Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Nissan Patrol от чужбина?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Nissan Patrol от чужбина?

Здравейте, колеги! Тъй като към края на лятото ще ходя към Швейцария и ми се върти една идея из главата - да купя Нисан Патрул от там или в него район. Тъй като Паджерото го карам вече 7-ма година и искам евентуално да го продам и да взема един Патрул. Спрял съм се на модела У61 дълга база, но все още се чудя с кой двигател - 2.8 TD или 3.0 Di. Приятели ме съветват да е 2.8 TD, но все още се чудя и ще продължавам да чета, тъй като има още 3 месеца, докато тръгна за Швейцария. Като цяло следя обявите в българските сайтове за автомобили и се въртят едни и същи Патрули. Колегите в една друга темата споменаха за един черен варненски патрул, който постоянно си мени цената. И се чудя, дали си струва да влагам средства и енергия, за да закупя такъв джип от Швейцария или Германия. Тъй като пътуването ми е свързано с работа, няма да мога да отделя повече от един-два дни за огледи. Иска ми се да следя обявите в немското мобиле и евентуално да си набележа няколко в близост и да ги огледам. Другото, което ме притеснява, е дали ще ме издържи да се приберем до България. Все още нямам задълбочени наблюдение за болежките на Патрулите, но мога да обърна внимание на няколко неща:

1. Ще огледам рамата и купето за ръжди, дали има изгнило, дали е кърпено, понеже съм ги минавал тези процедури от първо лице и имам поглед върху нещата.
    2. Ще огледам двигателя за течове на масло, ще проверя, дали маркучите надуват, ще се постарая да го огледам, дали има издухана гарнитура на главата.
    3. Ще проверя скоростите дали влизат гладко, дали включва бързи, бавни, блокаж и т.н.
    4. Ще слушам за хлопане и тропане и други подробности, които биха ми създали проблеми.

Ще се радвам, ако ме насочите към това, дали си струва да се занимавам да търся читав Патрул в Швейцария/Германия или на друго място и ако си струва, на кои детайли да обърна внимание. Благодаря!

П.П. Извинявам се, ако темата не е на правилното място. Ще се радвам, ако някой от модераторите я премести, където трябва. Благодаря!

От: Nissan Patrol от чужбина?

Незная в коя част на Швейцария ще бъдеш, но търси там.
    Аз съм в Германия до Базел, и в нашия край избора на Патрул е крайно нищожен, почти никакъв.

Коментар

Започвам да се насочвам към Италия. И без това от там ще минавам. А и чувам, че там били с доста по-запазени шасита и купета.

Коментар

С две думи, интересните Патроли са на изток, а не на запад оттук. Кубатури от 4.2 а при бензина и нагоре. Останалите двигателчета са обида от Нисан за този танк.

А между другото в момента уцелваш златен момент, който е изключение на правилото по-горе, с тази кола от линка по-долу:
        http://suchen.mobile.de/auto-inserat...=Recommend_DES

Няма друг джип от тези години с тези заводски параметри - двигател, трансмисия, мостове - последните са още по-големи от стандартните за Y61...

Събирай пари

Коментар

Яро интересно ми е какво мислиш относно сравнението на Патрола от линка и една обикновена ТЛК 200 дизел 2008/9г.
          Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Първоначално публикуван от rusev Преглед на мнение
            Яро интересно ми е какво мислиш относно сравнението на Патрола от линка и една обикновена ТЛК 200 дизел 2008/9г.
            Руси, наистина ли ме питаш? С две думи - и Ленд Крузера, като Патрула, е вече по-тесен в тези години. Има не лош дизел, направен от два Авенсови дизела. Сравнение отдолу е като между джип и сув.

Пропуснах - класически недостатък на Патрола, но само за нашите ширини (в сравнение с пазарите, където се продава добре) е парт-тайм трансмисията.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X