Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ако може и аз да попитам за избор на джип?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Ако може и аз да попитам за избор на джип?

Здравейте форумци,
    Ето че и аз се запалих по идеята да си имам джип покрай вече запалената по оффроуд моя съпруга (в някаква тема прочетох, че никой не познава такива жени). Та след прочитане на почти всички теми тук и според сумата, с която разполагам се ориентирах, че избора ми се свежда до Опел Фронтера, Хюндай Галопер и може би Нисан Терано 2 (приемам и други идеи) с година на производство от 1999 насам. Моля за вашето мнение към кой от тези да огранича търсенето си. Както и за мнение на тези марки дизела или бензина е по-добре да взема (с изключение на Тераното, където виждам обяви само за дизелови двигатели). Не съм имал джип досега и мисля като начало да не го ползвам за тежък оффроуд, а за асфалт и "софт" разходки, както вие ги наричате. Като начинаещ мисля, че не е много удачно да се хвърлям на по-висок клас машини, защото така или иначе няма да ги използвам пълноценно. Пък живот и здраве като напреднем със съпругата сме си избрали марката и модела - Тойота Ленд Круизър (Г класата много ръбава ).
    Благодаря предварително за съветите Ви и се надявам скоро да станем колеги

До: Ако може и аз да попитам за избор на джип?

Здравей.

Ако слезеш една година надолу, Ленд Ровър Дискавъри 1, 98 година.. мисля, че е много добър избор, но аз съм пристрастен. Относително лесен за поддържане с относително вевтини части, нечуплив и доста икономичен.

Разбира се зависи и от определения бюджет.

М/у другото може да се огледаш и за Ford Maverik. Той е идинтичен с Терано 2. Частите стават 1:1, ако изключим предната решетка заради фаровете.
    LR Disco II,'99,TD5,,HDC,ETC,R380,T-Max 9500,Safari,General AT,Light bar, CDL, 3" lift procomp
    LR Disco II,'02,TD5,SLS,ACE,HDC,ETC,ZF4HP
    [IMG]http://ftp.domainbg.com/SG/mydisco2logo.jpg[/IMG]

Коментар

Така и не разбрах какъв е бюджета?
      Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Първоначално публикуван от quadra Преглед на мнение
        Така и не разбрах какъв е бюджета?
        Без да включвам задължителните неща, които трябва да се сменят след покупка на автомобил (масла, ремъци, ролки и т.н.) максималния ми бюджет е около 13000-14000лв.

Коментар

Без да включвам задължителните неща, които трябва да се сменят след покупка на автомобил (масла, ремъци, ролки и т.н.) максималния ми бюджет е около 13000-14000лв.
          Ами като замисля.. може би ще се включиш само при Галоперите. Може и да е читав.

При Фронтерите.. трудно.. трябва да си късметлия.

При Тераното.. мисля че е невъзможно.

Това е моето мнение на база на скромните ми познания за пазара на колите в България.
          LR Disco II,'99,TD5,,HDC,ETC,R380,T-Max 9500,Safari,General AT,Light bar, CDL, 3" lift procomp

Коментар

Първоначално публикуван от druncho Преглед на мнение
            ....съпругата сме си избрали марката и модела - Тойота Ленд Круизър ...
            Постискайте още малко за Тойотата.

Коментар

или ровър

+1

Коментар

Здравей
                Хубаво е да свалиш малко годината.Защото след 1999 или същата с тези пари си почти за никъде.

Коментар

Първоначално публикуван от SG Преглед на мнение
                  Ами като замисля.. може би ще се включиш само при Галоперите. Може и да е читав.

При Фронтерите.. трудно.. трябва да си късметлия.

При Тераното.. мисля че е невъзможно.

