Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на прост експедиционен джип

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Избор на прост експедиционен джип

Първоначално публикуван от Stoichoo Преглед на мнение
    Изглежда страхотна машина....но е доста над бюджета ми...май съм по-близо до дифендър гол
    Ти заяви, че има друг бюджет за надстройване и подготовка, а тук всичко е готово...А дълъг Дифендър "гол", в неокаяно състояние...не знам, твоя грижа, но тотала ще е више, а резултата под въпрос...Успех..
    Последно редактирано от sonda; 23-07-18, 23:07.
    0899 шест5313нула
    За всекиго по нещо

Коментар

Първоначално публикуван от Jimi Преглед на мнение
      Хммм. Кое е грешно казваш? Последното пътуване от форума е с едно яйце на АЛди. Първо имаш да избичиш цяла Европа през тол таксите и после да караш по пътищата на местните с дъртите мерцедеси. Къде точно ще го ползваш това 4x4 освен за снимки на океанския плаж или дюна край пътя, не знам...
      Човека спомена и Азия..., Байкал, това-онова...а ?
      0899 шест5313нула
      За всекиго по нещо

Коментар

Първоначално публикуван от Jimi Преглед на мнение
        Хммм. Кое е грешно казваш? Последното пътуване от форума е с едно яйце на АЛди. Първо имаш да избичиш цяла Европа през тол таксите и после да караш по пътищата на местните с дъртите мерцедеси. Къде точно ще го ползваш това 4x4 освен за снимки на океанския плаж или дюна край пътя, не знам...
        Мои познати обикаляха Мароко с велосипеди, това какво точно доказва? Явно искаш да убедиш и околните, че твоят light fast camper е единственото смислено решение в случая а и въобще. Не ми се изпада в полемики. За да покараш в пясъците, което е различно от дюна до пътя си трябва 4х4, различно от Форестъра ти.

Коментар

От: Избор на прост експеционен джип

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
          Експедиция, Мароко, Тунис и 15 000 лв. в едно изречение нямат място. Виж за една 0 отгоре съвети много.
          Абе ти парите за нищо ги немаш! Кво ше каеш за Сузуки Самурай като вариант? Ако е интересно ще потърся снимки - 2 броя самурайчета общо струващи около 15 000, без допълнителната нула

п.п. намерих архива:
          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1.jpg
Прегледи:1
Размер:1.05 МБ
ID:5794821

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2I.jpg
Прегледи:1
Размер:1.01 МБ
ID:5794827
          Последно редактирано от bushiDO; 23-07-18, 23:24.
          В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

Най-масовият автомобил в Африка /за лоши пътища, не в мегаполисите/ е TOYOTA HIACE /микробус с парт тайм 4х4/ Много по-здрав и обемен - все пак е товарен автомобил за професионална употреба... Ама някак си не е "имиджов"
            помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Един приятел обиколи Мароко със спринтер. 4*4. Даже жена му кара бая из пясъците.
              И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Аз пък ще съм благодарен за инфо с колела из Мароко. Може и на лично, но ще е полезно за всички.
                Логистика до там, дни, километри и толкоз.

Коментар

Гледам, че темата се завъртя отново около някои наистина хубави и подготвени машини. Та в обявата на едната машина ми направи впечатление това "защо на 24v, ами защото се е родило камион, пък се е превърнало в джип...", не цитирам дословно. Та се замислих защо все си мечтаем за джип, който да е почти камион, или камион ама по-малък като джип? Ако някой ще дава примерно 30 бона за експедиционна машина, инвестиция, която би ползвал както се писа примерно 45дни два пъти в годината, а вероятно и един път в годината, защо не се ориентира към някакъв камион-кемпер с висока проходимост? Вярно, че комбинацията камион-джип на първо четене изглежда някак си надеждна, неубиваема, здрава и проходима. Или във всеки от нас дреме по един камионджия?

Иначе насам-натам се експлоатират яко и други машини, не само тия дето въздишаме по тях. Споменаха се и леки коли и бусове. В бусовете има също сериозен смисъл. До колкото бюджета на инициатора на темата, сигурно може да се повдигне стар транспортер/мултиван синхро примерно. И да се оборудва. Нещо такова. Защото тия най-желаните джипки са прекалено скъпи, пък дори и над 50% да има за какво. Но при така поставените условия бюджет за закупуването + бюджет за стягане и оборудване, горното предложение е най-добро още повече, че и вратата за договорка е отворена.
                  Последно редактирано от Самодържец; 24-07-18, 10:06.
                  Всеки трети е шести

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
                    ... За да покараш в пясъците, което е различно от дюна до пътя си трябва 4х4, различно от Форестъра ти.
                    Заяждаш се. Аз форестъра не съм го споменавал, но щом си казал:

Разликата между форестъра и койотата е, че първото можеш и да го покараш, а второто евентуално да се придвижиш. Да не съм ги карал и двете да не знам. Между другото Самурая в пясък се справяше около 2 пъти по-добре от 70тка и два пъти по-зле от Форестър. Та математически погледнато, 70-тката се е справяла 4-пъти по-зле от форестъра.

Поздрав:

Последно редактирано от Jimi; 24-07-18, 10:23.
                    Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
                    Drag Grand Canyon Daily
                    Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
                    LZ1JYM

Коментар

Ами това? Може да се спи в него , ако е с дизеловия двигател е икономично , частите по двигателя ги има на всякъде , не са скъпи. Двигателя е прост , има един кабел само да спира и пуска нафтата. Проблема е , че не се продават често.

В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Първоначално публикуван от motor_men Преглед на мнение
                        Ами това? Може да се спи в него , ако е с дизеловия двигател е икономично , частите по двигателя ги има на всякъде , не са скъпи. Двигателя е прост , има един кабел само да спира и пуска нафтата. Проблема е , че не се продават често.

Цената му бие доста направени експедиционни джипове.

Изпратено от моят EVOLVEO StrongPhone Q6 LTE с помощта на Tapatalk
                        Toyota Land Cruiser RJ77 , Nissan Patrol TD42, Suzuki Samurai ,Yamaha WR 450F
                        New hope garage о886/44-36-5о , о898/48-11-46

Коментар

Познавам един, дето е минал с едно такова през сичката Америка, от Аляска до Огнена земя и обратно. То тва си минава за експедиция.

Коментар

не е добър вариант за целта заради:
                            1) цената за придобиване на запазен екземпляр почти ще затвори целия бюджет, а ако се търси и кемпер всичко приключва тук;
                            2) Скромни офроуд възможности (особено в оригинален вид). трябва да се смени изцяло двигателя (оригиналния, ако не се лъжа. е 69 к.с.) и поне, по-големи гуми... въпреки модификациите не си го представям по сахарските пясъци...
                            В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

Първоначално публикуван от bushiDO Преглед на мнение
                              не е добър вариант за целта заради:
                              1) цената за придобиване на запазен екземпляр почти ще затвори целия бюджет,
                              Всъщност запазен, надхвърля бюджета яко. Просто защото е от прехвалените машини.
                              Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
                              Drag Grand Canyon Daily
                              Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
                              LZ1JYM

Коментар

На рали "Дакар" няма да участва , та мисля , че не му е нужен много мощен двигател и свръх проходимост. Ако тръгне да купува от Германия нещо като на последната снимка , ще му трябват много повече пари. Но за нещо купено и доправено в България , мисля , че ще се включи в бюджета.
                                В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X