Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дилема между 4 джипки. Моля за съвети

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Дилема между 4 джипки. Моля за съвети

Здравейте на всички! Нов съм във форума. Опитах се да разгледам систематизираната информация за Гранд черокито ама май нямам достъп до там още, та не си направих труда да търся и за другите джипки на които съм се спрял Дилемата е сериозна. Имам и въпроси, които сигурно ще ви се сторят тъпички ама силно се надявам да ми бъде отговорено. Първо да кажа че съм от Варна. Строя къща във една от вилните зони тук и за да се придвижа по ефективно и безпроблемно оттук насетне до имота си ми трябва джипкаа. "Оффроуда" до къщата е с обща дължина около 1км. Има циментирани стръмни баири, кофти очакълени участъци - равни, коловози, дори леко минавам през гората. Това го казвам с идеята да ми помогнете при избора. Да е ясно за какъв терен ми трябва. Досега се катерех с едно БМВ е46 със спортна настройка на окачването и 18ки джанти.. около 40 мин. Ама немам нерви от железо През останалото време джипката ще се кара предимно на асфалт. 4x4 системата трябва да е добра и в зимни условия на гореспоменатия участък. Почетох из форума теми на други хора търсещи някои от джипките на които аз съм се спрял ама ми трябва още инфо сякаш. Та номинираните са:

1. Jeep Grand Cherokee 2007-2008г. 3.0 ДИЗЕЛ. Каква е разликата между GRDI/CRDI/CRD ако има такава. Най-чести проблеми? Какво да гледам при покупка? Евтина или скъпа подръжка? Разход гориво? Здравина? Колко добра е 4х4 системата?

2. Toyota RAV4 2007г. ДИЗЕЛ. Каква е разликата между 2.2D4D и 2.2DCAT мотора? Какво да гледам при покупка на такъв? Проблеми? Подръжка? Разход гориво? Здравина? Колко е добра 4х4 системата?

3. Nissan X-Trail 2008г. 2.0 ДИЗЕЛ. Най-чести проблеми? Какво да гледам при покупка? Подръжка? Разход гориво? Здравина? Колко е добра 4х4 системата?

4. Land Rover Freelander 2 - 2.2 TD4 ДИЗЕЛ. Най-чести проблеми? Какво да гледам при покупка? Подръжка? Разход гориво? Здравина? Колко е добра 4х4 системата?

Предварително благодаря на всички, дали съвети по дилемата. Аз лично съм най-засилен към Черокито.

От: Дилема между 4 джипки. Моля за съвети

Тойота 120-ка 3.000. D4D е твоята машина! Ако искаш да си нямаш проблеми. Това е моето мнение, но ти сам си решаваш какво да си купиш.Успех с покупката.
    0887 526 564/ 0897 933 755 /

Коментар

Колега, по това, което пишеш, изглежда имаш финансиране около 18 х. За такива пари можеш да скочиш в Тоиота 95,или с късмет в 120 и да знаеш за какво си ги дал. Иначе, по списъка ти ще прочетеш много "компетентни" мнения и ще се чудиш накъде да хванеш. По мое мнение, от изброените единствено РАВ 4 що годе става. Желая ти успех! Поздрави!

Коментар

Първоначално публикуван от simo_tonev Преглед на мнение
        Колега, по това, което пишеш, изглежда имаш финансиране около 18 х. За такива пари можеш да скочиш в Тоиота 95,или с късмет в 120 и да знаеш за какво си ги дал. Иначе, по списъка ти ще прочетеш много "компетентни" мнения и ще се чудиш накъде да хванеш. По мое мнение, от изброените единствено РАВ 4 що годе става. Желая ти успех! Поздрави!
        Благодаря за мнението ти колега. Мислел съм си за 120ка да.. Но за 18к е почти невъзможно да попадна на читава. В българските сайтове автоборси най-евтиният е 18.5к. Затова съм се спрял и на горепосочените машини. Там се въртим около 15к, където това се явява средна цена на пазара по мое мнение.

