати) и разбира се да се е доказало и да не се чупи всеки ден

сега сте вие назовете го
          Сега ти трябва да уточниш какво разбираш под "джипче", какво значи "тръстиката" и какъв разход виждаш като нисък.
          Също така от съществено значение е какъв бюджет си определил.
          Така поставен въпроса за мен не е ясен, а изискванията са много относителни.
          За едни джип значи няколко модела, някои от които даже не се произвеждат вече, а за други всички по високи автомобили, които имат нещо като 4/4.
          За едни "тръстика" може да значи нещо доста по различно от някое черно пътче до някой язовир, или полянка за пикник.
          Също така на някой който е свикнал малолитражката да му гори 5/100, разход 12/100 би му се видял неприемлив и т. н.
          Така че за да се получи някаква полезна дискусия бъди по конкретен.

Коментар

някой ме попита за името ми ... Ивелин е първото

по темата: разход разход .... да не ми садира джоба нали ... под "джипче" и както съм уточнил някфа къса база разбирам нещо като Витара ..кажете едно мнение за тези , издръжливи ли са , също нещо наподобяващо тях ... а за тях също ме интересува ако е с мекия таван има ли възможности да прокапе ? под ходене в "тръстиката" имам в предвид да не ме притесняват някфи дупки че може да опра или примерно да мога да си мина спокойно по някфо гадно черно пътче (разбира се няма да се набивам в кал по висока от мене ) предимно ще го карам в града , а разбрах че витарата е просторна вътре , удобно вози .... ако тя не прави проблеми всеки месец мисля че е това което търся , ако има нещо подобно като избор моля да го споделите

Коментар

Първото ми име е Ивелин

под джипче разбирам нещо като Витара под малък разход .. да не ми обмръзва да ходя по 2 пъти на бензиностанцията на ден разкажете ми малко повече за Витарите,чупят ли се , поддръжка ? също така назовете някой нейни подобни

Коментар

Питах те за името, защото имам познат с това фамилно име, та се чудех дали не пише той. Що се отнася до Витарата, имай предвид, че въобще не е толкова просторна, нито пък вози добре. Особено късата база. Доста си друса. Аз карам дълга 2.0 V6 и е с доста твърдо окачване. Освен това, те оставя с чувството за нестабилност и неувереност в иначе доста непредизвикателни завои. Като разход и поддръжка Витарата е сравнително евтина и с достъпни части. Разходът е добре, все пак е наистина малко джипче. Има си рама и три режима на задвижване на колелата - нормално се въртят само задните, има 4х4 бързи и 4х4 бавни.

Къси бази има доста и са евтини. Дълга е значително по-трудно да намериш. Нещо наподобяващо Витара е Фероза. Огледай се и за такава. Понеже изглежда не си карал и поддържал 4х4 преди, имай предвид, че разходите са чувствително повече от тези за лека кола.
                Vitara 2.0 V6
                Honda CRV (Gen 1)
                Honda CRV 2.2 I-CTDI (Gen 3)
                ВАЗ 2131

Коментар

Първоначално публикуван от berov Преглед на мнение
                  Първото ми име е Ивелин

под джипче разбирам нещо като Витара под малък разход .. да не ми обмръзва да ходя по 2 пъти на бензиностанцията на ден разкажете ми малко повече за Витарите,чупят ли се , поддръжка ? също така назовете някой нейни подобни
                  Витара не съм имал, но от колеги съм чул че са безпроблемни.
                  Най добре потърси във форума, има много информация.
                  Също така има и сравнения с други от същия клас, и като прочетеш малко избора е лесен.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X