Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Бензин/газ срещу дизел

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Бензин/газ срещу дизел

Първоначално публикуван от Живко Костадинов Преглед на мнение
    И едно малко уточнение към всички.
    Като ще сравняваме,да са дини с дини,а не с домати,т.е 2.0 дизел с 2.0 бензин.
    Що, нека си останат домати с дини. Гранд Чероки 2,7crd - 400 Нм при 1800 об/мин. Гранд Чероки 4,7 бензин 390 Нм при 3200 об/мин. Да ти кажа усеща се разликата в ниските. Представи си, ако дизела имаше още два литра към кубатурата. Най- много ми липсва звука на осмака бензин, ама нали пълно щастие нямало.
    Suzuki Vitara 1.6 Avtomatic
    SSang Yong Kyron 2.0xdi
    Jeep Grand Cherokee WJ 2.7crd ; Jeep Grand Cherokee WК2 3.0crd

Коментар

Последните 7 г. на газ/бензин, инжекцион. 2.0 134 магарета. Няма под 80 х.км. на година като е минавал и 100. Ама умря преди няколко седмици скоростната, двигателя жив и тегли като нов. 10-11 / 100 газ при условие че не настъпваш над 130-140, стигал съм и над 18/100 към морето. на бензин е ламя и под 12 трудно пада. Подръжка си иска, свещи, кабели, филтри газови, дюзи, само изпарител не съм сменял. Като цяло си ме кефеше, лек, пъргав мощен за това купе- Форд фокус спортинг, двувратка. Малко преди да умре, след констатация мощна корозия, все пак 2001 набор беше реших да го сменя. Тръгнах с идеята да си купувам комби /за кой ли път/ и за кой ли път се прибрах с двувратка, ама този път печка. 2.4 петцилиндрово турбо, 200+ магарета, 400 нютона. Карам го с кеф, върви за страх, изстрелва се като змей. Ей тази вечер след четене на темата се загледах в оборотомера че чета тук някакви плашещи обороти. На околомръсното на 6-та на 2800 об.-180 км/ч. Турбото на 0.5 бара. До тук два пъти съм пълнил резервоара до ръбчето, без пяна, и средният разход е малко под 7/100 като градско/извънградско е горе-долу 60/40 и не карам икономично, тежък десен крак.
      Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
      Селска фурна аспух нема. Пак същият.
      В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
        На околомръсното на 6-та на 2800 об.-180 км/ч. Турбото на 0.5 бара. До тук два пъти съм пълнил резервоара до ръбчето, без пяна, и средният разход е малко под 7/100 като градско/извънградско е горе-долу 60/40 и не карам икономично, тежък десен крак.
        Начи мани го тоя талянски кенеф. Те както е известно освен макарони друго не могат да правят.
        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
          Начи мани го тоя талянски кенеф. Те както е известно освен макарони друго не могат да правят.

http://automedia.investor.bg/a/0-nac...elov-dvigatel/

Да бе, те талянците освен паста правят и Мазерати.

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
            Точно да го мана и си взех още един, ей така да има, та сега съм с две порции макарони
            Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
            Селска фурна аспух нема. Пак същият.
            В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
              Точно да го мана и си взех още един, ей така да има, та сега съм с две порции макарони
              Ма те и швабите са се набутали в играта.
              http://automedia.investor.bg/a/0-nac...biturbo-dizel/

Коментар

Първоначално публикуван от edoors Преглед на мнение
                Сравнявате различни коли, различни горивни системи, различни водачи с различен маниер на шофиране и най-вече различни градове, сразлични цени на горивата. Ако в търговищко цената на газта е 67 ст, то в София е 91-93 ст.
                Съгласете се, че всичко е относително и си карайте колите за кеф. Аз съм на бензин и гледам да не смятам, защото ще ми се яви главоболие. Но колата предразполага към натискане, а както знаем, кеф цена няма...
                [emoji106][emoji122][emoji108] Браво Колега! Това е отговора на темата! [emoji847][emoji848][emoji1]

Sent from my iPhone using Tapatalk

Коментар

Аз таман се канех в един друг раздел да пускам тема : "Каква предпочитате : блиндинка или брюнетка , дебела или слаба " , ама се зачетох тук ( в 99 % от случаите гледам , че се сравняват несравними неща ) и се отказах .

