Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мнения за Chevrolet Tahoe

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Мнения за Chevrolet Tahoe

Здравейте,

тъй като тези автомобили не са много популярни в България и няма много информация всякакъв опит и мнения, които споделите ще бъдат полезни - здрава ли е скоростната кутия, диференциалите, често срещани проблеми с двигател и окачване и т.н. Забелязвам, че имат няколко модификации на V8 бензин. Кой е най-подходящият от тях за газифициране? Ще се кара 80% по асфалт в града. Ето и един конкретен екземпляр, който ми хвана окото:
    *** Без връзки към обяви! ***
    Последно редактирано от Чавдар (V93); 22-04-16, 15:53.

От: Мнения за Chevrolet Tahoe

Ако постнеш снимка на харесаното возило, или опишеш с 2-3 думи обявата - град, цена, цвят, или нещо подобно, няма да има проблем.

Коментар

Съжалявам за линка. Джипът е 2001, 290 коня версията, ако не се лъжа това е 4.8 двигател:
      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Undagtitled.jpg
Прегледи:1
Размер:144.6 КБ
ID:5711621

Коментар

Никой ли няма опит с такова животно?

Коментар

Първоначално публикуван от nosferatu666 Преглед на мнение
          Никой ли няма опит с такова животно?
          Редки са у нас тези коли, та едва ли ще намериш много отзиви от първа ръка. Братята руснаци ги карат доста по разбираеми причини- огромни разстояния и евтино гориво. Мотора не е 4.8, а 5.3 VORTEC. Това е по-скоро магистрален кръстосвач и влекач, с голям разход, направен от американците именно за тамошните нужди и условия. Голям, просторен, тежък, влачи и носи много, но и гори много. Естествено тегав за нашенско градско, преудобен и неуморяващ за магистрала и дълго пътуване. Относно офроуд качества тук при нас, т.е планини , гьолове и тесни горски пътчета- не става, огромен е и тежък, тези забежки са по-постижими с малкия му събрат -Блейзър, който е с по-слабия 4.3 VORTEC и ресьори отзад, а е и по-малък и лек. Мненията са за здрав и държелив мотор, здрави диференциали, дефекти в раздатъчни и скоростни кутии след определен пробег и в зависимост от тежестта на експлоатацията. Резервни части- зад океана. Този екземпляр от конкретната обява се продаде бързо поради ниската цена .
          0899 шест5313нула
          За всекиго по нещо

Коментар

Здравейте,събирам мнения за Chevrolet Tahoe след 2006 година.Интересуват ме основните наща, като надежност,здравина,удобство на пътуваме.Знам,че са екзотика и рядко се срещат по родните пътища.Ще се кара основно на газ и доколкото разбирам няма проблеми с поставяне на газова.За двигателя знам,че е надежден,но за скорости,дифове,ел.инсталация си нямам представа.Всички мнения на хора, имали допир до такова животно ще са от полза.
            Който мисли за последствията, не може да бъде храбър!
            Nissan Terano 2 2.7TDI 2001г. Дълга база

Коментар

Не ми е ясно що се занимавате с глупости -това че американските коли са рядкост по бг не ги прави че са свясни .
              Няма човек тука освен някои заблуден американец които е промит с нещо от сорта - купи си американско за да не отиват парите другаде - познато от соца а.... та няма кои да каже хубава дума за таква кола , същото е и от сервиза - познавам няколко сервиза тука ,това е .
              Аз още чакам от говор на въпроса - защо тука в америка амерканските коли са по етиния от другите - ина ново , и на старо при едни и същи други параметри?
              Ако ти трябва кола да се покажеш в Бг че имаш рядка кола -ОК , другото което е хубаво на УСА колите -голями са в повечето случаи ...ама дотук.
              2006 тука такова по улиците няма и няма не защото хората са богати и ги хвърлят а защото тия коли не могат да изкарат толкова , например наще хора дето са лимузинчики и караха такива Тахота по на 2-3 години -всичките ги разкараха - на 100 -150 к мили и се започва с ремонтите .
              Даже за тука 15-16( 14,7 l/100km) мили на галон си е разход , подобна котура -Додж Дуранго 8 цилиндъра накъде 15 000 мили на таблото - под 15 мили на галон няма смъкване - личен опит за месец и половина и при положение че тука дето съма аз е топло и няма зима , не ми се мисли колко ще качи разхода докато загрее тоя туч... отделно на новите им изключват цилиндри и т.н докат на дъртите разхода е последното нещо дето някои е гледал при проектирането.

