Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвет за зимен 4х4 + дърпане на ремарке

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Съвет за зимен 4х4 + дърпане на ремарке

    Здравейте, планирам края на лятото да се оборудвам с допълнително мпс. Идеята е да спра да позлвам основния си авомобил и съответно да ползвам новия за следното:

    • Целогодишно дърпане на ремарке (до 750 кг.) почти всеки уикенд на дистанции макс 200 км.
    • Зимно шофиране, основно градско.
    • Черни пътища.


    Към момента съм се ориенрирал към Mitsubishi Pajero 2 (V20), 2.8 TDI, къса база. Въпроса ми е, смятате ли че е подходящ за целта, мога ли да очаквам някаква доза комфорт при шофиране на по-дълги разстояния, надеждност на двигателя (ако да кажем успея да намеря добър екземпляр) ? Като цяло нямам особенно фиксиран бюджет, но ми се иска да се вместя до 7 000 лв. Не държа на модела, ако имате идеи за нещо по адекватно за целта, ще се радвам да видя мнение.

  • #2
    От: Съвет за зимен 4х4 + дърпане на ремарке

    Модела е ОК, ама как ще намериш читава бройка е по-съществения въпрос. Страдат от ръжда, а вече са доста стари.
    Мотора е ОК, но харчи доста. Чат-пат пука глава, но основно след проблеми по охладителната система и прегряване.
    Иначе за комфорта е добре, също за зимата е много добре ако е със Super Select раздатка, те май повечето са с такава - можеш да караш постоянно с включен преден мост (има и диференциал в раздатката), или само на задно предаване.
    Това последното го могат малко джипове, при повечето или си с постоянно включени два моста с диференциал в раздатката, или предния мост се включва твърдо към задния и така не бива да се кара на твърда, суха настилка, с голямо сцепление. Има и трети, междинен вариант, който е подобен на втория (без диференциал), там предния мост (в някои джипки задния) се включва автоматично от някаква муфа(често електрическа), когато това е необходимо.

    С такова ремарке ще се справи какъвто и да е джип. За зимата е добре да може да се движи постоянно с включени два моста(или да се включват автоматично), ако не, ще трябва да се съобразяваш да включваш и изключваш предния мост.
    За черните пътища, зависи какви са. Ще трябва ли раздатка с бързи/бавни?!
    При тоя пробег, вероятно и разхода на гориво би бил от значение, а има и доста по-икономични варианти, пък и по-лесни за намиране на читави бройки, отколкото въпросното Паджеро.
    Отделно, има джипки, които нямат къса база, но иначе също са подходящи да целите. Например Дискавъри 2, Теракан(той е на базата точно на въпросното Митсубиши) и др.
    Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

    Коментар


    • #3
      От: Съвет за зимен 4х4 + дърпане на ремарке

      Бих ти препоръчал да погледнеш Land Rover Discovery Series 2, TD5 двигателя е доста здрав с разни леки болежки, но не са чак толкова фрапиращи.
      Твърди мостове, 4х4 постоянно с тракшън контрол, като екстра може да бъде с блокаж на междинния диференциал. Ако е на въздух отзад е удобен точно за дърпане на ремарке.
      Има опция за лесно закачане, кляка надолу за да може лесно да се закачи ремаркето. Климатроник който се справя отлично в жегите.
      Комфортен на дълъг път, 100-120 не се усещат като скорост, по магистрала. Има отделно много прилични бавни скорости.
      Двигателя има огромен аванс, може да се тунингова до към 200 коня от 136..... (естествено такъв тунинг струва една торба пари, само с ремап обаче става изключително пъргав във високите обороти)

      Проблема с ръждата го има както във всяка кола на повече от 15 години, най често е в задната част на рамата, купето е много добре антикорозионно обработено за разлика от предишната серия 1 на Дискавъри.

      Най важно разхода градско дизел е около 10-13 литра в зависимост дали се кара с включен постоянно климатроник.

      Коментар


      • #4
        От: Съвет за зимен 4х4 + дърпане на ремарке

        И най-"зимното"4×4,много лесно може да закъса на малък сняг ,както може да издрапа и в голям.През.зимата всичко е относително.Наблегни на най-проходимите джипове или коли куатро ,доказали се с проходимост и в.градски и извън градски условия.
        Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

        Коментар

        Активност за темата

        Свий

        В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

        Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

        Зареждам...
        X