Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвет при покупка на Pajero 3.2 DI-D

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Съвет при покупка на Pajero 3.2 DI-D

Здравейте колеги,
    регистрирах се във форума, за да почета не малко по темата за Pajero 3.2 DI-D, запознах се с не малко недостатъци на модела, и прочетох доста теми за или против, причината поради която отварям нова тема е за мнение конкретно за моя случай с моите потребности на този бъдещ автомобил, а и малко по актуална информация, защото някои от темите бяха от 2011г. и може вече да има решение на тези проблеми. Идеята за закупуването на колата е да се ползва като втори автомобил с цел качване на вилата, разходки по планината и по-бързо каране по черни пътища в сравнение с леките автомобили, насочил съм се към автоматик, защото прочетох някъде, че е надежден, а и жена ми да може да го кара също. Моля за съвет от хора които са притежавали или още притежават такъв и техни лични впечатления. Благодаря!

От: Съвет при покупка на Pajero 3.2 DI-D

Преди да взема мойта джипка,разгледах доста екземпляри 2002 и 2003 дълга база.Много добър със слабо място горивна система и горивна помпа.
    Сумата надвърля 6к за ремонт,но не съм спец.Може би по-запознатите с модела ще дадат компетентно мнение.Това е като насока за размисъл.
    Аз се отказах от покупката на доста читав екземпляр поради съмнения за този проблем и въпросната сума.
    Не,че при мойта джипка сумите за дюзи и автомат+другите неща са по-евтини...
    Ще ти кажа как си купих джипката.Качих се,дадох газ,покарах и реших,че това е моят джип.Другото се оправя..
    А колегите ще добавят,че колата е като жената-на късмет.
    Успех.
    Grand Cherokee WJ
    Dodge Caliber
    E 430 4-matic-T(S210)
    GLK

Коментар

Благодаря ти за отговора колега, това за жената и колата е ясно, доста почетох и във друг специализиран форум, доста от проблемите вече се отстраняват по-лесно, но май работата ще върви на отказване от този джип, все пак исках да взема втора кола и се спрях на този джип с идеята да може и двамата с жена ми да се качваме до горе с двете коли и ако е невъзможно с леката през зимните месеци да се качваме с джипката, но май ще стане спец по сервизите и майсторите които сервизират тия коли, и ще си чакам следващия ремонт на който да търся помощ и решение, ще се радвам като компетентни хора във 4х4 средите да ми препоръчате нещо по надеждно и не толкова притенциозно, като търсим автомобил с една идея по проходим от лек автомобил с 4х4 задвижване.
      Благодаря!

Коментар

За помпата е вярно - моята беше сменена от предишният собственик в Балкан-Стар само за 7к. - лекуват ги за по-малко пари, има тема във форума.
        Друг проблем поне при мен е: ръждясал резервоар, който залепих, системата за климатика на 2-3-ти ред корозира и сега е затапена, духа само от предните духалки /ако си с малко дете не е проблем, даже по-добре/.
        Чат-пат се появява проблема"мигаща" оранжева лампа на раздатката - тук има цяла тема, но според мен въпроса се решава с едни 250 лв за нов датчик.
        миналата седмица след 5 години търкаляне и 100 000км смених комплект дискове и накладки, че малко се бяха поизтъркали и леко кривнали.
        другото са само разходи за гориво
        пс. ако не си карал преди дизел да знаеш, че не може да се свикне с тракането
        ако имаш други въпроси пиши, поздрави и успех с покупката

Коментар

Привет на всички, аз също се колебая за покупка на Pajero 3.2 DID 2002г дълга база, може ли повече информация за разход на гориво в градски и извънски градски условия, в гората е ясно че ще има по-висока консумация на нафта, поддръжката как ви се струва? Направих тест драйв на този автомобил, изглежда удобен и при дълги пътувания. Някакви други слаби места освен горивната помпа !?, благодаря предварително!

Коментар

Миналия месец маршрут: София/магистрала/-Павел Баня-Шипка-ПБ-Бузлуджа-Казанлък–ПБ-София/подбалканска/ и изминати 650км с нормална скорост, съобразена със ЗДП пълно-пълно 8,5/100 нафта.
            Градско София до 13/100 в зависимост от трафика.
            миналата година след около 3500км градско-извънградско и разни леки разходки по баири и полянки с до 2-ра скорост среден ми даде 10/100 нафта.
            пак повтарям за проблем/слабо място: оранжевата лампа на раздатката. има няколко теми във форума, а и в нета и за мен извода е, че се появява при неизползването й по предназначение, т.е. каране само на 2Н или 4Н......
            за поддръжката - не се налагат често ремонти, но ако изникне нещо плачеш.
            поздрави!