Коментар

• cecoa1
                cecoa1 коментира
                Редактиране на коментар
                Смъкване в мили на галон, означава качване на разхода.

Ми става ако избираш между Шеви,Форд и Додж

Не е много удобна,волана му е леко в дясно ако ме питаш мен и завива типично по Американски,трябва ти половин паркинг за завойче.
              Такова съм нямал и като гледам няма да имам,наемал съм такива и за кола под наем става
              TOYOTA SEQUOIA ‘11
              W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от iliiyan Преглед на мнение
                Здравейте,събирам мнения за Chevrolet Tahoe след 2006 година.Интересуват ме основните наща, като надежност,здравина,удобство на пътуваме.Знам,че са екзотика и рядко се срещат по родните пътища.Ще се кара основно на газ и доколкото разбирам няма проблеми с поставяне на газова.За двигателя знам,че е надежден,но за скорости,дифове,ел.инсталация си нямам представа.Всички мнения на хора, имали допир до такова животно ще са от полза.
                Пробвай да попиташ автора на тази тема: https://offroad-bulgaria.com/forum/%...B0%D0%BD%D1%87

Има телефон в подписа. Не знам дали е натрупал впечатления, кара го отскоро. В зависимост от годината, неговото и "Тахо" са изградени на една "платформа". Раздатките от 2007 г. са на "Magna Powertrain" и всички са без междуосев диференциал, в режим "auto" са на принципа на пакет фрикционни дискове, които се зацепват един за друг при разлика в оборотите между предните и задните колела (дотогава колата се движи само на задно) и така прехвърлят тяга от задния мост на предния. Имат "заключен" режим 50:50 % между двата моста (който е "парт-тайм"), имат и бавни предавки (също парт-тайм), като "ръчно" тези режими се избират с въртящо се копче от таблото. Оплакванията из интернета са стандартните за такива раздатки - износени лагери, изпаднали зегер-шайби, дефектирало ел. моторче за превключване на режимите. Всичко от тия неща "се прави" - т.е. има кой да ги поправя и в България. Magna Powertrain се слагат и на Jeep и на една камара други марки. Разликата е само във фирмените кодове, но има таблици за съвместимост / идентичност на раздатките.
                България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Търся подобен автомобил основно заради сигурността. Последно време станах свидетел на доста тежки катестрофи и търся нещо по-здраво, голямо и надеждно. Единствено ме притеснява големият размер, но мисля, че ще свикна. За около 20000 лева е пълно с Х5, ML и Q7, но просто не ги харесвам, а land cruiser 100 за тези пари няма нищо читаво. Затова се насочиx към tahoe.

Коментар

• Bogoljub Gagic
                    Bogoljub Gagic коментира
                    Редактиране на коментар
                    Чудя се как още не са те налазили участници с линкове и клипчета от краш-тестове, Euro NCAP и онзи фамозен клип на "Топ Гиър" как "Ленд Ровър" се блъска в "Рено Еспас" Демек - голямото на рама возило не пази пътниците, по-добре да си вземеш "Дачия" абсорбира удара като надута хартиена кесийка...
                    Със сигурност няма да го крадат, за разлика от всички Х5, МЛ-и и Q7-ци.

• royce
                    royce коментира
                    Редактиране на коментар
                    Въпросния тест май беше на Fifth Gear ...

