Заслужава ли си покупката на такова Шкода?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Skoda Superb 2.0 TDI 170 4x4?
Свий
X
-
От: Skoda Superb 2.0 TDI 170 4x4?
Баща ми има такава Шкода- 2.0 ТДИ с код на двигателя "CFGB" ( 170 4x4 ) В момента е на малко над 120000 км.
Предполагам знаеш,че относно вътрешна ширина и комфорт надали има друг автомобил от средния клас, който да е така просторен.
Какво те интересува относно Шкодата?
170-те конски сили според мен са абсолютно достатъчни за това купе и дават съвсем адекватен разход на гориво ( извънградско е между 5.4 и 5.8 )
Обслужването на ангренажната група е през 120 000 км . Цената за пълен комплект ангренаж + пистови ремъци, водна помпа, термостат.... е около 1000 лв с ОЕМ части от Шкода.
Маслото задължително е 5/30. През 70000-80000 км задължително се подменя и маслото на халдекса.
Ако мога с още нещо да се включа - само кажи.
Успех!First Man, then Machine!
Lada Niva
Honda XR 400
Коментар
-
Намерил съм такава,на 160 000км,предпоследно ниво,готова за каране за 22 000лв. И толкова пари за Шкода?
Гледах и Авенсис от същата година,отврат.Правен в Англия,на същите км като Шкодата. Друг Авенсис на 105000км,Шкодата като интериор,е в пъти по-качествен.
Не съм сигурен че за толкова пари,трябва да е Шкодата,защото е Шкода....
Коментар
-
Колата е читава и просторна. Интериора е качествен.За мен не върви, но си е субективно усещането.
С чип може и да се оправят нещата.
За тия пари и аз бих се замислил дали да е шкода,но ако ти допада е добра кола за всеки ден и нашите пътни условия.Няма страшно в умирачката...
Страшното е да си жив!...
Коментар
-
Взимана е от тук.Пълна сервизна история до последният км. В момента е на 165 000,като трябва да се обслuжи маслото,защото е минала 1г от последното обслужване,но не км.
Има някя друга външна забележка,и след опряване и т.н ще дойде около 21800лв.Да ги слжим 22 000лв.
Колата мисля е читава,но не съм сигурен че искам да карам Шкода за толкова пари дадени. Е това е цялата дилема.
Коментар
-
Съпърба е хубава кола, но какво може да те откаже от покупката при 4х4 модела: Първо - 7 скоростната DSG автоматична скоростна кутия не е толкова надеждна като старата 6 скоростна и в някакъв интервал на производство дава проблем (не съм се интересувал какъв точно е проблема, но това са думи на близък мой човек, който работи за дилъра от VW групата); Второ - ръчните скорости са с демпферен маховик, като цяло с малко повече зор на полусъединител и лесно замирисва на феродо, ефекта при съединителя в този случай е като да е между чука и наковалнята - изпробвано от мен и други шофьори на Yeti.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Живко Костадинов Преглед на мнениеКолата мисля е читава,но не съм сигурен че искам да карам Шкода за толкова пари дадени. Е това е цялата дилема.
Коментар
-
Тук обезценката не е толкова на дневен ред. Обезценява се, но по-малко от "премиум" събратята си. Разбирам опасенията ти, но премиум марка след 5-7 години ще бъде с по-висока обезценка отколко Шкодата, и то не защото са по-лоши а просто условията са такива и се обезценяват по-бързо.
Коментар
-
2012г е Шкодата,преди фейса който в 2013.
Кара ми се японска кола.Онези с дръпнатите очички ми се струва че правят по-добрите коли.
Авенсис който е 2011г е правен в Англия. Материала вътре е доста по-евтин от Шкодата.Акорд за тия пари трудна работа,освен ако не е на 200 000км +.
Корола след 2013,не мога да намеря.Не и дизел.
За тези пари не искам да правя компромиси.Никакви.
Коментар
-
Карам по малкото "братче" и го обслужвам във фирмен сервиз...и не пропускам да седна в супърба и да помечтаяЛично аз предпочитам комби варианта. Мисля,че това е чудесна кола , а за парите които можеш да я вземеш не бих се поколебал. Новата Октавия 4х4 е два пъти и половина по скъпа от тази цена.
''Хубави сте, но сте празни..''- продължи малкият принц. - ''За вас не може да се умре.''.
Коментар
-
Първоначално публикуван от astrolet Преглед на мнениеРазбирам опасенията ти, но премиум марка след 5-7 години ще бъде с по-висока обезценка отколко Шкодата, и то не защото са по-лоши а просто условията са такива и се обезценяват по-бързо.
Едно БМВ на 10-12 години със сигурност по-се търси и държи цена от една шкода пак на тези години -факт! А в това че първоначалната загуба е по-голяма -спор няма при премиума е така.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар