Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвет за избор на джип/SUV - VW Touareg/ TLC/ Nissan Patrol?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Това е инфото за Нисан:

http://www.nissan-sofia.net/brochures/5.pdf

Коментар

Колега, аз съм луд по темата Дифендър, но имам и едно Лендкруйзърче /от новите, но къса база /..
      Страшно пипнато автомобилче и много ми харесва, нещо като "булка на Дифендър"...
      Много мислено и качествено направено возило, вярно рамата му е като на Вартбург / хилавичка /, но няколко пъти се навеждах под Туарези и Поршета Кайени - тази комбинация сега вижда цяла София с табелка - "Киров" - две поръчкови парчета правени за един добър търговец..., отнесох се, като се навеждам под тия машини виждам само едно пластмасово дъно.. Те Въобще имат ли шаси или всичко е само бутафория - стил " капан за гимназистки " ?

Коментар

Първоначално публикуван от izo4x4
        Ако пътуваш често из страната най-добре си вземи Touareg с V6 дизел....
        Само с тази поправка, че дизела е R5, а не V6!
        RB Patrol Team

Коментар

карал съм всичките тези коли, някои само за тест други за по - дълго. ако аз трябваше да избирам кола около 100000лв, избора определено е туарег. защото колата е най - комфортна в тоя ценови диапазон, най - представителна, най - добра като динамика и не на последно място завидно добра на офроуд.

на твое място не бих мислил изобщо над другите изброени варианти, не случайно туарега е на първо място в класа си

ако 100000 са висока цена за теб може да огледаш волво ХС90, но това според мен е неоправдан компромис за адски много пари

и все пак си помисли дали не ти се дават още някакви пари зада имаш МЛ, разликата между него и туарега е по - голяма от разликата в цените
          drive alive

Коментар

Първоначално публикуван от go go go
            не случайно туарега е на първо място в класа си
            Колеги, явно аз не съм в час, ще ви затрудня ли да ми обясните като на начинаещ идиот, какъв е тоя пусти клас - на високопроходимите автомобили, на високоскоростните болиди, абе какъв е тоя тайствен клас...

Моето мнение е че Туарега е някакъв вид заоблен микробус, изцяло предназначен за движение по асфалт без дупки, много фин и деликатен продукт, абе я да направим една анкета:

Задача: трябва да се пресече гора в коларски и бракониерски коловози в продължение на 10 километра..

на масата има два комплекта ключове- на Туарег и на УАЗ...

Кой комплект ще вземеш??

Коментар

Ако няма други ограничителни условия на задачата веднага вземам и двата комплекта ключове. Връзвам Туарега отзад и прекосявам мястото...Все нещо от него (поне по-голямата му част) ще пристигне. И накрая понеже се предполага че има награда я печеля И така хем прекосявам мястото, хем си имам УАЗ-ка а и и жена ми ще има с какво да ходи до магазина по-луксозно...

А сега извън рамките на шегата, темата започна с въпрос от човек, който няма никакво намерение да кара офроуд и имаше пълна яснота какво иска да купи - списък с три автомобила. Ако го нямаше ограничителния списък с тези три автомобила аз лично за целите, които са делегирани бих си купил Subaru, а не т.н. "джип”, който в случая няма никакво предимство...
              VPetrov.photography

Коментар

ами този клас обединява т. нар. кросовери между офроуд машина и лимузина. в него има по малко и от двете, става за лек офроуд /много лек/ има екстрите на лимузина, върви много, изглежда добре, скъп е от кадето и престижен. любимия на всички консуматори в момента, неможе да несте чували

иначе не че имам нещо против субаруто, то е много надеждна кола, но не ми харесва на вид /изобщо никое субару не ми харесва на вид/, а в същото време не е евтино, според мен за тези пари трябва малко повече да наблегнат на дизаина
                drive alive

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров
                  Връзвам Туарега отзад и прекосявам мястото...Все нещо от него (поне по-голямата му част) ще пристигне. .
                  Надявай се! Ще пристигне само предната броня!

