Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Bmw x5 или VW Touareg

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Bmw x5 или VW Touareg

Здравейте колеги.Бих искал да попитам кое е По-добро VW Touareg или X5.Колата ще е от 2008 - 2009.Кажете плюсовете и минусите Ще са с двигатели X5:3.0disel или 3.5 disel (3.0 SD) VW:3.0v6 ili 5.0 v10.Не мога да избера искам и двете много за това дайте възможно най много съвети.Кажете и плюсовете и минусите. В touareg съм се возил харесва ми и на возия и на въртене. Докато в х5 возия е твърда.Давайте мнения.Благодаря предварително

От: Bmw x5 или VW Touareg

И аз харесвах и двете,но намерих доста запазен Тоуарег с въздушно и взех него.
    Тук не са много на почит и двете.Паркетници
    Honda CRF 250 X
    Touareg 3.0 TDI

Коментар

Първоначално публикуван от Baris Преглед на мнение
      Здравейте колеги.Бих искал да попитам кое е По-добро VW Touareg или X5.Колата ще е от 2008 - 2009.Кажете плюсовете и минусите Ще са с двигатели X5:3.0disel или 3.5 disel (3.0 SD) VW:3.0v6 ili 5.0 v10.Не мога да избера искам и двете много за това дайте възможно най много съвети.Кажете и плюсовете и минусите. В touareg съм се возил харесва ми и на возия и на въртене. Докато в х5 возия е твърда.Давайте мнения.Благодаря предварително
      В какви цветове са решени двата екземпляра?
      WG 2.7 CRD

Коментар

Благодаря колега и аз така като гледам обявите под запазени са touareg. Ще се метра до Германия сигурно да видя какво има .И аз държа да е с всички екстри.Като гледам мисля че touareg има повечко ?

Коментар

Първоначално публикуван от Иво Томов Преглед на мнение
          И аз харесвах и двете,но намерих доста запазен Тоуарег с въздушно и взех него.
          Тук не са много на почит и двете.Паркетници
          Може и да не си прав!

Коментар

Благодаря колега и аз така като гледам обявите под запазени са touareg. Ще се метра до Германия сигурно да видя какво има .И аз държа да е с всички екстри.Като гледам мисля че touareg има повечко ?
            От тези години X5-цата е с повече екстри. Много общ ти е въпроса, дай нещо по-конкретно да има нещо, около което да се оформи темата!?

Коментар

Какви са дефектите на двата .Коя е по капризна на гориво.И коя е с по здрава ходова част.За двигателите мисля че vw e по добре но и двете ако се намери читава кола са ок

Коментар

Аз бих заложил на Туарег. Хич не е паркетник. Някои даже имат и блокаж на задния мост.
                V6 3.0 е доста разпространен агрегат и го слагат на доста модели и на Ауди.
                V10 5.0 обаче е малко бройлер и там всичко е бая скъпо, ама бая.
                Тук във форума бях чел пост на човек, който е налял бая лев за ремонти на V10 и в крайна сметка си е взел V6.

Коментар

Говори се че и 2.5 на Тоуарег давали много проблеми.Нашето си е най хубаво винаги.
                  Honda CRF 250 X
                  Touareg 3.0 TDI

Коментар

Говори се че и 2.5 на Тоуарег давали много проблеми. ...
                    Не са празни приказки ...
                    Последно редактирано от royce; 06-04-17, 19:48.

Коментар

И 2.5 и 5.0 моторите на туарега не са за препоръчване....и двата са недоразумения като цяло. За 3.0 common rail - мотора общо взето е доста по-приемлив вариант , но и той не е лишен от недостатъци. Трябва да се приготвиш за смяна на вериги и обтегачи, но пък това важи и за бмв-то. Другото са характерните неща за по-съвременните дизели, дюзи , турбини и дпф филтри- все неща с потенциални проблеми. Гледай за кола с известна история, иначе тези коли не се купуват като нови за над 100к за по 10-15к км. пробег годишно....т.е. вероятността пробега да е внушителен не е никак малка. Не си споменал бюджет, моторите 2.5 и 5.0 са от първите поколения на туарег и са помпа-дюза, след което идва 3.0 tdi. При бмв отдавна всичко е common rail- в първите поколения с обикновени инжектори , а след 2004-5-та с пиезо. Сега за возията на Х5- да твърда е, но пък поведението на автомобила е образцово, доста по-драйвърски ориентиран като цяло автомобил.

Коментар

Определено Х5 , на Туарега за да се сменят веригите се вади мотора на масата, понеже веригите са между кутията и мотора , а и все пак си е "големия голф" , имал съм наблюдения и на двата джипа , за Х5 обърни внимание на раздатката , не издържа много , а си струва около 8000лв в Аутобавария нова. Старата раздатка си ми стой в гаража.

Коментар

... Нашето си е най хубаво винаги.
                          Аз сега се усетих какво имаше предвид. "Нашето" не е точно еднакво.
                          И моето е V6 3.0, ама е бензин.

Коментар

Е ,поне можеш да я направиш на газ като е бензин .Аз не харесвам газта ,но е добре да има опция.
                            По темата,доста трудно се намира читава кола от тези класове в БГ моята съм търсил 4-5 месеца и каде ли не ходих.
                            Скъпички са за подръжка и хората ги занемаряват,не им се плаща за лаисна около задно стъкло малкото 230лв. За много хора кеф цена има.
                            Поздрави.
                            Последно редактирано от Иво Томов; 07-04-17, 20:06. Причина: Редакция
                            Honda CRF 250 X
                            Touareg 3.0 TDI

Коментар

Мерси колеги.Как е ходовата част?Двигателите мисля че ще са ок ако намеря хубава кола а аз ще намеря имам няколко предложения за touareg в Германия на цена около 40 000лв

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X