Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Във връзка с Daihatsu Feroza

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Във връзка с Daihatsu Feroza

Добър ден нов съм във форума и се извинявам ако има вече такава тема или е отговорено на въпросите ми. Та схемата е следната от скоро съм запален по джипчетата особено по тези тип Lada Niva, Suzuki Samurai и Daihatsu Rocky/Feroza. Реших да се спра на Daihatsu Feroza-та, следният ми въпрос е дали надеждността между фейслифтовата и нормалната е еднаква тук искам да отбележа че не го взимам с цел бесен оффроудинг по скоро за асфалт(видин/софия, което си е кажи речи черен път ) и за зимата но също така от време на време из някоя гора за питник с групата. Ще се радвам да чуя вашето мение като по възрастни и да споделите опита си и впечатления от возилото! Благодаря предварително!

От: Във връзка с Daihatsu Feroza

Видин-София си е съвсем нормален път за съвсем нормални автомобили. От трите автомобила за шосе ще е най-комфортна нивата. Ама аз не бих избрал никой от трите при тези критерии.
    Kia Sorento 2.5 CRDI EX - now
    Suzuki Samurai 1.3 - липсва ми как друска и къде ходи

Коментар

И за имам подобен въпрос, трябва ми коля която да върви по асфалт и по-черен път. Тойота Корола 2002г. обаче не става в коловози и дупки заорава нос.
      Ако от обаче от трите джипа най-комфортния Нива се отказвам. Карал съм го това животно по асфалт, вие като пребито куче да не говорим, че максималната скорост е малка.
      Карал съм и КИА Соренто CRDI, на асфалт е чудесна, ама малко снежец да валне и става като шейна, да не говорим, че се чупи често.
      Та се чудя какво ще това животно хем на асфалт да лети със 140, хем климатик да има, ама и по черен път да върви.

Коментар

Напълно съм съгласен че критериите ми се отнасят за друг тип кола просто тайничко се надявах да чуя че с малко доработки ще ми свърши работа и да определено преувеличих за състоянието на пътя

Коментар

Субару Форестър отговаря на критериите, ръчка, има понижаващи предавки, стават прилични гуми да се сложат. За евтино, не знам. Ако съм ограничен в парите бих си взел Дачия комби и комплект вериги за предните колела... За Нива дълга база няма да казвам, че не ги харесват много, но ако е изправна Нивата нищо не би и трябвало да вие, стене, жужи, бръмчи и т.н.
          Kia Sorento 2.5 CRDI EX - now
          Suzuki Samurai 1.3 - липсва ми как друска и къде ходи

Коментар

Нищо и няма на Ферозата, само че отде ще намериш неизгнила???? иначе, качи се, покарай и то ще си покаже дали е твоята джипка

Коментар

Ферозата мисля че покрива повече от критериите шосеен автомобил. Не е магистрален звяр, но е леко по-мощен и по-бърз, и с по-добра маневреност за паркиране от Самурая. Нивата бих очаквал по-често да влиза в сервиз в сравнение с другите две.

Коментар

Като цяло на магистралата не се целя повече от 120-130 трябва ми да си пътувам до софия студент съм и съм събрал около 5000 което трябва да включва и консумативи като масло и тн. Не иска зимата да се притеснявам из софия или по пътя за видин. За жалост в града не съм намерил екземпляр и не мога да пробвам как вози в последно време мисля за а3 quattro 1.8 haldex но мисля че бюджета няма да стигне

Коментар

Ферозата със щатни гуми си пълни километража.
                  Разлика в надежността между фейс лифта и по-старата няма, ако разбира се едни променени фарове и решетка се смятат за фейс лифт.
                  Ако ще е Фероза, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО италианка.
                  Бертонето също не е за пренебрегване, но се намират по-трудно.
                  Всъщност, Bertone Freeclimber II е истинският фейслифт на Фероза, с двигател на BMW. На мен ми е мечта...
                  Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Във връзка фейс лифта решетката и фаровете на старата версия ми допадат повече възможно ли е те да се сложат на новата ,,уж фейслифтова" версия

Коментар

Без проблем.
                      Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Преди всичко си помисли какво точно искаш - А) да имаш джип или Б) да имаш превозно средство, което да мине комфортно по асфалт, умерено черно и заснежен път. И трите джипа са къса база и са мислени за добра проходимост на къси разстояния - но не и за дълго пътуване по асфалт. След няколко пътувания с който и да е от трите ще предпочетеш да се качиш на автобуса. Нива съм притежавал, карал съм я на дълги разстояния - е няма толкова нескопосана и чупеща се машина.

Форестър първо поколение ти е идеалният вариант. Магистралата не ти е проблем, лек до среден офроуд също, окачването поема родните дупки много добре. Когато не очаквам особени екстремии и повече от 40 см. сняг, от двете возила в подписа в 90% от случаите тръгвам с него.
                        Право казват докторите, че калта е целебна. Колкото по-дълбоко се бухнеш, толкова по-нахилен излизаш...

TLC 100 1HD-FTE manual '02 | Forester '98 | Моntesa 315 '99

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X