Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Discovery 3 4.4 или Grand Cherokee 5.7 HEMI

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Discovery 3 4.4 или Grand Cherokee 5.7 HEMI

Здравейте,

От известно време съм решил, че следващият ми автомобил трябва да е джип. Искам да бъде комфортен за магистрали и асфалтови пътища със скорост 140км/ч, но да не се притеснявам и когато се наложи да ме закара до планинска хижа през зимата по неизчистен път, да карам по черни планински пътища и гори, да си тръгна от язовир когато се изсипе порой ( изобщо да има качества и на джип ). Като привърженик на бензиновите двигатели се спрях на следните варианти:

Land Rover Discovery 3 4.4 2006 - 2007 г. (примерно)
    Jeep Grand Cherokee 5.7 HEMI 2006 - 2007г.

Интересува ме:

1. Кой от двата е по - здрав като двигател, скорости, окачване, електроники и всичко което се свързва с думата здравина
    2. Кой е по - скъп за обслужване и поддръжка
    3. Кой би давал по-голям разход ( ако има собственици нека споделят разхода )
    4. Кой е по комфортния за магистрала
    5. Кой е по - проходимият
    6. Стават ли безпроблемно на газ
    7. Правилно ли съм се насочил към бензиновите модели, а не към дизеловите им варианти ( знам, че е и въпрос на вкус, но може ли да кажем че бензиновите са по здрави? )

Благодаря предварително на отзовалите се

Поздрави

От: Discovery 3 4.4 или Grand Cherokee 5.7 HEMI

Първоначално публикуван от st0yan0v Преглед на мнение
    ... Искам да бъде комфортен за магистрали и асфалтови пътища със скорост 140км/ч, но да не се притеснявам и когато се наложи да ме закара до планинска хижа през зимата по неизчистен път, да карам по черни планински пътища и гори, да си тръгна от язовир когато се изсипе порой ( изобщо да има качества и на джип ). ...
    Много искаш! В случая с пълна сила важи Законът за липсата на пълно щастие.

1. Като искаш джип, особено пък с голям мотор - забравяш за евтина поддръжка и спираш да се циганиш за разхода на гориво!
    2. Основен елемент от проходимостта на едно 4х4 возило са гумите. Вярно е, че имат значение и разните системи на автомобила - блокажи, тракшън контрол и т.н., но на първо място от значение за проходимостта са подходящите за терена гуми.

А гумите за бързо каране по магистрала и гумите, които кОпат успешно в калта, са много различни. Има компромисни варианти, но те са си компромисни - или няма да са добри при бързо каране, особено при мокра и хлъзгава настилка, или ще те оставят да въртиш гуми на едно място дори при сравнително леки офроуд условия.
    Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
      Много искаш! В случая с пълна сила важи Законът за липсата на пълно щастие.

1. Като искаш джип, особено пък с голям мотор - забравяш за евтина поддръжка и спираш да се циганиш за разхода на гориво!
      2. Основен елемент от проходимостта на едно 4х4 возило са гумите. Вярно е, че имат значение и разните системи на автомобила - блокажи, тракшън контрол и т.н., но на първо място от значение за проходимостта са подходящите за терена гуми.

А гумите за бързо каране по магистрала и гумите, които кОпат успешно в калта, са много различни. Има компромисни варианти, но те са си компромисни - или няма да са добри при бързо каране, особено при мокра и хлъзгава настилка, или ще те оставят да въртиш гуми на едно място дори при сравнително леки офроуд условия.
      Благодаря за мнението.

Не се циганя за разхода на гориво - просто питам колко е в действителност, добре виждам в техническите характеристики колко са на теория.
      Ясно ми е, че пълно щастие няма, конкретизирал съм два модела, интересувал съм се и съм стигнал точно до тях
      Гумите са важни, но не мисля, че BMW Х5 и Тойота Ланд Круизър 80 с еднакви гуми ще имат еднаква проходимост
      Също така знам, че си има гуми за кал, сняг, летни зимно всесезонни и т.н.

Моля за мнения за двете марки и модели.

Коментар

Първоначално публикуван от st0yan0v Преглед на мнение
        Моля за мнения за двете марки и модели.
        https://www.offroad-bulgaria.com/sho...d.php?t=183586 и много други теми.
        Поддръжката всъщност е доста евтина ако случиш на екземпляр. Нуждае се само от по-рядкото двигателно масло 5w20 и по-чести смени (~ 8000 км.) + първоначално и през широко отразени в интернета и тук интервали обслужване на автоматик (50 или 100 000 пробег, дискутира се), раздатка (25 или 50 000 пробег - пак се спори) и диференциали (25 000 км.)
        За Диско 3 бензиново не знам нищо - май си нямаме такова във форума. Сектантите от Ленд роувър-сектата, разбира се, ще кажат (понеже са виждали такова на паркинга в мола, а и един техен познат от Англия е карал такова преди 5 години), че е по-добрият избор.
        България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

А, те сектантите са виждали и на живо Диско 3. Само дето не беше в МОЛ-а, а на реална разходка при нормални не екстремни да кажаем условия. Ми за разлика от твоите очаквания няма да седна да разказвам, колко е върха. Но не мога да не отчета, че се справи повече от успешно по трасето. Аз лично за себе си останах с приятни впечатления от него въпреки, че бях скептично настроен. Трябва да отчета обаче фактора "задкормилно устройство", който преведе Диското по възможно най-добрия начин през всички препиятствия.
          Георги Танев (0+)
          Land Rover Discovery 1 300 TDi
          Land Rover Club Bulgaria
          0887 930 238, 0878 797 768

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Танев Преглед на мнение
            А, те сектантите са виждали и на живо Диско 3.
            4,4 бензиново? Ja, ja, aber nein.
            България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Ja, ja правилно си разбрал. Все пак този форум не е единствения за офроуд, а и не мисля, че е необходимо да си изобщо член на който и да е форум еле пък на този за да го притежаваш, още повече и да го караш извън пътя.
              Георги Танев (0+)
              Land Rover Discovery 1 300 TDi
              Land Rover Club Bulgaria
              0887 930 238, 0878 797 768

Коментар

Гагич, поздрави от мен!
                Имам LR3 4,4 2008г. Така се казва американското Discovery 3.

Мотора е Ягуар 300к.с.
                Това е най-безпроблемния Land Rover според специалистите. Пробези от 5-600 000км не са проблем за него. Има някои подробноси по поддръжката, но като цяло не е проблем.
                Носи гуми до 33 инча -тук е с такива:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_1382.jpg
Прегледи:1
Размер:801.5 КБ
ID:5793061

Разход - среден 16литра. Мощноста е достатъчна. На 120км/ч е на 2000 оборота. По комфорт и возене няма общо с Вожда. По проходимост също.

И един въпрос към специалистите - какво е това? И колко струва?

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_1328.jpg
Прегледи:2
Размер:214.7 КБ
ID:5793062

100% Гагич знае отговора.
                Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X