Здравейте,
От известно време съм решил, че следващият ми автомобил трябва да е джип. Искам да бъде комфортен за магистрали и асфалтови пътища със скорост 140км/ч, но да не се притеснявам и когато се наложи да ме закара до планинска хижа през зимата по неизчистен път, да карам по черни планински пътища и гори, да си тръгна от язовир когато се изсипе порой ( изобщо да има качества и на джип ). Като привърженик на бензиновите двигатели се спрях на следните варианти:
Land Rover Discovery 3 4.4 2006 - 2007 г. (примерно)
Jeep Grand Cherokee 5.7 HEMI 2006 - 2007г.
Интересува ме:
1. Кой от двата е по - здрав като двигател, скорости, окачване, електроники и всичко което се свързва с думата здравина
2. Кой е по - скъп за обслужване и поддръжка
3. Кой би давал по-голям разход ( ако има собственици нека споделят разхода )
4. Кой е по комфортния за магистрала
5. Кой е по - проходимият
6. Стават ли безпроблемно на газ
7. Правилно ли съм се насочил към бензиновите модели, а не към дизеловите им варианти ( знам, че е и въпрос на вкус, но може ли да кажем че бензиновите са по здрави? )
Благодаря предварително на отзовалите се
Поздрави
От известно време съм решил, че следващият ми автомобил трябва да е джип. Искам да бъде комфортен за магистрали и асфалтови пътища със скорост 140км/ч, но да не се притеснявам и когато се наложи да ме закара до планинска хижа през зимата по неизчистен път, да карам по черни планински пътища и гори, да си тръгна от язовир когато се изсипе порой ( изобщо да има качества и на джип ). Като привърженик на бензиновите двигатели се спрях на следните варианти:
Land Rover Discovery 3 4.4 2006 - 2007 г. (примерно)
Jeep Grand Cherokee 5.7 HEMI 2006 - 2007г.
Интересува ме:
1. Кой от двата е по - здрав като двигател, скорости, окачване, електроники и всичко което се свързва с думата здравина
2. Кой е по - скъп за обслужване и поддръжка
3. Кой би давал по-голям разход ( ако има собственици нека споделят разхода )
4. Кой е по комфортния за магистрала
5. Кой е по - проходимият
6. Стават ли безпроблемно на газ
7. Правилно ли съм се насочил към бензиновите модели, а не към дизеловите им варианти ( знам, че е и въпрос на вкус, но може ли да кажем че бензиновите са по здрави? )
Благодаря предварително на отзовалите се

Поздрави
Коментар