туарега, ако не се лъжа започваше от 84000 с ддс,толкова е и тлк120,плюс минус една две хилки.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Съвет за избор на джип/SUV - VW Touareg/ TLC/ Nissan Patrol?
Свий
X
-
в porsche.bg пише, че Cayenne започва от 95хилки... дали не е по-добре от туарег?помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117
Коментар
-
м......да,ама 94000 без ддс май.аз не знам така оплювания кайен,ако е версия със пневматика за промяна на просвета,бавни скорости и подходящи гуми,дали няма да си вдигнем мнението за него.а и порше винаги е била много разумна покупка-здрави,дълготрайни и с висока остатъчна стойност.(е и скъпи разбира се).В момента пияният гръцки народ се опитва да фокусира дългия лист със сметката, който му подава все по-изнервеният европейски сервитьор. А махмурлука тепърва предстои...
Коментар
-
нали са разработени на една база?
е, сигурно един комплект накладки за поршето са с 1000лв по-скъпино /ИМХО/ Кайена е по-красивият от двата...
помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117
Коментар
-
и аз знам че са на една база,но дизайна на кайена е много добър.двигателите нямат нищо общо.ама и какви двигатели са.адски ми е интересно да присъствам на проби на кайен извън пътя,толкова противници има тук във форума.В момента пияният гръцки народ се опитва да фокусира дългия лист със сметката, който му подава все по-изнервеният европейски сервитьор. А махмурлука тепърва предстои...
Коментар
-
Туарега се сглобява в Чехия, в същия завод на VW в който правят повечето Шкоди. А Кайена се сглобява в Германия...но само сглобява...Наистина са на една база и всичко е направено с цел да се покаже "ето Порше е само германско" и да се изсмучат паричките на "разбирачите". Всичко се произвежда на други места, транспортира се до там (включително и целите купета) и там само се събира...Много "икономически издържано"...Руснаците на това му казват "лохотрон". Освен това Тарега може да се поръча и купи с блокажи, понижаващи и тн, неща недостъпни за Кайена - той си е наточен за асфалт - нещо като Х5.... А и въпроса за "красотата" е доста спорен, защото в стремлението си да покажат че Кайен е автомобил от моделната гама на Порше са създали един автомобил с доста спорни елементи...И не на последно място - в България в момента Кайен е натоварен със същия ореол като BMW 5..в началото на `90-те, Мерцедес S в средата на 90-те, и G-500 в началото на новия век...Все емблеми на определен кръг "добре облечени бизнесмени"...Макар че де да знам, може това да иска човека...Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.
Коментар
-
въпроса е общо взето "имидж" /по нашенски гъзария/ или "практичност"...
ще стане като в темата за "Г-клас или ТЛК100" и в крайна сметка МЛ
аз лично не бих си купил автомобил /особено толкова скъп/ по съвети от форумпомогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117
Коментар
-
Здравейте и благодаря на всички, които се включиха в настоящата дискусия!
Определено не търся автомобил за "гъзария". Прощавайте за нецензурния израз. Просто имам нужда от надежден и комфортен автомобил, тъй като пътувам доста често (поне според моите разбирания - около 40-45 хил. км. годишно). Донякъде съществува и моментът представителност, защото работата ми го налага.
Прочетох доста мнения за Порше, но цената му е значително по-висока от тези на дискутираните марки. Туарег с доста допълнителни екстри като кожен салон, ксенон, навигация, парктроник, въздушно окачване и т.н. излиза около 100000 лв с ДДС. ТЛК е около 105000 лв, а за НИСАН не съм проверявал. Ако трябва да се вярва на информацията в интернет сайта на вносителя, то НП излиза около 95000 лв.
Естествено проверих и за моделите на МБ, но цените са много по-високи. Базовите модели са от 50-60000 ЕВРО нагоре.
Не на последно място считам, че именно във форум като този бих могъл да получа някакво обективно мнение. Във фирмените сервизи всеки хвали своя продукт, което е разбираемо. Отделен е въпросът, че нямат голяма представа за другите марки автомобили.
Благодаря още веднъж.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар