Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на SUV: Volvo XC90 vs BMW X5 vs Subaru Tribeca vs Nissan Murano vs VW Tuareg ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Избор на SUV: Volvo XC90 vs BMW X5 vs Subaru Tribeca vs Nissan Murano vs VW Tuare

Първоначално публикуван от galinstefanov Преглед на мнение
    Санта Фе-то знам, че чупят двигатели и има вероятност да попадна на такъв чийто глава вече е правена. Познавам човек, който имаше такава и продаде неговата поради тази причина. Каза ми, че е супер SUV, но с капе ли двигател има сумати народ дето чака някой да вкара катастрофирала бройка за да й вземат двигателя.

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
    Това е нелепа градска легенда...

Коментар

От: Избор на SUV: Volvo XC90 vs BMW X5 vs Subaru Tribeca vs Nissan Murano vs VW Tuare

Санта Фе е прекрасен сув ама след фейслифта 2010 г. с новия мотор и автомат - само дето струва 16000 х 2
      Аз бих разгледал ЦРВ 3 около 2008-2009 година имат бензин автомат.
      Land Rover Discovery II, V8 4.0
      VW Golf VI variant
      Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Първоначално публикуван от viplamen Преглед на мнение
        Това е нелепа градска легенда...
        Това SUV отвън изглежда чудесно, а вътре е...не знам защо ги правят толкова зле. Кожата изглежда изключително евтино, но най- не ми харесва махагоновият елемент на таблото. Чудех се дали могат да ми го облепят с черно фолио за да се скрие.

Коментар

От: Re: Избор на SUV: Volvo XC90 vs BMW X5 vs Subaru Tribeca vs Nissan Murano vs VW T

Първоначално публикуван от Luftwaffe93 Преглед на мнение
          Двигателят е 218 к.с.(няма нищо общо с този на Е70), 6ст автомат, който е по-добър от стария. Отдолу троши всичко, освен ако не си със 17-ки - тогава най-много издържа, но пък е супер грозно. Огледалцата също много ги харесват, лайсни и всичко де що може да се гепне.

Покрай работата съм покарал много "тузарски" жибки на клиенти и мога смело да твърдя че Туарега е най-големият кенеф. Немците уж като за умна нация незнам как са го измислили.
          Бащата кара XC90 и е много доволен от всичко, просто излезе много читав и здрав. При D5 185 коня си има тяга, не е толкова зле, може да излезеш от ситуация. От всички паркетници се кара и усеща най-много като джиБ и е супер просторен, създаден за хора с деца. А и това е най-безопастната кола създавана някога. На визия е малко пенсионерско, но поне се различаваш от поредния пишман гъзар или циганин с Х5.
          Волвото ми допада. Дилемата ми се върти около Х5(е53), след фейслифта и Volvo с D5 186 к.с. Въпросът е дали да диря от чужбина да ми го докарат. Ама май колкото и да се гледа...

Коментар

От: Re: Избор на SUV: Volvo XC90 vs BMW X5 vs Subaru Tribeca vs Nissan Murano vs VW T

Х5 Е53 Фейслифт е перфектния SUV с много здрав двигател и окачване но ако са обслужвани с оригинални части.БМВто е най-икономично с 3.0 бензинов двигател с ГИ 11,5-16 газ а 3.0дизел между 7,5-11.Волвото с D5 е абсолютен компромис със шумен двигател който си гори доволно за бензиновите нямам наблюдения.Като сигурно семейна кола са на едно ниво а то е доста високо.И при двата случая бих купил най-читавия вариант и то от Германия от собственика и да не е най-евтиното.

