Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Бензин/газ срещу дизел

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Бензин/газ срещу дизел

За мен (конкретно за мен) отговора на първия пост е: бензин на пътя, и дизел извън пътя.
    Защо?
    Бензин на пътя защото искам да ми е тихо, конфортно, бързо и безпроблемно. И да си нямам проблеми с жената, че нещото друсало, пушело, смърдяло, тракало....
    Дизел извън пътя защото искам да има голяма автономност, да е безпроблемно, да има голям въртящ момент при малки обороти. Тук не ми се налага да се съобразявам с жената .

Така получавам на най-ниска цена това което искам. И нямам предвид горивото. То е само част от сметката.
    Toyota Land Cruiser BJ70 1985
    Lexus LS430

Коментар

Първоначално публикуван от traun Преглед на мнение
      Мен па ми направИ впечатление темата на един юнак от Нова Зеландия дето се чудеше ква колица аджеба да си купи!!!Там-в НЗ.И обясненията му за правителствената политика на НЗ относно дизели,бензини и газовици!!!!Дали па са по тъпи от назе!?!?!?
      Ами не знам но човека си взе дизел
      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от banjo Преглед на мнение
        ...
        Само ще ви кажа че колкото ядове съм имал с бензинови двигатели ,толкова ама да кажа никакви проблеми не съм имал с дизелите....
        Е аз пък обратното .
        Така че и това е относително.
        Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Пък ти толкова си забил че и ти не схващаш.
          Ще го напиша по-лесно смилаемо.
          Не е правилно да се сравняват дизел и бензин по този начин. Защо? Защото при дизела горивото се впръсква под високо налягане в цилиндъра. Аналогия при бензина може да се направи с директното впръскване. Многоточковата инжекция впръсква горивото във всмукателните колектори - което не е същото. От друга страна повечето дизели за които се говори са с турбо, а повечето бензини не!
          От тези съществени разлики се пораждат коментарите като "дизела дърпа от ниските, бензина иска много обороти и постоянно да се сменят предавки".
          Разликата в поведението на двата двигателя се дължи повече на разликите в архитектурите им, а не толкова на различните горива!
          Причината да напиша всичко това е, че се сравняват несравними неща.
          Ако се сравнява турбо дизел с турбо бензин с директно впръскване, нещата вече са мноого по-близки. И като динамика! И като разход! И като експолоатационни разходи!
          Другия вариант е дизелов двигател без турбо да се сравни с бензинов такъв без турбо, но с директно впръскване.
          Тоест, дизелите си имат директното впръскване стандартно. За да може бензиновите двигатели да се сравнят с тях, те трябва да са от последните модели. Защото едвам сега тази технологията наваксва и навлиза при бензините.
          Не става въпрос за превъзбуждане колега или за това да си мерим достойнствата. Сигурен съм че ти си ПО. Споко!
          Както и да е.... живи и здрави!
          What happens in my garage stays in my garage.

Коментар

• Бензин/газ срещу дизел

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
            Ами не знам но човека си взе дизел
            Взех колега вярно! Обаче последен модел и към него никой няма претенции и рестрикции защото не замърсява околната среда! Супер кола си е няма 5 & 6... Шапка им свалям на ЛендРовър/РейнджРовър/Ягуар групата.
            Поздрави и късмет и щастие и вие да се сдобиете с такова чудо ако нямате вече!
            Успех!

ПП. Голям фен станах на ЛендРовър!
            Признавам си! Не съм очаквал от това "ръбато" чудо такъв комфорт и динамика!
            Токущо го взех и не мога да му се нарадвам!
            Надявам се няма да ми се карат Модератори и Администратори! Благодаря!

Sent from my iPhone using Tapatalk
            Последно редактирано от VIKING_WARRIOR; 27-07-16, 14:39.

