Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Гранд Витара 1 фейслиф или Терано 2 фейслифт -дизелови, дълга база.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Гранд Витара 1 фейслиф или Терано 2 фейслифт -дизелови, дълга база.

Здравейте , събирам информация за първа джипка. Спрял съм се на тези два варианта зареди икономически причини(не мога да отделя повече от 8000лв за покупка и обслужване) а и защото са парттайм. Ще се ползва за семейна кола с 40%градско/40%извънградско/20%леки разходки по поляни итн. Като цяло имам представа за възможностите на тераното, карал съм няколко пъти такова 2.7тди и ми харесва, но колата ще е евридейка и паркирането в града ще е проблемно предвид габаритите, а и разхода на гориво е малко притеснителен.
    За това съм се насочил и към Сузики-то, допада ми като визия и двигател, но никога не съм карал ,дори не съм се и возил. Бих искал да знам с малък (2" например) лифт и олтерейн гуми комфорта драстично ли намаля и става ли за дълги преходи на асфалт например.
    Hyundai TERRACAN J3 2,9 CRDI 200HP 2" lifted on 31" Cooper Discoverer AT3 4s
    Ford Fiesta 1.4 Tdci

От: Гранд Витара 1 фейслиф или Терано 2 фейслифт -дизелови, дълга база.

Никой ли не може да сподели инфо за Гранд Витарата
    Ford Fiesta 1.4 Tdci

Коментар

Като за начало сравнението между тия двете е малко неуместно. Късото терано е с 300-500 кила по-тежко, най-малкото. При дългото отиват на 800. Това си е една малолитражка отгоре, че и за някоя и друга торба цимент ще остане място. Тераното градско харчи нещо като 11-14, витарата не вярвам да харчи под 10, ако бензинова. Ако ще и слагаш газова бутилка в багажника обаче, ще остане не много повече място от на късо терано багажника. А късо терано с паркирането в града няма грижи повече от среден размер комби.

Покарай витара, разгледай, прецени (място за пътници, багаж и т.н.) и после прецени към кой клас автомобил ще се насочиш. Щото на мен късо терано ми стига за всичко и е точно евридейка, но не е задължително и на теб да ти стига. А дали е фейслифт или не - разликата е само в пластмасариите (това за тераното).
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Благодаря за отговора,аз също стигнах до извода ,че размера на тераното ми е в повече. А къса база с 2 врати е изключено, тъй като ще се налага и да обслужваме дете на задната седалка, то не е невъзможно но не е практично.
        А за газ не желая също ,защото бензиновите двигатели и в двете машини ми идват слабички , а и жена ми не иска да кара кола с газ, защото е наплашена.
        За това дизел, и двата двигателя (2.7тди и 2.0хди) са надеждни с приятна мощност и въртящ момент а и не са скъпи за обслужване и поддръжка.
        Гранд Витара никога не съм карал , не съм се и возил. Нямам и познати с такива. За това ми се щеше да прочета това - онова като мнения преди да се кача да карам при оглед, просто е добре да знам специфични неща за возията и динамиката. Или характерни слаби места ,за модела.
        Ford Fiesta 1.4 Tdci

Коментар

Първоначално публикуван от Juiced Преглед на мнение
          Благодаря за отговора,аз също стигнах до извода ,че размера на тераното ми е в повече. А къса база с 2 врати е изключено, тъй като ще се налага и да обслужваме дете на задната седалка, то не е невъзможно но не е практично.
          Дете на задната седалка и аз съм обслужвал, и няма нищо общо с двуврата кола например. И на височина и като пространство вътре няма нищо общо. Тераното категорично ми беше по-удобно от 4-вратата малолитражка, с която разполагах успоредно с тераното.

Затова ти казвам да покараш това, което засега си си наумил да взимаш и да преценяваш как реално е вътре. Просто има удобни и неудобни за конкретните си собственици автомобили, и това не винаги зависи от това колко са големи или добре/зле направени.

Едно е ясно де - дълго терано за евридейка, както и почти всеки друг джип дълга база от тая категория като размер, трудно се вмества в категорията "практичен".
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Още повече се насочвам към Гранд Витарата , тогава мога ли да помоля някой колега от Варна , който знае че колата му е в добро състояние да ме повози. Защото само така мога да придобия реална представа за автомобила. Ще съм ви задължен , а и ще почерпя
            Ford Fiesta 1.4 Tdci

Коментар

Вчера във Варна(Виница) към 18ч мернах страхотно изглеждаща Гранд Витара, с приятен лифт и малко по-големи гуми. Очите ми останаха, тъмно синя със сребристи бро.и и прагове. Ако колегата чете тук, ще съм благодарен да видя джипката по-отблизо.
              Ford Fiesta 1.4 Tdci

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X