Коментар

Първоначално публикуван от Luftwaffe93 Преглед на мнение
              Покрай работата съм покарал много "тузарски" жибки на клиенти и мога смело да твърдя че Туарега е най-големият кенеф. Немците уж като за умна нация незнам как са го измислили.
              Бащата кара XC90 и е много доволен от всичко, просто излезе много читав и здрав. При D5 185 коня си има тяга, не е толкова зле, може да излезеш от ситуация. От всички паркетници се кара и усеща най-много като джиБ и е супер просторен, създаден за хора с деца. А и това е най-безопастната кола създавана някога. На визия е малко пенсионерско, но поне се различаваш от поредния пишман гъзар или циганин с Х5.
              Аз съм с други впечатления от Туарег-а (всъщност за Волво-то нямам впечатления, само гледах в нет-а след твоя пост). Наскоро имах възможност да покарам малко един, и после собственика ми показа какво може и то малкия 3.0 ТДИ. Във Волво-то не съм се качвал ама, ми се струва, че е много повече джип е от на баща ти возилото.
              За останалото за Волво-то - относно сигурност и че е перфектния семеен СУВ си прав, и съм напълно съгласен, ама хич не са в една категория двата.

Коментар

Първоначално публикуван от galinstefanov Преглед на мнение
                Това SUV отвън изглежда чудесно, а вътре е...не знам защо ги правят толкова зле. Кожата изглежда изключително евтино, но най- не ми харесва махагоновият елемент на таблото. Чудех се дали могат да ми го облепят с черно фолио за да се скрие.

Коментирах поста за двигателя, другото е въпрос на вкус, приоритети, компромиси. Автомобилът е по-нисък клас от изброените тук, така или иначе...но пък е с най-голям шанс да намериш дизелов екземпляр под 300жил км

За да сме по темата, от изброените бих се насочил към немските машини, която от двете се намери по-запазена.

Коментар

Първоначално публикуван от bayco92 Преглед на мнение
                  Х5 Е53 Фейслифт е перфектния SUV с много здрав двигател и окачване но ако са обслужвани с оригинални части.БМВто е най-икономично с 3.0 бензинов двигател с ГИ 11,5-16 газ а 3.0дизел между 7,5-11.Волвото с D5 е абсолютен компромис със шумен двигател който си гори доволно за бензиновите нямам наблюдения.Като сигурно семейна кола са на едно ниво а то е доста високо.И при двата случая бих купил най-читавия вариант и то от Германия от собственика и да не е най-евтиното.
                  Окачването на Х5-цата е супер трошливо, незнам и къде го намери този разход при положение, че 3.0 бензин си хапва почти колкото по-големият 4.4, при това и не върви много, а и на газ това граничи с фантастиката. Отделно с газовата бутилка в иначе немного големият багажник ще е пълен смях. Братовчед ми кара от години Х5-ци - имаше старата 3.0д 184 коня, сега е с Е53 218 и Е70 235 коня. Бяха заминали за чужбина за няколко месеца и остави Е53 при нас да я наглеждаме... Баща ми при супер спокойно каране не можеше да я падне под 8.8-9/автомат/, сега на XC90, което е и по-голямо му е 7.3-7.5-8/ръчка/. При мойто каране, което не е много малоумно на Х5 ми идваше 12-13л дизел, а на XC90 9.5-10. И за риба ходих с Е53, и се овъртях в една никаква кал... няма мъкнене това нещо, дойде собственика с една дърта тойота и ме дръпна с малко зор. Е, вярно, Х5 е по-гъзарска, повече за пред кафето, селските пръчки повече я харесват, ама като гледам на човека не му трябва много гъзарийка. Категорично не е семейнна кола. В сравнение с Е70 на мен Е53 повече ми харесва.
                  Санта Фе не са лоши хич, загледай се и в тях.
                  На БМВ поне има що годе избор, а на Волво трябва да чакаш нещо читаво да излезе, което да не е супер убито от каране, а тези от Мото Пфое даже не ги заглеждай.