....та и от мен едно ръкопляскане за мнението на edoors
                  Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Единственото за мен неудобство, че в подземни паркинги е забранено паркирането на автомобили с газови уредби. А в доста такива забраната се спазва.

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
                      Съпругата ми кара Тойота корола 2,0Д 126 к.с от нова /2007/ до сега. Изминала е около 120 000 км. Разхода е средно 7/100 дизел. Сменен е 2 пъти акумулатора.
                      Моят личен автомобил от 5 години е Мазда 6 2,3 бензин 166 к.с. 2004г. Разхода е средно 10/100 газ. През зимния сезон изгарям 10 литра бензин за между 2 000 км. и 3 500 км. ...
                      Мощностите на Тойота корола 2,0Д 126 к.с Мазда 6 2,3 бензин 166 к.с. на газ и пътното поведение са приблизително еднакви, разхода на 7/100 дизел в пари можете да го пресметнете сами.
                      Без да цитирам пишещите, за моя случай не сравнявам банани с тикви, а два относително еднакви като големина автомобила с приблизително еднакви двигатели с еднакво пътно поведение.

Първоначално публикуван от Джоу (x3mrjoe) Преглед на мнение
                      Колега, от горното не те ли боли главата ?
                      Имам приятел, който поне от 25г. си записва всяка стотинка която харчи (вкл. кафе, сандвичи, вафли и т.н.),
                      и като е правил ретроспекция пред мен, и него това съм го питал.

...
                      Не, не го правя от сметкаджийство и не смятам изядените и изпитите, изобщо другите похарчени пари, освен тези за погасяване на кредитите, защото там от малки цифрички за лихвички в крайна сметка се събират многоцифрени суми от които ме заболява наистина главата.

Първоначално публикуван от edoors Преглед на мнение
                      Сравнявате различни коли, различни горивни системи, различни водачи с различен маниер на шофиране и най-вече различни градове, сразлични цени на горивата. Ако в търговищко цената на газта е 67 ст, то в София е 91-93 ст.
                      Съгласете се, че всичко е относително и си карайте колите за кеф. Аз съм на бензин и гледам да не смятам, защото ще ми се яви главоболие. Но колата предразполага към натискане, а както знаем, кеф цена няма...
                      И за мен кеф цена няма, но в гората, като си карам АТВ-то или мотоциклета мисля за разхода само когато тръгна на дълъг преход и то, за да разчитам до къде мога да стигна и да заредя.
                      На пътя не се увличам по високите скорости и само мотоциклета го карам агресивно, когато няма движение. Когато бързам и ми предстои да измина много километри настъпвам повече газта, но се старая да карам предвидимо.
                      Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Твърдо за газ-бенин,от тея дизели въздуха навън не става за нищо.Тва чипове,махане на ДПФ в бг.стана национален спорт.
                        Вижте ги бакшишите от 10коли 1 е дизел за какво да говорим повече
                        Pathfinder 4.0L

Коментар

Значи бакшишите са най-големите еколози ))
                          А пък ако ще ги взимаш за пример............ не мисля че е добра идея

Коментар

Не е за вярване но така излиза
                            дадох ги за пример за тънки сметки, с какво какви км. минаваш
                            Pathfinder 4.0L

Коментар

Първоначално публикуван от RIFLE Преглед на мнение
                              Не е за вярване но така излиза
                              дадох ги за пример за тънки сметки, с какво какви км. минаваш
                              И пак истината е някъде там.....Карат чисто нови коли,нали...?Колко хора могат да го направят?
                              Бакшишите изобщо не са мерило...

Коментар

Бакшиша има изискване за до 15 годишна кола,а и когато се навиват много километри годишно,много по си заслужава нова кола.Ако караш 10-15000 км/годишно,просто сметките не излизат,даже и на газ.По скоро много хора и не желаят да си купят нова кола,въпреки че имат възможности.Въпрос на сметки,и.... на приоритети

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X