А за това става,ако го ползваш за Голям Камък го бива,тежи си на мястото.

Взимаш Американско дърво обаче,нещо правено за магистрална каруца с идеята да извади гаранцията си от около стотина хиляди.Не го очаквай да ти гази и зимата,това е пън на педя сняг
                  TOYOTA SEQUOIA ‘11
                  W140 S420 '99

Коментар

Руснаците карат бая такива, и доколкото разбирам нямат проблем с агрегатите.Това за завиването е проблем,все пак ще се кара и в София.Разхоха на гориво градско го дават около 17, което е нормално.Tahoe ми изглежда доста по-опростено от Гранд Чероки и си мисля,че ще създава по-малко ядове.

Коментар

• BENZBOSS
                      BENZBOSS коментира
                      Редактиране на коментар
                      Секрет Сървис Форд ли да карат,като полицаите,защото много стават и тия?Или Коч,най-ненадеждния тук статистически.

Тя и кралицата е с Рейндж пък гледам не ги обичате много,а за Путин да не говорим

Голям коз наби честно,не бях се замислял защо цял свят им се смее на тия,механиците ги псуват,а Сикрет Сървис им излиза евтино и на далавера да карат супер надеждни Шевита

Не сравнявайте Вранглер с Тахо или Събърб,едното е правено за съвсем друга работа от другото,все пак Офроуд форум сме,няма нужда да ни се смеят.

Вземи си Секвоя ако ги има за тия пари

Пиши ме и мен към хейтърите

• brpi
                      brpi коментира
                      Редактиране на коментар
                      Бре ,значи аз и Бенцбоса дето живеекм в Америка сме виждали тия коли само на паркинга пред мола ......... изглежда че аз владея силата и като карам по улиците или ида в някои сервиз тука го правя със затворени очи и затова не виждам тия коли .....
                      Боголюбе - да се върнем пак на темата - чакам от говор на въпроса - защо тука в америка амерканските коли са по етиния от другите - и на ново , и на старо при едни и същи други параметри?

• BENZBOSS
                      BENZBOSS коментира
                      Редактиране на коментар
                      И сега като ти каже Ма аз четох……и какво правиме?

Тия дни ти идвам на гости с мотора ако ми остане време,ще бягам от Шевита,че мадами ги карат,возят си децата до училище,за това става Тахото,за тия пари се ядва,и тук и там явно е евтино,а защо е така……..ми Сикрет Сървис ги карали,май за това…….баси довода

Форд го махат като полицейска кола на втора смяна на гумите или трета смяна на масло на мотора грубо ма иначе гледам много ги карат,и буркани са им сложили даже,а факта,че имат огромна разлика с цивилната версия го пропускаме,Сикрет Сървис съм сигурен,че си пазаруват от дильра на ъгъла,едно към едно с тая цивилната версия………..майко мила

И все пак не разбрах кое е най-слабото място,или цялата концепция е слаба.

Коментар

• BENZBOSS
                      BENZBOSS коментира
                      Редактиране на коментар
                      Чупливо е,правено по американки за американци на американския пазар,могат ма не искат да ги правят как трябва.

Ньей ньемску или японску, какво не разбра?
                    България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

• BENZBOSS
                      BENZBOSS коментира
                      Редактиране на коментар
                      Тойота Тундра има повече американски части от всеки един американски пикап та и тук не си у час

За съжаление в България за 20000 не може човек да намери не само Тундра, но и каквото и да е що годе читава голяма Toyota. Разгледах много джипове за последните 2 месеца и освен немски масовки, няма нищо на пазара. Предвид сигурността и комфорта със сигурност ще търся нещо голямо и надеждно. Днес гледах един Ескалейд и също ми хареса. За сняг не знам дали става, но то тук вече и сняг няма.

Коментар

• BENZBOSS
                      BENZBOSS коментира
                      Редактиране на коментар
                      Ескалейд пък съвсем,Тахо/Събърб ти е играта ако ще е американско

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X