Обява

Свий
Няма добавени обяви.

"Компактен" градски SUV с off-road възможности?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• "Компактен" градски SUV с off-road възможности?

Здравейте!

Става дума за покупка на НОВ автомобил.
    Търся нещо, което да е удобно по асфалта, но да може да се справи с леки разходки по планината и сняг, лед, кал, когато ги има? Да е широко отзад за детето и в багажника за голямо куче? Да има достатъчно екстри, без цената да е прекалено космическа? Да дава приятен разход на гориво, но да има достатъчно мощност? А като нов сервиз и гаранционно обслужване да са на ниво. И има ли изобщо такова животно?

За сега сме хвърлили око на: Nissan X-Trail, Toyota RAV4, Infiniti QX30, Jeep Compass, Scoda Karoq, Subaru Forester. Някой с преки наблюдения и/или препоръки?

От: "Компактен" градски SUV с off-road възможности?

Странно нещо са хората - да пита във форум какво да си купи
    След като не знаеш какво да избереш , значи на 99% не ти трябва.

Иначе обикаляш представителствата и купуваш това което ти е на сърце и джоб. Тук всеки ще похвали неговото и се почват за н-ти път едни и същи лакърдии.
    Фиат Купе
    Опел Фронтера В
    Мицубиши Паджеро Пинин

Коментар

Изброените марки имат съответните фен форуми.
      Прочитането на тия форуми е задължително.

Търсенето на автомобил, който е много далеч от оффроуд, в тоя форум, е куха тема.

Успех!

А, прочее, имам предвид един оффроуд автомобил, дето се продава, ама да не рекламирам излишно.

Коментар

Джип Компас. 1.никой няма да те поправя че "това не е джип (а сув)" 2. добре покрива изброените изисквания. 3. сервиз и добро обслужване се намират лесно, а и форумския раздел за модела е доста активен. 4. в ценово отношение е по-скоро евтин за това което получаваш с тая кола
        Резервен вариянт - Нисан

Коментар

Нема такова, не е имало, дано в далечното бъдеще да измислят, че и аз да се видя в кола ....

Коментар

Дачия Дъстър.
            Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
            Из "Златния телец"

Коментар

Сещам се за един автомобил, който покрива всичките изисквания - LR Discovery sport experience, както и няколко други модели на тая марка.
              ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Първоначално публикуван от Epona Преглед на мнение
                Здравейте!

Търся нещо, което да е удобно по асфалта, но да може да се справи с леки разходки по планината и сняг, лед, кал, когато ги има? Да е широко отзад за детето и в багажника за голямо куче? Да има достатъчно екстри, без цената да е прекалено космическа? Да дава приятен разход на гориво, но да има достатъчно мощност? А като нов сервиз и гаранционно обслужване да са на ниво. И има ли изобщо такова животно?

За сега сме хвърлили око на: Nissan X-Trail, Toyota RAV4, Infiniti QX30, Jeep Compass, Scoda Karoq, Subaru Forester. Някой с преки наблюдения и/или препоръки?
                Колко е голямо кучето?
                Почти всички от изброените от теб стават, тоест на задната седалка има място за дете и в багажника за куче, но място за багаж не остава.
                това с нивото на гаранционните сервизи .... има няколко теми и в този форум, отделно и във форума на всяка марка си има тема за псуване на гаранционния сервиз.
                Аз лично не бих си го причинил отново

Сега за мястото в колата/джипа - или слагаш кучето до детето на задната седалка и багажника си е за багаж - тогава съвче ще ти свърши работа.
                Но ако държиш кучето да е в багажника и да имаш и място за багаж - тогава си ти трябва голяма машина, нещо от калибъра на ЛР Дъскавъри 2-3
                Ако скочиш на джип с такива размери разхода вече не е толквоа приятен колкото си го представяш в момента, динамиката също. А ако искаш хем да е кораб хем да има динамика - е те тогава пък разхода става съвсем друг.

Това в общи линии е от личен опит.
                Имам SUV kia sportage имам и хъски което към днешна дата е на година и половина и е нещо около 25кг. Миналата година ходихме на море 4 души + кучето. багажника си беше до горе с багаж, кучето беше на задната седалка между жената и тъщата, само дето миналата година кучето беше почти на половина на сегашния си размер. Разхода се върти около 8-8.5 при магистрална скорост 140-150.
                Преди няколко седмици ходихме до вилата пак в същата комплектация но с Дискавърито ТД5 на тъста, кучето и багажа в багажника, ние по седалките.
                магистрална скорост 110-120 и разход 10 и на горе, динамика... ами трябва да си планираш изпреварванията, не става само с натискане педала до долу и хоп - готово (вярно, че джипа е с 32" гуми за кал които спомагат и за повишения разход и за неприятните чувства при скорости над 120, но все пак това е реалността)

Премисли добре какво ти трябва, обиколи магазините, седни, тествай... успех.
                I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

Джип Компас - разход бензин 15/100 в София,извънградско 11.Около 150коня беше по спомен,бавно ускорение,тегав автоматик.Тухла дизайн с ръбове.Вътре не е особено комфортно, ако си над 185.На мен ми беше тесен - 191см. Карал съм го около 600км,БГ,Унгария,Сърбия.Ако паднат задните седалки,събира доста, факт. Не коментирам офроуд възможностите му,това че пише Jeep, не го прави "всъдеход".
                  В зависимост от бюджета, може да се варира от Субару до Дачия.Новата Шкода също е ок.Като цяло всички стават за леко черно,без кал и коловози.
                  Пътят е целта.

