Здравейте,нов съм и ако има подобна тема се извинявам предварително, до сега съм карал хечбек и седан и сега е време да си избера сув(поради хубавите ни пътища) и ще се използва само за асфалт и най лошия случай черни пътища и си харесах тези модели и въпроса ми е кой от тези два модела са по малко без проблемни, какво да гледам при покупка, до сега от изчетеното разбрах че имат много ефтина подръжка, благодаря предваритвлно
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Киа Соренто 140Hp или Киа Спортидж 2 113/140hp
Свий
X
-
От: Киа Соренто 140Hp или Киа Спортидж 2 113/140hp
Първоначално публикуван от alpalpay Преглед на мнениеЗдравейте,нов съм и ако има подобна тема се извинявам предварително, до сега съм карал хечбек и седан и сега е време да си избера сув(поради хубавите ни пътища) и ще се използва само за асфалт и най лошия случай черни пътища и си харесах тези модели и въпроса ми е кой от тези два модела са по малко без проблемни, какво да гледам при покупка, до сега от изчетеното разбрах че имат много ефтина подръжка, благодаря предваритвлно
СУВ с много евтина подръжка няма - е зависи с какво сравняваш де но Да на корейските частите са по приемливи от на японските примерно.
Спортидж 2 е същото като Туксон - разгледай и него.
Аз не бих си взел дизел на тези години но за това ти си знаеш де.
В класа са РАВ4 и ЦРВ но зависи колко бинки си приготвил.
Най безпроблемни се славят ЦРВ-татаLand Rover Discovery II, V8 4.0
VW Golf VI variant
Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."
Коментар
-
Първоначално публикуван от rosen_offroad Преглед на мнение...Най безпроблемни се славят ЦРВ-тата.
П.П. Питащия да уточни категорията на черните пътища. Да не се окаже, че му трябва все пак Урал. Аз бих погледнал и към драконите - Ssang Yong. Kaйрон фейслифт нито е толкова грозен, колкото го представят, нито отстъпва по нещо на Соренто.
П.П.П. Да добавя и, че колкото и да са евтини корейските СУВ-чета, цената на читавите започва от 10к лева почти независимо от модела.Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
Из "Златния телец"
Коментар
-
Здравейте! Ако е за асфалт основно и черни пътища - японските са перфектни за тази работа - Rav4, CRV, X-trail - последният най-ми харесва заради това, че мога да променям режимите на 4х4 (знам че не е истинско 4х4, но те и на корейските е същото). Не са толкова по-скъпи за поддръжка, но са по-здрави сравнени с корейските.
Дано не засягам някого. Говоря от личен опит - имал съм корейска кола преди години, закупена чисто нова.
Коментар
-
Първоначално публикуван от boidiu Преглед на мнениеЗдравейте! Ако е за асфалт основно и черни пътища - японските са перфектни за тази работа - Rav4, CRV, X-trail - последният най-ми харесва заради това, че мога да променям режимите на 4х4 (знам че не е истинско 4х4, но те и на корейските е същото). Не са толкова по-скъпи за поддръжка, но са по-здрави сравнени с корейските.
Дано не засягам някого. Говоря от личен опит - имал съм корейска кола преди години, закупена чисто нова.! Колко да са по-здрави японските? Кой първи увеличи гаранционния срок до 7 години? Определено не точно Тойота
.
Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
Из "Златния телец"
Коментар
-
Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнениеАйде стига със старите вицове! Колко да са по-здрави японските? Кой първи увеличи гаранционния срок до 7 години? Определено не точно Тойота
.
А за 7-годишната гаранция вижте темата:
https://www.offroad-bulgaria.com/sho...d.php?t=227166Последно редактирано от boidiu; 04-05-18, 17:45.
Коментар
-
Така Соренто на външен вид много ми харесва, спортиджа много ми харесва също x trail скоростомера където е в среда много ме дразни, рав 4 също чувам много добри отзиви обаче на външен вид е много грозен за црв хем ми харесва хем не ���� туксона също е вариант те са с един и същ двигател с киата, колкото разбрах интерирора при киата е с по качествена изработка, за черния път на няколко месеца влизам в черен път да кажем 1 км където с голф 5 влизам, просто сув по комфортни са и предвид хубавите ни пътища ��
Коментар
-
Ако избора е само между тези двата определено Сорентото.Иначе за бих взел SsangYong Rexton 2.7 xdi или фейсов кайрон.Те са повечето 2.0 xdi 141 коня който също е достатъчен.Рядко имат и 2.7 xdi.Аз съм с фейсов кайрон с 2.7 xdi и мога да кажа,че съм доволен откъм проходимост,комфорт,екстри и здравина.SsangYong Kyron 2.7 xdi 163 hp,Automatic 5G tronic transmission with DPF 2008 година /
Коментар
-
SsangYong ги гледам имант доста екстри двигателя им бил на мерцедес май, обаче четох че са разваляли много често и са били с некачествена изработка ама само съм чел дали е така не знм, то и доста относително е сиг как е подържана, карана и т. н.
Коментар
-
Първоначално публикуван от alpalpay Преглед на мнениеSsangYong ги гледам имант доста екстри двигателя им бил на мерцедес май, обаче четох че са разваляли много често и са били с некачествена изработка ама само съм чел дали е така не знм, то и доста относително е сиг как е подържана, карана и т. н.ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT
Коментар
-
Само не разбирам защо се препоръчват все дръти дизели?
Или на чужд гръб и 100 тояги са малко.
Човека иска нещо евтинко и безпроблемно - само биндзин с газ!Land Rover Discovery II, V8 4.0
VW Golf VI variant
Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."
Коментар
-
Първоначално публикуван от rosen_offroad Преглед на мнение... Човека иска нещо евтинко и безпроблемно ...
Е то само той да е !ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT
Коментар
-
SsangYong не се чупят повече от другите.Материалите не са по-зле от кия и хюндай да кажем.Аз карам втори санг йонг само,че по-нов от предния.Салона е топ от към качество.Седалките не са протрити.Моят е с плат и то доста добър.Кожата също е ок.А дали е скъпо или евтино като се развали зависи какво очакваш и с какви пари разполагаш.SsangYong Kyron 2.7 xdi 163 hp,Automatic 5G tronic transmission with DPF 2008 година /
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар