Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ford Maverik / Opel Frontera / Land Rover Discovery

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Ford Maverik / Opel Frontera / Land Rover Discovery

Първоначално публикуван от qckk Преглед на мнение
    Иначе дизелова джипка не знам как ще ми даде 8 разход. То икономична дизелова кола дава 5-6/100. Моята а4-ка бензин 125кс гори 8/100 та дизелова джипка не знам дали може да даде същия разход в пари като газта особенно като се кара извън пъта.
    На дълго може и 7 да ти даде , а извън пътя нека не говорим за разход на гориво,че той е бял кахър
    Гледам в ляво- няма нищо, гледам в дясно пак няма нищо и си викам: Аааааа тука има нещо!

Няма вече Диско,няма вече Pinz...

Коментар

При тези условия и тези три избрани автомобила - Ford Maverik 2 (или двойника му: Mazda tribute 1). От трите посочени - това ти еп равилният избор. Щом няма да го мъчиш в калища и преспи, Диското и Фронтерата не ти трябват. Търси първа фаза, че имат отделно заключване на централният диф.

Коментар

Като чета, ще ползваш джипа горе-долу като мен. Аз си ходя за риба и на палатки, а междувременно си го ползвам за ежедневка и ми се налага да минавам големи километри от време на време. Зимата да ми развързва ръцете - да ходя до вилата, да си ходя при клиентите, да мога да се движа като цяло нормално без драми.

От изброеното бих се метнал на дълга Фронтера Б с 2.2 бензин. Ама аз съм странна гарга за повечето тук във форума(и не само), предвид избора ми на лични автомобили/справка - подписа/. Пътувал съм във Фронтера Б на дълги разстояния и си е прилично компфортно, че даже и на задната седалка(а съм си прилично едрогабаритен 130 кила, 180см). Интериора е приличен, не е върха, но и няма да те дразни. Багажника е достатъчно просторен да побере на 3-ма рибари багажа - т.е. има място. Частите не са особено скъпи и всичко се намира по магазините без особени затруднения. Проходимостта - напълно достатъчна за нормални забежки тук там по поляните.

Към Мазда Трибют/Форд Маверик съм силно предубеден. Имам познат с такава, добре се държи на пътя и е надежден автомобил по неговите думи, но аз лично не мога да си го представя извън пътя, пък било то и за кратки забежки. Може и да става, ама...

Дискавърито хич не е лошо, ама както казаха колегите - правилния бензинов мотор за тия пари е почти невъзможно май. Ако склониш на дизел имаш доста голям избор. Обем няма да ти липсва, че даже и палатка може да не ти трябва с него. Проходимостта за твоите нужди - абсолютно адекватна, че и едва ли ще й стигнеш границите.

За тия пари бих се загледал и по фейслифтово терано 2, ама пак отиваме към дизел в случая.

Относно разхода на дизелите - Гранда ми слиза на около 9/100 извън града с нормално каране около 90км/ч, а е с пословично жаден мотор. Киата извън града слиза на нещо между 7 и 8/100 пак с тая скорост, въпреки по-големите гуми от стандартното. В града и по черно... харчат колкото си харчат, не засичам, няма смисъл.

Цялата работа е - да ти харесва на тебе и да ти доставя удоволствие и да ти е комфортно. Мнения можеш да чуеш много, но вкуса на всеки е различен, нуждите също доста се различават.
        Opel Frontera A 2.5tds ' 98 (Тера)
        Renault RX4 '02 2.0 (Архи)

Коментар

Първоначално публикуван от McNicko Преглед на мнение
          ...
          Към Мазда Трибют/Форд Маверик съм силно предубеден. Имам познат с такава, добре се държи на пътя и е надежден автомобил по неговите думи, но аз лично не мога да си го представя извън пътя, пък било то и за кратки забежки. Може и да става, ама...
          ...
          На мен пък, Трибюта много ми харесва, и ако ми трябваше един автомобил за всичко, бих си взел 3.0 автомат.
          Горски чудеса не може да се очакват, но пък гледам дифовете му да високо, и с възможно по-височки гуми, които предполагам 3.0 литровият може да понесе, може да се правят и по-сериозни скара-бири.

Доста добра и прагматична алтернатива е на Форестера.
          ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Съвсем възможно, просто на мен лично не ми е сред фаворитите и това е чисто субективно, както казах - добри отзиви чувам. Като алтернатива на форестър -да, но като алтернатива на другите два тук посочени... знам ли. Не допълних в първия пост, че има един огромен минус според мен Трибюта/Маверика - няма бавни, за разлика от другите две. Аз лично си държа на бавните, макар за 99% от ходенето по горички, полянки и зимно каране да няма нужда от тях са си едно чудно удобство, което спестява главоболия в определени моменти. Това според мен де, ама всеки сам си ближе задника, както е казало кучето

То като цяло май въпроса е, че колегата избира между 3 съвсем различни машини и ми се струва, че фронтерата е най-добрия баланс между тях. Хем има бавни, хем вози прилично и интериора го бива и на асфалта и в завоите си седи добре. Да иде и да пробва, щото наистина имат доста различно поведение и трите, както на пътя така и извън него.