Коментар

Първоначално публикуван от Volk
                    Колеги, явно аз не съм в час, ще ви затрудня ли да ми обясните като на начинаещ идиот, какъв е тоя пусти клас - на високопроходимите автомобили, на високоскоростните болиди, абе какъв е тоя тайствен клас...

Моето мнение е че Туарега е някакъв вид заоблен микробус, изцяло предназначен за движение по асфалт без дупки, много фин и деликатен продукт, абе я да направим една анкета:

Задача: трябва да се пресече гора в коларски и бракониерски коловози в продължение на 10 километра..

на масата има два комплекта ключове- на Туарег и на УАЗ...

Кой комплект ще вземеш??
                    само дето тия "коларски и бракониерски коловози в продължение на 10 километра" ВИНАГИ се оказват на 150км от София по магистралата и пътуването до тях е в събота, а преди това 5 дни си пътувал по 40-50 км "градско"

и какво излиза - Туарега е по-добре...

Дизайна на субару си е много добър - най-малкото, защото се познава отдалече , че е субару...
                    помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

По дизайна си всяка от изброените машини си се разпознава и отличава

Туарега си има плюс - според мен гледан отпред прилича на чаровен жабок - ето и връзка и с природата но и никак не прощава на асфалта

на руските машини дизайна никога не им е бил силно място, при някои от тях си е направо пооткраднат от стари западни събратя, но пък имат завидна здравина и издръжливост

Коментар

Първоначално публикуван от Софианитка
                        По дизайна си всяка от изброените машини си се разпознава и отличава

Туарега си има плюс - според мен гледан отпред прилича на чаровен жабок - ето и връзка и с природата но и никак не прощава на асфалта

на руските машини дизайна никога не им е бил силно място, при някои от тях си е направо пооткраднат от стари западни събратя, но пък имат завидна здравина и издръжливост
                        ще ми е интересно да ми обясниш тая издръжливост ?!
                        помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от Софианитка
                          Това последното даже не ща да го коментирам. Вярно, при леките автомобили има такава тенденция и до сега, но ми каже от кой е откраднат дизайна на Нива(щот навремето е получила награди именно за дизайн!!)? Или на класическия УАЗ? Що се касае до издържливост...пак условно понятие.
                          Ама нейсе...
                          Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/
                            ще ми е интересно да ми обясниш тая издръжливост ?!
                            поувлякла съм се гонил ме е някакъв сутрешен ентусиазъм, който ме е напуснал вече

Коментар

Първоначално публикуван от Volk

Моето мнение е че Туарега е някакъв вид заоблен микробус, изцяло предназначен за движение по асфалт без дупки, много фин и деликатен продукт,
                              А моето ,че това е пасат 4 качен на 17" гуми и джанти.

И аз питам go go go : В кой клас тоарега е №1.

Питам и нещо друго:МоЙ роднина даде 97000лв с ДДС за Тоарег .
                              Нормално ли е след като си дал толкова пари /и си №1 в класа си /да ходиш на работа с пунтото на жена си, защото повярвайте Тоарега не можа да излезе по стръмнината от подземния гараж Вярно е, че и задкормилното устроиство е слабо.
                              Изводът според мен е: Всички искат SUV,ама не защото им трябва по предназначение ,а защото е модерно.
                              Според мен ,послушай Тедо и прецени 1.каква ще е експлоатацията на асфалт и съответно черен път.2 От това зависят и какви гуми ще му сложиш и куп такива неща .Ако ще ходиш само на ски с него не си за SUV. И после си купи ...хубав ,нов,лек автомобил.
                              B+

Коментар

Първоначално публикуван от quadra
                                Това последното даже не ща да го коментирам. Вярно, при леките автомобили има такава тенденция и до сега, но ми каже от кой е откраднат дизайна на Нива(щот навремето е получила награди именно за дизайн!!)? Или на класическия УАЗ? Що се касае до издържливост...пак условно понятие.
                                Ама нейсе...
                                в същност тях имах предвид за заимстването но нитопри УАЗ-а дори и при Нивата според мен в дизайна е силната им страна, но това е въпрос на вкус

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X