Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Бензин/газ срещу дизел

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Бензин/газ срещу дизел

Повечето писали са толкова далече от истината, че нямам думи. Сравняването на несравними неща като - "...аз имам 2 кила краставици, а другия отговаря - пък моя термос е червен..."
    Абсолютно безпредметно е да се прави аналогия между 4,0л атмосферен V8 бензин с 2,5л/3,0л турбо дизел........
    Поне сравнявайте еднакви архитектури на двигателя с поне подобни обеми.
    3,0л Турбо дизел с 3,0л турбо бензин V6 или I6 на пример.....
    Да не говорим, че бензиновия турбо двигател за да бъде аналогичен на дизеловия турбо двигател, то той трябва да бъде и от по-новото поколение с директно впръскване на горивото.....
    Всичко друго е разтягане на лукуми на кой термуса му е по-червен!
    ПП
    За мен бензиновия двигател с турбо и директно впръскване е по-добър от всякъде.... мое мнение
    What happens in my garage stays in my garage.

Коментар

Повечето писали или не са прочели или са забравили или просто са игнорирали първият пост от темата.
      Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

Коментар

На теория турбо бензина е по-добър,на практика-изключително чупливи и ненадеждни.

Коментар

Не се опитвам да се заяждам, но горното е поредния коментар с по-червен термос
          Кой двигател с литрова мощност по-висока от 110-120кс би нарекъл надежден?
          Без значение на това какво гориво използва...

Коментар

Първоначално публикуван от kameno karp Преглед на мнение
            Повечето писали или не са прочели или са забравили или просто са игнорирали първият пост от темата.
            Първият пост от темата неколкократно получи отговор: "Кое е по-евтино е според зависи от .... "

Първоначално публикуван от F.i.f.o. Преглед на мнение
            Повечето писали са толкова далече от истината, че нямам думи. Сравняването на несравними неща като - "...аз имам 2 кила краставици, а другия отговаря - пък моя термос е червен..."
            Абсолютно безпредметно е да се прави аналогия между 4,0л атмосферен V8 бензин с 2,5л/3,0л турбо дизел........
            Поне сравнявайте еднакви архитектури на двигателя с поне подобни обеми.
            3,0л Турбо дизел с 3,0л турбо бензин V6 или I6 на пример.....
            Да не говорим, че бензиновия турбо двигател за да бъде аналогичен на дизеловия турбо двигател, то той трябва да бъде и от по-новото поколение с директно впръскване на горивото.....
            Всичко друго е разтягане на лукуми на кой термуса му е по-червен!
            ПП
            За мен бензиновия двигател с турбо и директно впръскване е по-добър от всякъде.... мое мнение
            А пък ти си толкова далеч от темата, че няма накъде повече. Просто рече да си изтупаш тежкарски като някакъв спец предпочитанието към "бензин с турбо и директно впръскване ..."? Амо що в тема "на газ или дизел"?!?
            Ние не сме неутрални!

Коментар

...
              За мен бензиновия двигател с турбо и директно впръскване е по-добър от всякъде....
              Е те баш с джипове, съоръжени с такива мотори, е пълно тъдява, таа...полезна информация...
              0899 шест5313нула
              За всекиго по нещо

Коментар

Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение
                Е те баш с джипове, съоръжени с такива мотори, е пълно тъдява, таа...полезна информация...
                Е да, ама директното впръскване е екстра за газификация, та за тва...

Коментар

Аз пък разбрах че Цитроените са най - здравите коли - не се трошат, пък и не харчат нищо!
                  Три дена глупави експерименти икономисват половин час четене!

Коментар

Първоначално публикуван от mikivt Преглед на мнение
                    Е да, ама директното впръскване е екстра за газификация, та за тва...
                    Аа да, и тоя "плюс" го има..,а и с компресор- още по-сгодия..
                    Последно редактирано от sonda; 26-07-16, 16:02.
                    0899 шест5313нула
                    За всекиго по нещо