Коментар

Здравейте!

Значи се търси нещо дето всички искаме:
                    1. Голямо с много обем
                    2. Да мирише горивото но да е мощно
                    3. Проходимо за леко извън пътя сняг лед кал
                    4. Евтино за продобиване като ново и с всички екстри

То че няма такова няма ама все пак да се изкажа.
                    1. Всички изброени ще съберат голямо куче ама багажа ще трябва да иде на покрива - неудобно е, увеличава разхода и скапва динамиката;
                    2. Задължително дизел за да е що годе икономично и долу горе мощно
                    3. За да има проходимост и на кал си трябват по такива гуми различни от шосейните - компромис с максималната скорост, разхода на гориво и шума по магистрала;
                    4. Най много екстри за най малко пари имат корейските марки: Киа, Хюндай а защо не и Санг Йонг;

Успех с търсенето и като намериш кажи и на нас

п.п. като гледаш Шкода можеш да включиш и релевантния Сеат в списъка.

п.п.2
                    потрудих се малко в нета
                    паркерс Юк казва за тези посочените:
                    1. Сеат Атека - оценка 4.5/5
                    2. Шкода Карок, Кия Спортидж - 4.4/5
                    3. Хюндай Туксон - 4/5
                    4. Джип Компас - 3.9/5
                    5. Нисан Х-трейл - 3.8/5
                    6. Тойота РАВ 4 - 3.5/5
                    7. Инфинити QХ30- 3.4/5
                    8. Субару Форестър - 3/5
                    Последно редактирано от rosen_offroad; 07-08-18, 09:55.
                    Land Rover Discovery II, V8 4.0
                    VW Golf VI variant
                    Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
                      Дачия Дъстър.
                      Не става. Дачията е нормален автомобил. За тия изисквания му трябва нещо като палатката на Хари Потър
                      Dacia Duster 1.5 dci 4х4 (екзотичен автомобил)

Коментар

По принцип подобни теми само ги чета, но предвид поста на Росен, защо не Rexton W ?
                        Предвид изискванията в първият пост няма какво да го бие, с изключение на обслужването в Ратола, които си колят овцете вместо да ги стрижат и доят.
                        Голям комфортен джип на рама с двулитров дизел със 6 скорости или 5G-Tronic или 2.2D със 7G-Tronic, и това за около 60К.
                        Според комплектовката на двигателя го има с цял мост или независимо отзад, като има и опция на въздух.
                        ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

novatech, ако беше така, нямаше да го има този целият под-форум "Какъв джип да си купя?" Аз знам какво искам и какво иска семейството ми, но това не пречи да проуча въпроса при хора, които биха имали евентуално преки впечатления върху поведението на дадени марки и модели. А обикалянето е неминуемо.

mmtrance, около 35кг. и даже малко отгоре е. Сега се вози на задна седалка на тройка bwm. Но доста обикаляме, пък ми се иска да можем да си позволим и по-off-road-ски разходки, без обаче това да ми пречи на ежедневните 100-тина километра, които навъртам в града. Пробваме, пробваме... Търся ако има някой с по-дългосрочни впечтления. Май единственото, което ми стана ясно, че повечето хора са разочаровани от гарнционните сервизи.

rosen_offroad, благодаря!

Иначе за истински off-road си имаме това животно:

Но не ми се връзва в концепцията за SUV, с който да е комфортно и в града, и на "магистралата" и да може да мръдне малко в природата. Пък и него основно мъжът ми го кара, търсим нещо основно за мен.

Коментар

Преди час-два говорих с колега който си е взел Рекстън 1 само защото жена му се е качила в него и е казала, че това е нещото което И харесва, а той в последствие е останал доволен от попадението.

Като магазинска (и не само) оферта това

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:ssangyong-rexton-w-4-e1382588335397-1200x846.jpg
Прегледи:1
Размер:230.0 КБ
ID:5795959

няма аналог на пазара.

В Ратола имат всички модификации като двигател и скорости за тест-драйв, та отиваш, караш и "преценяш", както напоследък е актуално да се казва У Форума.
                            ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

..........
                              И има ли изобщо такова животно?.....................
                              Да бе, няма! И има ниша на пазара, за която никой не се е сетил!
                              Дето се вика: - "заринало се е"!
                              Няма сериозен производител, който да не предлага въпросните возила. Като се почне от немските МБ, БМВ и ВАГ, мине се през японските Тойота, Нисан и Митсубиши, и се стигне до корейските Хюндай и Киа.
                              И не знам какво обективно мнение търсите за коли на по 1-2г. Публична тайна е, че колите се смятат да изкарат гаранцията .............

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X