Това е моето мнение на база на скромните ми познания за пазара на колите в България.
                  Да и аз си мислех, че при Нисаните няма да мога да се класирам и затова писах "евентуално".
                  Какво ще ме посъветвате тогава? Да търся Галопер или да увелича малко бюджета и да се ориентирам към Фронтера...Честно казано Фронтерата на външен вид повече ми харесва, но все пак това са джипове и външния вид би трябвало да е на последно място от критериите за покупка...Поне аз така си мисля...Но пък ако е и по-качествен още по-добре

А и друго...Ако трябва да вдигам бюджета горе долу някаква сума да ми препоръчате...
                  Последно редактирано от Чавдар (V93); 05-01-08, 18:09.

Коментар

То това е най трудното.. Аз четах по4ти 9 месеца форума докато реша че моята кола е дискавъри.

изгледал съм стотици коли докато реша.

така че е много трудно някой да ти даде съвет
                    трябва колата да ти пасне.. като се качиш нея да станете едно цяло.. Това е почти като да обяздиш див мустанг.

Лично на мен ми е трудно да ти дам съвет. Последвай сърцето си и реши.

Желая ти успех!

Коментар

искаш най-трудния съвет в сайта............... много са го искали, незнам колко са го последвали, но знай едно: вземи тази която ти допадне на сърцето (тя сама ще си каже) но първо я огледай в надежден сервиз, че иначе после боли много.

бюджета не ти е малък, не дръж на годината а на състоянието. за така декларираните от теб нужди (софт разходки) всичките стават, само гледай да се събира голямото барбекю и 2 каси бира в багажника

друго важно според мен - изясни си какво искаш от джипката като възможности и комплектация, автоматик/ръчни, клима или без и най-важното парттайм или фултайм и как се превключват двете......... може да си майстор, но ако не си и не си карал "камьонче" със задно ...... помисли по въпроса

Коментар

Първоначално публикуван от druncho Преглед на мнение
                        Какво ще ме посъветвате тогава? Да търся Галопер или да увелича малко бюджета и да се ориентирам към Фронтера...Честно казано Фронтерата на външен вид повече ми харесва, но все пак това са джипове и външния вид би трябвало да е на последно място от критериите за покупка...Поне аз така си мисля...Но пък ако е и по-качествен още по-добре.
                        Както са ти казали колегите, и двете марки стават за целите, които си посочил. Много важно е и състоянието на конкретните машини.

За външния вид си е въпрос на вкус и лични предпочитания. На мене например Галоперът ми харесва повече от Фронтерата.
                        Ако си от София и искаш да видиш Галопер от близо и от вътре - обади се в началото на седмицата.
                        Ние не сме неутрални!

Коментар

Годината е последното което трябва да гледаш. Виждал съм Дайхатсу Роки 1981г. в перфектно състояние и ТЛК 120 2005г. която не става за нищо. Гледай по добре състоянието на конкретния автомобил.

Коментар

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
                            друго важно според мен - изясни си какво искаш от джипката като възможности и комплектация, автоматик/ръчни, клима или без и най-важното парттайм или фултайм и как се превключват двете......... може да си майстор, но ако не си и не си карал "камьонче" със задно ...... помисли по въпроса
                            Камионче на задно не съм карал, карал съм лека кола със задно (БМВ)...А и не знам аз ли не търся както трябва или тук няма събрана в едно информация, за начинаещи като мен, за различните термини, които срещам тук - раздатка, хъбове, парттайм, фултайм и т.н. Ако има но аз не го намирам моля за линк...

Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнение
                            Ако си от София и искаш да видиш Галопер от близо и от вътре - обади се в началото на седмицата.
                            Благодаря за предложението и бих се възползвал с най-голямо удоволствие, но нямам координатите ви... Имам и други въпроси за Галопер, но ако се видим на място да ви ги задам ще е най-добре
                            А пък ако някой ми направи такова предложение за Фронтера Б нося каса бира където кажете

И накрая да ви благодаря за търпението, защото въпросите ми са на начинаещ, но пък всеки е тръгнал оттам нали

Коментар

Скайп или ICQ?
                              Ние не сме неутрални!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X