Коментар

Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение
                    Колега, изрично си посочил в условието, че искаш дизел, а сред обмисляните предложения включваш и бензинови, какво всъщност се търси ? От Трибеката бягай, това е "издънката" на Субару, ако искаш Субару- гледай Аутбек или Форестър.
                    Аз миналата година реших да рискувам и да си купя издънката на Субару - В9 Трибека. Не съжалявам нито за миг за взетото решение! Недостатъци - висок разход на гориво, например 17/100 бензин градско, а междуселско пада на 13/100. Ако се газифицира задължително с ГИ с ОБД2 контрол и мазане на клапаните! Аз я взех с ГИ купен от стария собственик - с амнайсе проблема (без ОБД2 контрол), след смяната му с Ланди-Ренцо Омегаз 3 забравих за това, че карам на газ. Други разходи съм нямал! Колата е здрава, даже в сравнение с останалите сувове, както чета и чувам от приятели е по-здрава, сравняват я с инфинитито. Обслужвам я с качествени консумативи и това е! В крайна сметка ще си купиш колата, която ти харесва, дори и да не е най-рентабилната и най-здравата.
                    Поздрави!

Коментар

Туарега за мен в комплектация с въздушно окачване и блокаж на задния диф. е най-проходим от обсъжданите. Обаче някой да го ползва за по-сериозен офф роуд - аз лично не съм видял, освен в youtube. От друга страна X-драйва на при Е53 фейслифт е достатъчно добра система. Това че на Х5 са крадат масово частите е безспорен факт, както и на почти всички БМВ-та, а който си мисли, че не закачат мерцедеси, ауди и др. просто се заблуждава. Голямо предимство при Х5 според мен е именно възможността за избор на части - като се почне от втора, трета, пета употреба, та се стигне до по-качествени алтернативни и други боклуци. Давам един пример: на мой приятел с 530д комби му изгоря компресора (заради вода проникнала в багажника) - замени го с компресор от Х5 за 80лв. - е какво повече искате!

Ако купувах нова може би щях да сложа на везните Х5 и Туарег, най вече заради разликата в цената в полза на Туарега. Като цяло старата кола е тегава за поддържане независимо от марката, модела или големината, това го оцених като почнах да карам по нови, ама преди това просто нямах възможност. И в този ред на мисли Х5-цата според мен е по-добрата кола. А кой къде ще се показва и ще се хвали си е негова работа, а и госпожиците станаха много взискателни, та надали ще кълват по коя да е от тези талиги.

Разхода е нещо доста индивидуално, нещо като четка за зъби и това важи за всяка кола. Честно казано дори и 2л/100км не са разлика при положение, че едното нещо е относително здраво, а от другото ти побеляват косите.

Между другото един приятелски съвет: децата не харесват кожения салон или по-скоро кожения салон не харесва децата, защото просто е обречен!

Коментар

Първоначално публикуван от pitroff Преглед на мнение
                        ...В крайна сметка ще си купиш колата, която ти харесва, дори и да не е най-рентабилната и най-здравата...
                        Подкрепям напълно, но нали Булгаристанеца винаги да не се е минал нещо!

Точно за Трибеката: двама познати/приятели, единият взима първия срещнат кошник в БГ газифициран и вече няколко години си го кара със стандартните проблеми, които съпътстват една кола/сув; другия взима кола купувана нова в БГ на реални километри със подробна информация за обслужване и т.н., кара се известно време и то като втора кола (5-10к на година) и след две години...бум, чупи двигателя - за съжаление болна тема и не знам точно каква е повредата, но колата е продадена цяла... СЪДБА!

Коментар

От изброените бих се спрял само на субару.Бюджета не е достатъчен за него.
                          Имам дълготрайни впечетления върху Трибека.Много бърз,комфортен,пълен с екстри и здрав автомобил.Недостатък-голям разход на гориво.Иначе за твойте нужди Хонда ЦРВ.
                          Grand Cherokee WJ
                          Dodge Caliber
                          E 430 4-matic-T(S210)
                          GLK

Коментар

Всеки има различни наблюдения, общо взето ще си. Взема това което ми харесва и какъвто ми е късмета, такъв Благодаря на всички!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X