Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Избор на бензинов джип
Свий
X
-
От: Избор на бензинов джип
Това с ремаркенцето е много хубаво, ако човек има къде да го държи. Ако живее в блок в голям град - съхранението на ремаркенцето, когато не се използва, е Проблем. Също така, ремаркето, за да става за превоз на по-ценни неща, които могат да си направят крака, ще трябва да е затворено и, съответно, няма да е 800 лв.Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнениеЗа товаренето си взимате едно ремаркенце и вече няма значение размера на багажника...
Конкретно по въпросите на автора. Гранд Чероки го забрави, ако ти трябва работно магаре. V8-ак и екстри хубаво, обаче за товарене далеч не ми е първи избор. Купето си е като лека кола и не е удобно за товари.
Хюндай Галопер със свалени седалки е просторен и побира доста, стига бутилката за газ да не пречи.Ние не сме неутрални!
Коментар
-
Благодаря!
Галопера май ми е топ избора и на мен. Избора не е голям обаче и за това оглеждам какво се предлага изобщо бензин и до към 5-6к.
Това с ремаркето малко си е разправия като цяло.
Да кажем, че мога да го зарежа на мястото, но наистина има смисъл за сериозна строителна дейност, а аз смятам по-скоро спомагатлено да ползвам собствен транспорт за разни неща.
Коментар
-
Джипа какъвто и да е не става особено за товарене в багажника поради високия товарен ръб особено ако е с лифт;
Ако пътя до мястото не е толкова зле аз бих избрал в този ред:
1. Ниско ремарке - не цапа и товари много;
2. Ниска баничарка или пикап от лек автомобил - имаш доста повече обем от който и да е джип.
Ако пътя е много лош тогава опциите са:
1. Пикап 4х4;
2. Джип с ремарке;
п.п.
В момента правя основен ремонт на апартамент и всичко си карам на обекта сам.
Не е лош пътя до там, но на края се качваш по едни тротоари - абе неприятна работа за кола комби.
Въпреки всичко предпочитам комбито да закара 300 кг. плочки нищо че се влачи по корем отколкото джипа да ми се вири и да правя мускули от земята да вдигам до 1.5метра
п.п.2
разгледай и старичките ванове.
има и 4х4 с плъзгащи се странични врати.
Ясен си продаваше Скуби Ду (Рено Еспeйс МК1 на газ) за 800 лева
Land Rover Discovery II, V8 4.0
VW Golf VI variant
Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."
Коментар
-
Добра гледна точка, но май наистина предпочитам джип с възможност за товарене, а не товарен автомобил, иначе достъпа е ОК дори за лек автомобил като се изключи самото влизане в парцела, което трябва да се оправи така или иначе.
Ще дебна Галопери за сега пък ще видим
Нещо за него има ли, което да ме плаши или да дебна нещо прилично и да скачам?
Коментар
-
Първоначално публикуван от kosio546 Преглед на мнение...Ще дебна Галопери за сега пък ще видим
Нещо за него има ли, което да ме плаши ...Ръждата си е за плашене. Особено, ако попаднеш на екземпляр от официално внесените в България (някаква африканска комплектация без никаква антикорозионна защита) ...Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнениеРъждаНие не сме неутрални!
Коментар
-
Трупер/Монтерей са най-яки, но в България май са екзотика откъм части. Избягвай тези дето имат монтиран теглич отзад, има вероятност да им е изтормозена трансмисията.
Галопери гледам че се предлагат предимно къси. Иначе дългия ти е тамън. Като надеждност са иди-дойди, зависи от предишните собственици, ръчната скоростната кутия е деликатна, гледай и за течове. Газ не се препоръчва за тоя двигател.
Коментар
-
Още след първият пост се каня да драсна, че и аз мисля за най-удачен за целите описани в него Трупер/Монтерей, а дори и да му е тръгнала ръждата, като си изпее песента, газ към небитието без сантименти, така и така ще е взет по-тънко.
Ако пък на колегата му хареса заигравката в гората, тамън няма да му е съвестно ако ще го поорязва и доработва.
ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT
Коментар
-
Да допълня за ръждата - търсиш номера на рамата и гледаш точно там да не е изчезнала ламарината, защото после ще се видиш с джипка, която не подлежи на пререгистрация или поне ще е мнооого трудна.Първоначално публикуван от kosio546 Преглед на мнениеДобра гледна точка, но май наистина предпочитам джип с възможност за товарене, а не товарен автомобил, иначе достъпа е ОК дори за лек автомобил като се изключи самото влизане в парцела, което трябва да се оправи така или иначе.
Ще дебна Галопери за сега пък ще видим
Нещо за него има ли, което да ме плаши или да дебна нещо прилично и да скачам?Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
Из "Златния телец"
Коментар
-
Да допълня за ръждата и аз:Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнениеДа допълня за ръждата - търсиш номера на рамата и гледаш точно там да не е изчезнала ламарината, защото после ще се видиш с джипка, която не подлежи на пререгистрация или поне ще е мнооого трудна.
Взимаш едно шило в себе си и отиваш по Дупницата и други места с внос от Италия.
Тайничко си ръчваш в рамата и купето отдолу на повечко места.
Обработени с нещо отдолу жипки не гледай.Land Rover Discovery II, V8 4.0
VW Golf VI variant
Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."
Коментар
-
Понеже от първият пост оставам с впечатление, че се взима с цел "товарене", а после евентуално и разходки, защо трябва да се търси нещо излъскано "нов внос", което естествено ще трябва и да се обслужи, а не се вземе нещо регистрирано, пък дори и да е с външни забележки, което е много вероятно да е обслужено/вано щом се кара ?!
"Новият внос" (много обичам тая квалификация) може да е бинго, ама може и да е бонго.
ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT
Коментар
-
Честно казано нямам претенции да е нов Фнос
Даже май предпочитам нещо дето е регистрирано и карано тук, не държа да е като нов, че иначе като върна на обратно сметката от 5к за да дойде до тук и да се спечели от него ми става лошо за колко трябва да е купено някъде си
Коментар
Активност за темата
Свий
Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.
Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.
Коментар