Коментар

Нещо имаше по задния мост, сложно и скъпо за ремонт... Май тампони някакви, но да кажат запознатите, аз само помня, че съм го чел в тукашна тема.
              И в съчетание с проблемите по мотора и сравнително по-шосейната ориентация на возилото, не е много популярен за купуване втора ръка и каране извън пътя. То затова и цените са сравнително ниски за този клас.
              Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Погледни цените на пазара колега. Видно е, че цените на доста предлагани екземпляри от 3-та серия се доближават до цените на най-скъпите от 2-ра серия, което е неслучайно. Внимавай в стремежа да закупиш нещо "финансово изгодно", да не загазиш сериозно с последващи скъпи ремонти, което е доста вероятно !
                0899 шест5313нула
                За всекиго по нещо

Коментар

Благодаря за съвета колега, идеята за Pajero дойде от факта че покарах едно късо автомат, и много ми хареса високата позиция на седене и маневреността му, и ми дойдоха някакви идеи за това как може да си организираме от време на време някакви разходки по черни пътища из гората без сериозни забежки по офроуд, но май приключенията по майстори ще са по големи от тези в гората, не съм се влиял сериозно от финасово изгодна точка, а по-скоро от практична с оглед на това главно за какво ще се използва колата, на мен не биха ми били и финансово проблемни скъпо-струващите ремонти, но да си взема кола която да прави по максимално 500 км. на месец и да не е сигурно кое ще откаже да работи, мерси. Честно да ви кажа май смятам да се преориентирам към Subaru Forester, най-вероятно модела след 2003 г., мисля че от тогава е модификацията, като мисля да е бензинов с автомат, второто главно заради жена ми, четох много добри отзиви за този автомобил някъде из форума, като здрав и надежден, а на мен 4х4 задвижването и височината мисля че ще ми свършат работа за ходене до вилата през зимата и лошите месеци, като се има предвид че и с нормален автомобил пътя си е проходим, (посипан е с едър чакъл и е само едни 400 метра от главния асфалтов), това което не ми харесва тука е, че май ще отпадне изцяло идеята на ходене по други по-отдалечени места с цел разходка из планината, но пък това да знам че мога да разчитам на автомобила и когато се наложи ще върши минималната задача за която съм го взел ме печели повече, така че моля за вашето компетентно мнение относно Subaru, или друго подобно такова.
                  Благодаря!

Коментар

вярно е това,което колегата СОНДА пише, а и не е реално кола на 12-13 години да е нов внос и на само 155 000км. преценете много внимателно + и - тогава скачайте с 2-та крака. моята беше търкаляна 7 години по родните пътища и беше на 260к когато я купих. добрите екземпляри си държат цената.

Коментар

Първоначално публикуван от rangelkyosev Преглед на мнение
                      ... Честно да ви кажа май смятам да се преориентирам към Subaru Forester, най-вероятно модела след 2003 г....
                      Благодаря!
                      Ако ти върши работа просвета на Форестъра, което най-добре го знаеш ти, то колебания не бива да имаш . С късмет и внимание за 10-ина хиляди ще вземеш такъв екземпляр, който ще ти служи дълго и вярно. Съвета ми е без турбо и с автомат ! Успех !
                      0899 шест5313нула
                      За всекиго по нещо

Коментар

И ако случи на екземпляр с ЛСД отзад ще е още по-добре. Ако LSD-то не работи - възстановява се. Автомат + LSD дава доста прилична проходимост.

@ randelyosev - Отвори Субару форума. Има си цял подфорум за Горския там. Има доста полезни теми за особеностите на машината и какво да гледаш при покупка. Също тема "Някой има ли информация за този Форестър-обяви и коментари?" която е доста полезна. Има инфо за кадърни сервизи, където да прегледат возилото преди да го закупиш.

P.S. - Добави в профила си откъде си преди модраторите да са те "помолили" ...
                        Последно редактирано от CarTest™; 03-05-16, 17:01.

Коментар

Благодаря за съветите, някой от темите в подфорума съм ги чел, но ще обърна внимание и на тази, коригирах вече и информацията в профила си. Днес обаче се замислих и за нещо друго, живот и здраве се надявам в скоро време нашето семейство да се увеличава, и ако това се случи май ще бъда по-спокоен, ако детското столче е в Pajero, а не в лек автомобил (все пак дори и късо Pajero е 2 тона), като тука говорим за по висока сигурност за ПТП в градски трафик с ниска скорост, а и ако му сложа и едни ролбари, мисля че ще стане доста по защитен, така че дилемата май пак ще се заплете, може в крайна сметка да си "отгледам" едно Mitsubishi било то с всичките му недостатъци и да ми е мирна главата после, а и така ще може да си правим и някоя друга офроуд разходка.

Коментар

Каквото и да си харесаш - успех с покупката!
                            И очите на 4 ...

Коментар

Като си ремонтираш помпата и дюзите както при всеки дизел мисля,че след това няма да имаш ядове.
                              SsangYong Kyron 2.7 xdi 163 hp,Automatic 5G tronic transmission with DPF 2008 година /

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X