Коментар

Първоначално публикуван от McNicko Преглед на мнение
              ...
              Не допълних в първия пост, че има един огромен минус според мен Трибюта/Маверика - няма бавни, за разлика от другите две.
              ...
              Няма, и съответно мислиш за по-малко агрегати и тяхното въртене и амортизация, а и 3.0 автомат, според мен, ще се справя добре и без, естествено без екстремални изпълнения, но пък и Трибюта не е за такива.

Коментар

Първоначално публикуван от Джоу (x3mrjoe) Преглед на мнение
                Няма, и съответно мислиш за по-малко агрегати и тяхното въртене и амортизация....
                Начи колило викаш най-добре - малко части, а и форма поддържаш, винаги има къде да паркираш и т.н.
                Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Първоначално публикуван от PinMaster Преглед на мнение
                  Начи колило викаш най-добре - малко части, а и форма поддържаш, винаги има къде да паркираш и т.н.
                  Масо, за евридейка и за скара-бира не му трябват кални гуми и блокажи.
                  Ако захапе, работата става друга, но това се случва след първият джип, а понякога и след втория или третия.

Коментар

Като за първи 4х4 автомобил взех Маверик с 2.0 мотор. Сложих газ и обема на багажника понамаля. Разход около 13 газ градско през лятото и по магистралата с около 120-130. Имам навъртяни около 45 хил. км. за една година и 2 месеца. В началото правих глава, явно го взех със спукана и след това съм сменял една бобина. Няколко пъти масла и разни неща по окачване. Лятото обикалях Сакар и само на едно място в дере с голям камък опря по сериозно, а на друго по-стръмно дере нямаше да се справя без бавни и минах на връщане от друго място. Ноември и март обикалях Дунав от Силистра до Ново село и там се справи доста добре, като почти не съм вървял пеш до местата , за които бях тръгнал. Засега съм доволен. Та ако не се ползва по много стръмни участъци, където ще трябват бавни и по много изровени пътища мисля, че ще върши хубава работа.

Коментар

Първоначално публикуван от sistefanov Преглед на мнение
                      Като за първи 4х4 автомобил взех Маверик с 2.0 мотор. Сложих газ и обема на багажника понамаля. Разход около 13 газ градско през лятото и по магистралата с около 120-130. Имам навъртяни около 45 хил. км. за една година и 2 месеца. В началото правих глава, явно го взех със спукана и след това съм сменял една бобина. Няколко пъти масла и разни неща по окачване. Лятото обикалях Сакар и само на едно място в дере с голям камък опря по сериозно, а на друго по-стръмно дере нямаше да се справя без бавни и минах на връщане от друго място. Ноември и март обикалях Дунав от Силистра до Ново село и там се справи доста добре, като почти не съм вървял пеш до местата , за които бях тръгнал. Засега съм доволен. Та ако не се ползва по много стръмни участъци, където ще трябват бавни и по много изровени пътища мисля, че ще върши хубава работа.
                      Мерси за мнението за маверика.От прочетеното до сега май остава избора между Фронтера и маверика.Дизелово диско май не съм навит.От Фронтера и маверика кое е с по-евтина поддръжка?Плюса на Фронтера май са бавните ? Клирънса им къде мога да го видя?Еднакъв ли е?

Коментар

Аз за това казах, че 3.0 автомат може би се справя (относително) добре и без бавни.
                        А дано се включи някой с такова, та да разкаже от първо лице.

Коментар

Първоначално публикуван от Джоу (x3mrjoe) Преглед на мнение
                          Масо, за евридейка и за скара-бира не му трябват кални гуми и блокажи.
                          Ако захапе, работата става друга, но това се случва след първият джип, а понякога и след втория или третия.
                          Незнам, аз все не се вписвам във вашите готови рецепти...
                          Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Първоначално публикуван от PinMaster Преглед на мнение
                            Незнам, аз все не се вписвам във вашите готови рецепти...
                            Всеки пуснал подобна тема очаква нещо такова.
                            И твоят Класик в началото беше с гладки гуми и без блокажи, а другото идва с яденето.

... е, ако някой може да предложи нещо на колегата лифтнато и на 35" за този бюджет, предполагам, че няма да го върне.

Коментар

Лошото е, че ако го захапе бълхата, ще се наложи да сменя автомобила, ако вземе маверик.

Коментар

На Фронтерата можеш да сложиш (с малко преправяне) бутилката под багажника и така не губиш от полезният му обем!
                                В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X