Коментар

• От: Бензин/газ срещу дизел

Ми... не!
                      1)Темата от кое е по-евтино отдавна премина в кое е по-хубаво.
                      2)Директното впръскване НЕ е екстра за газификация. НАПРОТИВ, за сега ги правят да работят с по няколко цикъла на инжекторите на бензин. Само на газ не може, не и ако не разкараш цялата бензинова система и оставиш само газовата. ЕГАТИ екстрата. СПЕЦИАЛИСТ!
                      3)Щом това да имам мнение ме прави тежкар, че и спец.... ми добре, значи съм. Благодаря за комплимента
                      ПП От цялата работа просто споделих мнение на база коли които съм карал и поддържаме в семейството.
                      За който не е разбрал сравних директната инжекция защото впръскването е АНАЛОГИЧНО на това при ДИЗЕЛИТЕ.
                      ППП Многоточковата инжекция от друга страна НЕ Е! В този ред на мисли защо да не направим и сравнение на карбуратор с турбо дизел.... К'во кат нямат нищо общо?!?
                      ПППП
                      "А пък ти си толкова далеч от темата, че няма накъде повече. Просто рече да си изтупаш тежкарски като някакъв спец предпочитанието към "бензин с турбо и директно впръскване ..."? Амо що в тема "на газ или дизел"?!?"
                      НЕ разбрах кое толкова те подразни? Говорим си за двигатели. Директна инжекция, турбо бензинов мотор според мен е най-доброто. Вярно че още не ги правят много на газ....

Коментар

Ми... не!

2)Директното впръскване НЕ е екстра за газификация. НАПРОТИВ, за сега ги правят да работят с по няколко цикъла на инжекторите на бензин. Само на газ не може, не и ако не разкараш цялата бензинова система и оставиш само газовата. ЕГАТИ екстрата. СПЕЦИАЛИСТ!
                        Май си се превъзбудил от това, че "караш и поддържаш в семейството" такива върхови неща, като директно пръскащи бензини с турбо, та не схващаш. Именно не пригодността им за газ идва да рече, че в тая тема тези не са си на мястото и не знам защо ги споменаваш.

Коментар

Е тогава да се върнем към въпроса от темата .

Тия дни навъртях няколкостотин км. надлъж и нашир из рОдината . Ако изключим Лук-а , който държи първенството по скъпотия , пропан/бутан се намира средно за 0.74- 0.79 лв. Дизел за 1.82-1.86.

Следователно : с "Опел Корса 1.2" на газ определено излиза по- евтино за придвижване от т.А до т.Б , отколкото примерно с БМВ 740 дизел . И обратно : с Пежо 2 л. HDI определено излиза по- евтино примерно от ML63 на газ .

....така че еднозначен отговор на питането към днешна дата няма .
                          Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

На това му се казва БЪГ в системата. Задаване на глупав неправилен въпрос води до отговор на глупавия въпрос с още по глупав отговор. Отговор на уравнението няма и се получава системна грешка 404.
                            Все едно да попиташ кое е по хубаво - Трабант или Порше. Ами поне една категория да бяха.
                            Хайде да затворим темата.
                            Само ще ви кажа че колкото ядове съм имал с бензинови двигатели ,толкова ама да кажа никакви проблеми не съм имал с дизелите. Бензина може да е евтин но ти излиза през носа или гъза
                            Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
                            Дий Снайдер

Коментар

Темата не е чак толкова безсмислена, доколкото схващам, идеята е да се осветлят някои тъмни моменти по отношение на избора на конкретен двигател от потребителите на този форум. Повечето мнения до тук наистина са емоционални донякъде. Може би някой инженер би могъл да даде конкретна информация, която съ сигурност е публикувана. В областта, където работя, а и в повечето сфери, когато се прави дългосрочна инвестиция, каквато е автомобилът се взимат предвид няколко прости и изчислими величини.

1. Колко струва инвестицията.
                              2. Колко ще струва поддръжката за срока на експлоатация.
                              3. Колко ще струват консумативите и горивото за единица разстояние.
                              4. Какъв е коефициентът на надеждност, за да не се допускат пропуснати ползи от пероиди на отстраняване на неизправности.

Със сигурност има такива изчисления и за ДВГ, включващи и динамични величини и прогнозата за тях по отношение на очакваните движения в цените на горивата и консумативите.

Това, което ми направи впечатление в Субсахарска Африка и близкият изток е че целият лек автопарк е на бензин, тежката и военната техника е на дизел, газифицирани автомобили няма. Цените са съвсем идентични с нашите. На въпроса ми ЗАЩО отговорът винаги е бил: Липса на достатъчно специализирани сервизи и ремонтна апаратура, подготвени монтьори и гаранционна поддръжка. Тоест схемата действа в условията на лимитирани пазарни условия.

Ако има склонни и технически грамотни инжинери в областа на ДВГ и мениджмънт на автообилният транспорт ще бъде добре те да се изкажат

Коментар

Мен па ми направИ впечатление темата на един юнак от Нова Зеландия дето се чудеше ква колица аджеба да си купи!!!Там-в НЗ.И обясненията му за правителствената политика на НЗ относно дизели,бензини и газовици!!!!Дали па са по тъпи от назе!?!?!?
                                Jeep Grand Cherokee 4.7 WJ V8
                                0888854582
                                Дизел втора употреба за лична - НЕ!!!!
                                Китайска поговорка "Не ти пожелавам да живееш в интересни времена" басси!!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X