Коментар

Първоначално публикуван от F.i.f.o. Преглед на мнение
              Пък ти толкова си забил че и ти не схващаш.
              Ще го напиша по-лесно смилаемо.
              Не е правилно да се сравняват дизел и бензин по този начин. Защо? Защото при дизела горивото се впръсква под високо налягане в цилиндъра. Аналогия при бензина може да се направи с директното впръскване. Многоточковата инжекция впръсква горивото във всмукателните колектори - което не е същото. От друга страна повечето дизели за които се говори са с турбо, а повечето бензини не!
              От тези съществени разлики се пораждат коментарите като "дизела дърпа от ниските, бензина иска много обороти и постоянно да се сменят предавки".
              Разликата в поведението на двата двигателя се дължи повече на разликите в архитектурите им, а не толкова на различните горива!
              Причината да напиша всичко това е, че се сравняват несравними неща.
              Ако се сравнява турбо дизел с турбо бензин с директно впръскване, нещата вече са мноого по-близки. И като динамика! И като разход! И като експолоатационни разходи!
              Другия вариант е дизелов двигател без турбо да се сравни с бензинов такъв без турбо, но с директно впръскване.
              Тоест, дизелите си имат директното впръскване стандартно. За да може бензиновите двигатели да се сравнят с тях, те трябва да са от последните модели. Защото едвам сега тази технологията наваксва и навлиза при бензините.
              Не става въпрос за превъзбуждане колега или за това да си мерим достойнствата. Сигурен съм че ти си ПО. Споко!
              Както и да е.... живи и здрави!
              Едно прекрасно изразено становище! Абсолютно съгласен! Браво! [emoji106][emoji108][emoji848]

Коментар

Първоначално публикуван от VIKING_WARRIOR Преглед на мнение
                Взех колега вярно! Обаче последен модел и към него никой няма претенции и рестрикции защото не замърсява околната среда! Супер кола си е няма 5 & 6... Шапка им свалям на ЛендРовър/РейнджРовър/Ягуар групата.
                Поздрави и късмет и щастие и вие да се сдобиете с такова чудо ако нямате вече!
                Успех!

ПП. Голям фен станах на ЛендРовър!
                Признавам си! Не съм очаквал от това "ръбато" чудо такъв комфорт и динамика!
                Токущо го взех и не мога да му се нарадвам!
                Надявам се няма да ми се карат Модератори и Администратори! Благодаря!

Да ти е честита, много километри беззаварийно да изминеш и все с удоволствие да си я караш, страхотна е

Коментар

• Бензин/газ срещу дизел

Мерси! Надявам се да не ме остави! Не мога да повярвам, че взех Ровър при положение последните няколко години карам "паркетници", па били и те БМВ... Ровъра е сериозна машина! Няма грешка! Ако не го вкарам в обороти не разбирам, че е дизел. Толкова е тих! И комфорта вътре е невероятен! Изобщо много добра фамилна машина! Без коментар просто!

Последно редактирано от VIKING_WARRIOR; 27-07-16, 15:11.

Коментар

• Re: Бензин/газ срещу дизел

Само да добавя, че както е споменато по-горе, новите бензинови двигатели масово са с директно впръскване и турбо, така че това с по-евтината поддръжка го забравете. Може да е останал тук-таме някой атмосферен с обикновен инжекцион, но до 2-3 години ще ги спрат.

Сommon rail дизелите са вече зряла технология, защото по тях се работи масово през последните 20+ години. Бензинките с директно впръскване, турбо и работа на бедни смеси са сравнително по-млада технология. И няма смисъл да им се слага газ за икономия.

На практика се получава, че за 90% от новите коли, дизелите са по-здрави и евтини за поддръжка, покупната цена е сходна, а разходът е по-нисък.
                    "Човекът е човек тогава, когато е на път!"

Коментар

• Бензин/газ срещу дизел

Определено Турбо Дизелът е за предпочитане с едната уговорка да е нов и в гаранция. Иначе за стар амортизиран дизелов агрегат не съм много сигурен дали бих се занимавал с подобна мъка, признавам си!
                      Затова пак предпочетох да взема нова кола последна генерация дизел отколкото атмосферен бенизн инжекцион или стар Турбо Дизел втора ръка.

Последно редактирано от VIKING_WARRIOR; 27-07-16, 16:03.

Коментар

Тук нещо пак е станало Левски-ЦСКА. Не че това е изненадващо при такова заглавие на темата.

Затваряме.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X