От: Съвет при избор на пикап
Ако HiLux е по-здрав откъм предница, още по-добре. Отзад не са интересни - на всичките общо взето там няма какво да се строши на едните повече отколкото на другите. Например на тераното по предницата главния му кусур е кормилното управление. Другото е че има една особеност - при терано, паджеро, трупър и дериватите им, торсиона е закачен на долния носач, съответно понеже долния шарнир поема по-голямата част от натоварването, е направен доволно здрав и не се скапва лесно. Обаче поне при тераното горния шарнир (то и горния носач, ама това е поправимо) е слабичък и хубавите изкарват едни 20-ина хиляди километра пробег. При 4runner обаче торсиона е на горния носач, съответно и самия носач и горния шарнир са доста по-масивни, разбирай здрави. Усилието е разпределено между двата и лаически погледнато би трябвало всичкото това да е по-здраво (ти ще кажеш като собственик на такъв). Отделно, кормилното управление поне на вид е по-здраво от терановото. То не че до преди 3 месеца не бях с оригиналното на 140000км, ама аз съм си полянкаджия, та не съм критерий.
...та така.
Но пък при тераното да имаш грижи със скорости и дифове е изключение. Да имаш проблеми с 2.7 дизеловия мотор - също. Ако нещо сдаде, то са или тоци, или турбо, а те са същите като на всички други джипки. Но наварата е с друг мотор, по-модерен и надали толкова корав. То и окачването и кормилното управление са други, но твърде много приличащи на терановите, та не вярвам да са по-здрави, а по-скоро обратното.
Та по тоя повод написах че ако hilux-а е със същото или близко предно окачване като на 4-runner-а, и двете са в едно и също състояние/години, вероятно за пикап бих избрал Hilux-а пред Navara-та.
...пак, без да съм имал нито едното от двете. Пусналия темата ми прати ЛС да си кажа мнението, иначе вероятно хич и не бих писал в темата, при положение че никога не съм имал такова. Подкарвал съм това или онова за по едно кръгче или няколко десетки километри но нищо съществено като пробег, за да имам изградено мнение, освен че 4-runner-а ми беше странен, и като положение на шофьора вътре, и като поведение/динамика. Но от опит знам че с един автомобил истински се свиква като го покараш поне седмица-две почти всекидневно, а аз не съм имал такава възможност с никое от изброените.
Първоначално публикуван от andonoff
Преглед на мнение
...та така.
Но пък при тераното да имаш грижи със скорости и дифове е изключение. Да имаш проблеми с 2.7 дизеловия мотор - също. Ако нещо сдаде, то са или тоци, или турбо, а те са същите като на всички други джипки. Но наварата е с друг мотор, по-модерен и надали толкова корав. То и окачването и кормилното управление са други, но твърде много приличащи на терановите, та не вярвам да са по-здрави, а по-скоро обратното.
Та по тоя повод написах че ако hilux-а е със същото или близко предно окачване като на 4-runner-а, и двете са в едно и също състояние/години, вероятно за пикап бих избрал Hilux-а пред Navara-та.
...пак, без да съм имал нито едното от двете. Пусналия темата ми прати ЛС да си кажа мнението, иначе вероятно хич и не бих писал в темата, при положение че никога не съм имал такова. Подкарвал съм това или онова за по едно кръгче или няколко десетки километри но нищо съществено като пробег, за да имам изградено мнение, освен че 4-runner-а ми беше странен, и като положение на шофьора вътре, и като поведение/динамика. Но от опит знам че с един автомобил истински се свиква като го покараш поне седмица-две почти всекидневно, а аз не съм имал такава възможност с никое от изброените.
/ на Hilux. Или може би нещо не съм разбрал Спартак ?
Коментар