Обява

Свий
Няма добавени обяви.

TOUAREG 3.2 бензин/газ или SANTA FE 2.2 дизел ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• TOUAREG 3.2 бензин/газ или SANTA FE 2.2 дизел ?

Дойде и моят ред за подобна тема - след като повече от година карах малка кола пак ми се прииска 4х4. И понеже не откривам читави И ЕВТИНИ Дискавърита се огледах по-встрани. В момента се колебая между един конкретен Туарег 2004 година и някое Санта Фе - 2 .
    Туарега е на приятел, каран доста и ...му личи. Има въздушно окачване , газ и надеждата да не скрият нищо умишлено. Гуми - галоши.

Гледах и едно Санта Фе днес - 2007 , 2.2 дизел, ръчка - много запазено и гледано ми се стори, но от непознат - от обява. Има два чифта гуми и по думите на продавача ( руснак, живеещ тук , ако има значение , в смисъл не джамбазин ) е с доста сменени неща - ангр. ремък, съединител комплект с маховик и акумулатор. Изглежда доста по-добре от Туарега, по-скъпо с ...не много : 11 000 срещу примерно 12-12500.

Чудя се от кой какво да очаквам като :
    разход на гориво
    надеждност, както и проблемни възли
    остатъчна стойност при последваща продажба

Както и системата 4х4 : доколкото изчетох писаното тук се различават - на туарега е свободен межд. диф , блокируем с виско-муфа ( като на Рейнджа ) , а на СФ2 - по-скоро като на Фрийлендъра - върт. момент се предава при нужда с виско-муфа. ( Така и не се научих на кое се казва AWD , On Demand, и т.н. )

Много ли са предимствата на едното пред другото ?

И да уточня - става въпрос за ежедневна кола , която да замести да кажем стоково Дискавъри 2 . До понеделник трябва да взема решение, като към момента предложения от рода на Субару, ТЛК 120 или Дъстър няма да са ми от полза - решил съм да е едно от двете. От вас очаквам да ми помогнете в избора поне малко.

От: TOUAREG 3.2 бензин/газ или SANATA FE 2.2 дизел ?

Моля някой да махне излишното ,, А '' от заглавието !

Коментар

От: TOUAREG 3.2 бензин/газ или SANTA FE 2.2 дизел ?

Така както си ги описал нещата, еднозначно Санта Фе.

Коментар

Сам си го написал - Санта фе.Още повече че на големия Голф му личът км.Отиди в раздела на народната кола,и почети.

Коментар

Скъпа кола в окаяно състояние е много,много лоша комбинация...за купувача.

Коментар

Санта Фе-то. Разхода на гориво е около 8 л. дизел, карахме такова в семейството 5 години, никакви проблеми не показа.
            יעבור
            «И това ще мине»

Коментар

Взимай Санта-та и не се чуди. Стига да е читава разбира се

Коментар

Първоначално публикуван от ивайло Преглед на мнение
                ...
                Както и системата 4х4 : доколкото изчетох писаното тук се различават - на туарега е свободен межд. диф , блокируем с виско-муфа ( като на Рейнджа ) , а на СФ2 - по-скоро като на Фрийлендъра - върт. момент се предава при нужда с виско-муфа. ( Така и не се научих на кое се казва AWD , On Demand, и т.н. ) ...
                Туарега не е с виско в средата, а с многодисков съединител и електронни блокажи чрез ESP и ABS. Следващото поколение са с Торсен в средата и блокаж отзад.

Справка - погледни тук

Коментар

Има ли в туарега някъде по задвижването (напр. раздатка ) верига ? Понеже '' конкретния '' го взех за тестдрайв за два-три дни и като го натисна , най-вече при ускорение, се чува тракане като от верига . Може да е и в ДВГ , нямам си хабер от тези мотори.
                  А ако разширя въпроса и до други туарези, в смисъл други екземпляри и евентуално 3,0 дизел ?
                  Имат ли изобщо предимство , най-вече в системата за задвижване ?

Коментар

Какво те притеснява в системата за задвижване на кола за ВСЕКИДНЕВНА употреба...? СФ2 системата не е най-великата, но върши работа...
                    Важното е МПС-то да се ДВИЖИ и то не в посока най-близкия автосервиз...
                    помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

За паркетници няма никаква разлика.Изправна ли е муфата на корееца,проблеми няма да имаш с него.
                      Евтин туарег няма.И скъп да е,пак е дърво.Хубавите почват от втората генерация.

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
                        Какво те притеснява в системата за задвижване на кола за ВСЕКИДНЕВНА употреба...?
                        ...
                        Важното е МПС-то да се ДВИЖИ и то не в посока най-близкия автосервиз...
                        Много точно казано,
                        и може би трябва да се цитира в появилите се, напоследък, много подобни теми.
                        ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
                          Какво те притеснява в системата за задвижване на кола за ВСЕКИДНЕВНА употреба..
                          Ами не знам как да го формулирам , но съм имал три дискавърита, Л200 и Каптива , и само на каптивата не съм се доверявал изцяло (говоря най-вече за тежки зимни условия ). Не че не съм закъсвал с всяка от тях де, при всичкото ми доверие. И не че не съм осъзнал, че целогодишните разходи за джип не покриват пасивите от това да не мога да стигна до града два-три дни в годината. Ама нали всички знаем - мерак .
                          А, и Нива имах доста време...

Коментар

Re: TOUAREG 3.2 бензин/газ или SANTA FE 2.2 дизел ?

+1 за Санта Фе, здраво, икономично и си е много добър СУВ.
                            "Човекът е човек тогава, когато е на път!"

Коментар

ОК, при 10:0 , с включен и моят глас , отговорът на първия въпрос е ясен.

Сега се двоумя СФ 2 автомат или ръчка. Според мен предимствата и недостатъците са :

- По-голям разход при АСК . Колко по-голям ? (Изцяло психологически момент - при 1500 км на месец на разума ми му е ясно , че става дума за максимум 40-50 лв. )
                              - АСК е сравнително по-трудна за диагностика при оглед , особено в друг град
                              - Скъпият маховик при РСК
                              - Комфорт при каране . Тук като цяло е ясно : + за АСК, но не за всички комбинации на автомобил, мотор и кутия. А за конкретния модел ?
                              - Нещо изпускам ли ?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X