Поради "тотализиране" на Тиграта на бившата ми жена се търси нещо, което да отговаря на следните условия:
- Бюджет за придобиване: 4000 лв.
- Желателно е да е произведена поне 2000-та година
- 4х4 - може да е парт-тайм, може и да е с виско-муфа, стига да е безпроблемна (без Фрийлендър).
- само ляв волан.
- задължително бензин/газ, дизел не се разглежда като вариант
Ще се използва за ежедневно каране София-Бистрица (6-7 км планински завои). От време на време ще се ходи до вилата в близост до Своге (Искърското дефиле + 10 км завои в еднолентов път). Там на финала има малък участък черен път, но вече няма дълбоки коловози, така че не се търси ултра-проходимост.
Плюсове са:
- Да не е особено голяма, за да се паркира по-лесно.
- Да има багажник и след като се постави газова бутилка.
- Нисък разход: 10-12/100 е приемлив.
Един бърз поглед към наличните за момента оферти показа следните варианти:
1. Рено Сценик RX4 - Виско муфа с опция за ръчно заключване. Клирънс 210мм - което ми много малко вероятно предвид малките гуми 215/65/16
2. Киа Спортидж - Парт-тайм. Клирънс 200mm. Гумите също са малки: 205/70/15
3. Киа Ретона - същото като Спортиджа, ама по-джиджано. Има една за 3200 лв от Кърджали.
4. Сузуки Джимни - Парт-тайм. Добър наследник на Самурая. Малък багажник. Клирънс 190мм.
5. Дайацу Териос - Парт-тайм. Не съм много наясно с тази марка.
Ще се радвам на някакви съвети "за" и "против".
- Бюджет за придобиване: 4000 лв.
- Желателно е да е произведена поне 2000-та година
- 4х4 - може да е парт-тайм, може и да е с виско-муфа, стига да е безпроблемна (без Фрийлендър).
- само ляв волан.
- задължително бензин/газ, дизел не се разглежда като вариант
Ще се използва за ежедневно каране София-Бистрица (6-7 км планински завои). От време на време ще се ходи до вилата в близост до Своге (Искърското дефиле + 10 км завои в еднолентов път). Там на финала има малък участък черен път, но вече няма дълбоки коловози, така че не се търси ултра-проходимост.
Плюсове са:
- Да не е особено голяма, за да се паркира по-лесно.
- Да има багажник и след като се постави газова бутилка.
- Нисък разход: 10-12/100 е приемлив.
Един бърз поглед към наличните за момента оферти показа следните варианти:
1. Рено Сценик RX4 - Виско муфа с опция за ръчно заключване. Клирънс 210мм - което ми много малко вероятно предвид малките гуми 215/65/16
2. Киа Спортидж - Парт-тайм. Клирънс 200mm. Гумите също са малки: 205/70/15
3. Киа Ретона - същото като Спортиджа, ама по-джиджано. Има една за 3200 лв от Кърджали.
4. Сузуки Джимни - Парт-тайм. Добър наследник на Самурая. Малък багажник. Клирънс 190мм.
5. Дайацу Териос - Парт-тайм. Не съм много наясно с тази марка.
Ще се радвам на някакви съвети "за" и "против".
Коментар