Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Малко джипче, може и паркетник

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Малко джипче, може и паркетник

Поради "тотализиране" на Тиграта на бившата ми жена се търси нещо, което да отговаря на следните условия:
    - Бюджет за придобиване: 4000 лв.
    - Желателно е да е произведена поне 2000-та година
    - 4х4 - може да е парт-тайм, може и да е с виско-муфа, стига да е безпроблемна (без Фрийлендър).
    - само ляв волан.
    - задължително бензин/газ, дизел не се разглежда като вариант

Ще се използва за ежедневно каране София-Бистрица (6-7 км планински завои). От време на време ще се ходи до вилата в близост до Своге (Искърското дефиле + 10 км завои в еднолентов път). Там на финала има малък участък черен път, но вече няма дълбоки коловози, така че не се търси ултра-проходимост.
    Плюсове са:
    - Да не е особено голяма, за да се паркира по-лесно.
    - Да има багажник и след като се постави газова бутилка.
    - Нисък разход: 10-12/100 е приемлив.

Един бърз поглед към наличните за момента оферти показа следните варианти:
    1. Рено Сценик RX4 - Виско муфа с опция за ръчно заключване. Клирънс 210мм - което ми много малко вероятно предвид малките гуми 215/65/16
    2. Киа Спортидж - Парт-тайм. Клирънс 200mm. Гумите също са малки: 205/70/15
    3. Киа Ретона - същото като Спортиджа, ама по-джиджано. Има една за 3200 лв от Кърджали.
    4. Сузуки Джимни - Парт-тайм. Добър наследник на Самурая. Малък багажник. Клирънс 190мм.
    5. Дайацу Териос - Парт-тайм. Не съм много наясно с тази марка.

Ще се радвам на някакви съвети "за" и "против".
    Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

От: Малко джипче, може и паркетник.

Алекс, за изброените....т.1 се отхвърля, т.2 е Ок-подлежи на реконструкций, т.3,4 и 5 са с малки багажници след газифициране.
    Успех

Коментар

Даихацуто не е парт а фул тайм без бавни. Струва ми се доста тясно и малък багажник.
      Сузуки витара дълга база отговаря за по големия багажник И ако не е ръждива може да се счита добър противник на останалите.
      Реното си има клирънс 21 см.
      За мен най доброто от тези е Kия спортидж или Сузуки витара.

Няма как хем да е по малка и да се паркира лесно хем да има голям багажник.
      Ако те устройват къса база без задни седалки става.
      Land Rover Discovery II, V8 4.0
      VW Golf VI variant
      Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Териоса е удобен за градска кола но е доста тесен. И той е с гуми 205/70/15 но като че ли има малко по голям просвет от кията но това не е от значение. Двигателя е малък 1.3 а и скоростите са късички (предполагам заради липса на бавни) та никакъв го няма по скоростните пътища. Няма климатик (по новите в същност имат но там и цената отива над 4 ).

Коментар

Honda Hr-v

Коментар

Алекс, а какъв е проблема да вземеш пак фронтера но къса база, поне я познаваш и знаеш какви са и предимствата?

Коментар

Fiat PANDA 4X4!
              В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

Късо Равче от първите. Криво-ляво влиза във всички изисквания.

Коментар

Re: Малко джипче, може и паркетник.

И от мен един глас за ХР-В, преди 2г. взех такова автоматик за жената и сме много доволни. Вътре е широко, удобно е за каране и е много здраво. Идеалната градска кола за София, като има достатъчно добро пътно поведение за споменатия маршрут. Зимата върви много добре, най-вече защото е леко
                  "Човекът е човек тогава, когато е на път!"

Коментар

HRV ,или късa Витaрa,евентуaлно Jimny.HRVто нa 1во място.Търсене му е цaкaтa и търпение,изпaдaт много изгодни предложения,просто дебнеш.Успех и дa се похвaлиш ,когaто се обзaведеш с квото и дa е.
                    Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Алекс, я се обади да Ви повозя на моите от подписа. За проба, де.
                      Пък после ще пием кафе или друго.

Коментар

Като лют фен на Рено и Кия Спортидж, си мисля, че най-подходяща по горното уравнение е Хонда HRV. Среден размер, добри, познати и сравнително икономични двигатели 1,6 , не съм чувал за сериозни проблеми с вискомуфата или окачването. Лека и удобна за каране от жена, има ги с 5 врати. След като се допуска виско муфа и не се говори за бавни, шаси и лифт ...

Като дойдох в този форум си мечтаех за RX4 - но първо го произвеждат само три години и не е особено разпространено. Дава проблеми със скорости, виско и кардан, съответно тия работи се намират трудно и са на баснословни цени. Иначе добър бензинов двигател и удобно купе. Но в този ред на мисли Хонда CRV е по-добър и разпространен вариянт.

Джиминито - супер камионче, но е с малки размери и бутилката в багажника съвсем не му оставя място. Такова не съм карал, но Самурая определено има по-камионесто поведение на пътя, което не се харесва на повечето жени.

За Кията - еми нещо като Фронтерата, но малко по-малко и удобно. Разход градско - поне 15/100 и 10-11/100 извънградско. По-удобна за каране и вози сравнително добре. Дългата база я има в два вариянта - с малък багажник и голям багажник(Гранд/Вагон). Всъщност двете са с еднаква обща дължина, но първата има гума отзад. В първия случай съм виждал бутилка за газ под купето, а във втория тороидална бутилка в легена за резервната гума. Съответно шаси, бавни, възможност за лифт - спокойно до 31", даже имаме във форума и една и с 33-ки. Без лифт влизат 235/75R15 или 215/80R15. Има си разбирач във форума - Соти.

Витара дълга база - ако намериш неизгнила испанка и около 2000 г., няма да е до 4000 лв. иначе се вписва в критериите
                        Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Включвам HR-V и Panda сред възможните варианти.
                          Къса Фронтера... бензинова, след 2000г., до 4000 няма. Ако споменем и за малкия багажник и разхода на гориво - съвсем отпада.
                          Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Паджеро пинин?
                            Киа Соренто, MB A140 (Поне не съм пеша)

Коментар

Първоначално публикуван от gali_km Преглед на мнение
                              Паджеро пинин?
                              Там да се внимава, че гледам колегата иска газиране, да не налети на GDI ...
                              0899 шест5313нула
                              За всекиго по нещо

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X