Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвет за избор на джип/SUV - VW Touareg/ TLC/ Nissan Patrol?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

туарега, ако не се лъжа започваше от 84000 с ддс,толкова е и тлк120,плюс минус една две хилки.
    В момента пияният гръцки народ се опитва да фокусира дългия лист със сметката, който му подава все по-изнервеният европейски сервитьор. А махмурлука тепърва предстои...

Коментар

в porsche.bg пише, че Cayenne започва от 95хилки... дали не е по-добре от туарег?
      помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

м......да,ама 94000 без ддс май.аз не знам така оплювания кайен,ако е версия със пневматика за промяна на просвета,бавни скорости и подходящи гуми,дали няма да си вдигнем мнението за него.а и порше винаги е била много разумна покупка-здрави,дълготрайни и с висока остатъчна стойност.(е и скъпи разбира се).
        В момента пияният гръцки народ се опитва да фокусира дългия лист със сметката, който му подава все по-изнервеният европейски сервитьор. А махмурлука тепърва предстои...

Коментар

нали са разработени на една база?

е, сигурно един комплект накладки за поршето са с 1000лв по-скъпи но /ИМХО/ Кайена е по-красивият от двата...
          помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

и аз знам че са на една база,но дизайна на кайена е много добър.двигателите нямат нищо общо.ама и какви двигатели са.адски ми е интересно да присъствам на проби на кайен извън пътя,толкова противници има тук във форума.

Коментар

Туарега се сглобява в Чехия, в същия завод на VW в който правят повечето Шкоди. А Кайена се сглобява в Германия...но само сглобява...Наистина са на една база и всичко е направено с цел да се покаже "ето Порше е само германско" и да се изсмучат паричките на "разбирачите". Всичко се произвежда на други места, транспортира се до там (включително и целите купета) и там само се събира...Много "икономически издържано"...Руснаците на това му казват "лохотрон". Освен това Тарега може да се поръча и купи с блокажи, понижаващи и тн, неща недостъпни за Кайена - той си е наточен за асфалт - нещо като Х5.... А и въпроса за "красотата" е доста спорен, защото в стремлението си да покажат че Кайен е автомобил от моделната гама на Порше са създали един автомобил с доста спорни елементи...И не на последно място - в България в момента Кайен е натоварен със същия ореол като BMW 5..в началото на `90-те, Мерцедес S в средата на 90-те, и G-500 в началото на новия век...Все емблеми на определен кръг "добре облечени бизнесмени"...Макар че де да знам, може това да иска човека...
              Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

ами купи си NISSAN PATFINDER,много по ниска цена,бърз е,достатачно екстри,и си е добър и извън пътя.навъртях му 20000 така че ако искаш -питай
                VW-TOUAREG V6,3.0 TDI:oops:

Коментар

въпроса е общо взето "имидж" /по нашенски гъзария/ или "практичност"...

ще стане като в темата за "Г-клас или ТЛК100" и в крайна сметка МЛ

аз лично не бих си купил автомобил /особено толкова скъп/ по съвети от форум

Коментар

Купи си Субару форестер и забрави за всичко

Коментар

Посочи ценовия диапазон на избраните марки

Коментар

за офроуд определено ще забрави.

Коментар

Той човека не е написал ,че иска офф-роуд.
                          Пък и трите коли не са много за тази работа.

Коментар

Здравейте и благодаря на всички, които се включиха в настоящата дискусия!

Определено не търся автомобил за "гъзария". Прощавайте за нецензурния израз. Просто имам нужда от надежден и комфортен автомобил, тъй като пътувам доста често (поне според моите разбирания - около 40-45 хил. км. годишно). Донякъде съществува и моментът представителност, защото работата ми го налага.

Прочетох доста мнения за Порше, но цената му е значително по-висока от тези на дискутираните марки. Туарег с доста допълнителни екстри като кожен салон, ксенон, навигация, парктроник, въздушно окачване и т.н. излиза около 100000 лв с ДДС. ТЛК е около 105000 лв, а за НИСАН не съм проверявал. Ако трябва да се вярва на информацията в интернет сайта на вносителя, то НП излиза около 95000 лв.

Естествено проверих и за моделите на МБ, но цените са много по-високи. Базовите модели са от 50-60000 ЕВРО нагоре.

Не на последно място считам, че именно във форум като този бих могъл да получа някакво обективно мнение. Във фирмените сервизи всеки хвали своя продукт, което е разбираемо. Отделен е въпросът, че нямат голяма представа за другите марки автомобили.

Благодаря още веднъж.

Коментар

Благодаря за информацията относно цените.
                              Може ли да каже някой линк към този Туарег / че той колкото две Субара / в БГ.
                              Да разгледаме.
                              Някой да знае на Нисан Патрол просвета колко е защото на сайта не го намерих.

Коментар

Според мен за твоите цели найд-добре би било Subaru Outback 3.0i Струва околко 80 000лв. ( с екстрите )! На магистрала не може да се сравнява с нито един джип, а пък и има добри възможности извън пътя ( за този клас, според мен, най-добрите )!
                                RB Patrol Team

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X