Привет !
Решил съм да закупя първата си кола и следователно имам нужда от съвет.Отдавна имам книжка,но поради необходимост не съм карал.Честно казано
нямам познания и като цяло не се интересувам от коли.
Първоначално се бях насочил към Голф 4 1.8,но много ми идват надути цените тук.Идеята ми е за парите,които отделям,да получа добър вариант на цена-
качество.Засега съм се спрял на Хонда VTEC (около 2000лв),защото УЖ знам,че това е доста издръжлива кола,която се поддържа евтино.
Нещата на които държа :
1.Евтина поддръжка - издръжливост на колата като цяло (знам че е банално)
2.Задължително бензин - ще слагам газова уредба (моля не ми предлагаите дизел)
3.Скоростите предпочитам да бъдат автоматични,но не отхвърлям и ръчни (за старите автомати знам че УЖ били качествени)
4.Не е нужно колата да е нова - преди 2003 мисля че са най-качествени
5.По възможност малкия данък.Аз съм от Хасково и тук цените на данъците са по-завишени.
Мисля да отделя 3000-4000 максимум,като в тях не включвам документация и газова уребда.
Главната цел на колата ще бъда ходене на излети,риба и подобни.Така че в по-голямата част ще бъде използвана извънградско.В този ред на мисли с
удоволствие бих си взел и джип.
Мисля че това е информацията,която мисля че ще е полезна в момента.
Благодаря на всеки опитал се да помогне.Съветите Ви ми биха били много ценни !
Решил съм да закупя първата си кола и следователно имам нужда от съвет.Отдавна имам книжка,но поради необходимост не съм карал.Честно казано
нямам познания и като цяло не се интересувам от коли.
Първоначално се бях насочил към Голф 4 1.8,но много ми идват надути цените тук.Идеята ми е за парите,които отделям,да получа добър вариант на цена-
качество.Засега съм се спрял на Хонда VTEC (около 2000лв),защото УЖ знам,че това е доста издръжлива кола,която се поддържа евтино.
Нещата на които държа :
1.Евтина поддръжка - издръжливост на колата като цяло (знам че е банално)
2.Задължително бензин - ще слагам газова уредба (моля не ми предлагаите дизел)
3.Скоростите предпочитам да бъдат автоматични,но не отхвърлям и ръчни (за старите автомати знам че УЖ били качествени)
4.Не е нужно колата да е нова - преди 2003 мисля че са най-качествени
5.По възможност малкия данък.Аз съм от Хасково и тук цените на данъците са по-завишени.
Мисля да отделя 3000-4000 максимум,като в тях не включвам документация и газова уребда.
Главната цел на колата ще бъда ходене на излети,риба и подобни.Така че в по-голямата част ще бъде използвана извънградско.В този ред на мисли с
удоволствие бих си взел и джип.
Мисля че това е информацията,която мисля че ще е полезна в момента.
Благодаря на всеки опитал се да помогне.Съветите Ви ми биха били много ценни !
Коментар