Коментар

Първоначално публикуван от an4oOo Преглед на мнение
          Здравейте на всички! Нов съм във форума. Опитах се да разгледам систематизираната информация за Гранд черокито ама май нямам достъп до там още, та не си направих труда да търся и за другите джипки на които съм се спрял Дилемата е сериозна. Имам и въпроси, които сигурно ще ви се сторят тъпички ама силно се надявам да ми бъде отговорено. Първо да кажа че съм от Варна. Строя къща във една от вилните зони тук и за да се придвижа по ефективно и безпроблемно оттук насетне до имота си ми трябва джипкаа. "Оффроуда" до къщата е с обща дължина около 1км. Има циментирани стръмни баири, кофти очакълени участъци - равни, коловози, дори леко минавам през гората. Това го казвам с идеята да ми помогнете при избора. Да е ясно за какъв терен ми трябва. Досега се катерех с едно БМВ е46 със спортна настройка на окачването и 18ки джанти.. около 40 мин. Ама немам нерви от железо През останалото време джипката ще се кара предимно на асфалт. 4x4 системата трябва да е добра и в зимни условия на гореспоменатия участък. Почетох из форума теми на други хора търсещи някои от джипките на които аз съм се спрял ама ми трябва още инфо сякаш. Та номинираните са:

1. Jeep Grand Cherokee 2007-2008г. 3.0 ДИЗЕЛ. Каква е разликата между GRDI/CRDI/CRD ако има такава. Най-чести проблеми? Какво да гледам при покупка? Евтина или скъпа подръжка? Разход гориво? Здравина? Колко добра е 4х4 системата?

2. Toyota RAV4 2007г. ДИЗЕЛ. Каква е разликата между 2.2D4D и 2.2DCAT мотора? Какво да гледам при покупка на такъв? Проблеми? Подръжка? Разход гориво? Здравина? Колко е добра 4х4 системата?

3. Nissan X-Trail 2008г. 2.0 ДИЗЕЛ. Най-чести проблеми? Какво да гледам при покупка? Подръжка? Разход гориво? Здравина? Колко е добра 4х4 системата?

4. Land Rover Freelander 2 - 2.2 TD4 ДИЗЕЛ. Най-чести проблеми? Какво да гледам при покупка? Подръжка? Разход гориво? Здравина? Колко е добра 4х4 системата?

Предварително благодаря на всички, дали съвети по дилемата. Аз лично съм най-засилен към Черокито.
          Трябват актуални снимки на този участък от пътя.
          В противен случай ще е голямо гадаене.
          Всички СУВ-ове принципно не стават за извън пътя и колкото повече стават за там толкова по малко за нормалните пътища.
          Land Rover Discovery II, V8 4.0
          VW Golf VI variant
          Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Ами снимки в момента на участъка нямам, няма и как да отида в момента да направя щото нямам и кола Но както споменах с БМВ-то се качвах при сухо време. Ако това разстояние със СУВ го минаваш за 5-10 мин. аз го правех за минимум 30. Това в хубаво време. Зимата там като падне снежец (ако падне де, все пак това е Варна) за СУВ ще е леко интересно, за лек автомобил без вериги почти невъзможно.

Коментар

Щом се минава с ниско БМВ,с всяка от посочените ще го минеш този участък и за да не ти посочвам пети вариант ти препоръчвам РАВа,защото съм карал и съм сигурен,че е подходящ за целта,а ако искаш освен да стигаш от А доБ да се и кефиш, докато го правиш-Х3 с голям мотор.
              Тойота Ленд Крузер RJ 73 22R-E,LPG
              Субару Форестер 2.0 ХТ,253к.с.
              Враца

Коментар

2. Toyota RAV4 2007г. ДИЗЕЛ. Каква е разликата между 2.2D4D и 2.2DCAT мотора?
                DCAT е двигателят за който се разнасяха толкова много негативни мнения, че по едно време Тойота реши че трябва да излезе с официално опровержение как "всъщност не е толкова малотраен колкото се говори" Освен това лапа повече гориво без да получаваш нещо в замяна. Иначе Рав4 е радост за душата, но поне при нас поддръжката му е повече от тази за Нисан, по-къси интервали за сервизиране и т.н. Не знам само до колко издържа на редовно блъскане по коловози.

Коментар

Ще се намеся отново, от гледна точка на личен опит. Семеиният ми автопарк изглежда така- 2бр ТЛК 95 Д4Д и 2бр РАВ 4 2003 2.0 Д4д и 2007 2.2 Д4Д /без да броим Патрол и Субару Джъсти /. Разходи годишно за консумативи - ТЛК 95- средно по 300 лв, РАВ 2003 - средно по 350 лв , РАВ 2007 -средно по 550 лв . Извод - ако не те мъчи гъзария , Тоиота 95 и 120 са едно и също с различни коруби . Не разбрах от къде си , но в момента в Драгичево има две доста добри по около 13к пък и други се намират. Уточнявам, моята е на 400000, на жена ми е на 327000 /там се кара като в ТОП ГЪН / и въпреки това сметките са тези ! Още веднъж успех в избора !

Коментар

Дилема между 4 джипки. Моля за съвети

Ще се намеся отново, от гледна точка на личен опит. Семеиният ми автопарк изглежда така- 2бр ТЛК 95 Д4Д и 2бр РАВ 4 2003 2.0 Д4д и 2007 2.2 Д4Д /без да броим Патрол и Субару Джъсти /. Разходи годишно за консумативи - ТЛК 95- средно по 300 лв, РАВ 2003 - средно по 350 лв , РАВ 2007 -средно по 550 лв . Извод - ако не те мъчи гъзария , Тоиота 95 и 120 са едно и също с различни коруби . Не разбрах от къде си , но в момента в Драгичево има две доста добри по около 13к пък и други се намират. Уточнявам, моята е на 400000, на жена ми е на 327000 /там се кара като в ТОП ГЪН / и въпреки това сметките са тези ! Още веднъж успех в избора !
                    Е да де ама за какво му е да търкаля такова голямо камионесто джилезо ако нещо по пригодно и по универсално му върши работа.
                    А пък ако си вземе от онзи прекрасния 3 литров Д4Д ще има да пише в онази многотомната тема
                    Аз не като собственик ама очевидец от първо лице на една прекрасна иначе 90-ка на 80000 реални от руското консулство взета моя чове едва се отърва от нея като заминаха дюзите!
                    Land Rover Discovery II, V8 4.0
                    VW Golf VI variant
                    Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

1. Jeep Grand Cherokee 2007-2008г. 3.0 ДИЗЕЛ.
                      По мое мнение, от изброените единствено РАВ 4 що годе става.
                      Интересно ако РАВ-ката що годе става това под номер 1 защо не става? На двигател ли е по добра,на скорости ли, на 4х4 ли или окачването е по добро?

Коментар

Фрилендъра решително го изхвърли като потенциален избор! Това е Кола за жена с мъж-паралия.
                        За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Първоначално публикуван от bocho64 Преглед на мнение
                          Интересно ако РАВ-ката що годе става това под номер 1 защо не става? На двигател ли е по добра,на скорости ли, на 4х4 ли или окачването е по добро?
                          Абе Бонев, Бонев - не е койота жипа за тва
                          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Благодаря още веднъж за мненията ви. Freelander-а го пращаме на елиминации.. Та дотук предимно мнения за РАВ-ката като цяло. Нещо за Черокито? Спомена се и за х3. Някой имал ли е досег до 3-литровия дизел с 218 коня на х3 2007г. Доколкото знам е фул тайм 4х4 тва х3 и май не прави сериозни главоболия. Дано не греша.

Коментар

Първоначално публикуван от c_gul Преглед на мнение
                              Фрилендъра решително го изхвърли като потенциален избор! Това е Кола за жена с мъж-паралия.
                              И що така?
                              Land Rover FREELANDER 2 td4 S 2013г. Facelift
                              0886030780

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X