Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Търся джип 4x4 с възможно най-голям багажник.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Търся джип 4x4 с възможно най-голям багажник.

Бих искал по възможност дизел (за по-малък разход), но основното е големият багажник и 4 врати. Ще се прави проект за музика с бъдещи подобрения и е възможно да се махат дори и задните седалки. Двигателят трябва да може да издържи поне 2 алтернатора по около 300 ампера. Цената да е максимум около 8000 8500лв. Искам и вътре да е удобен(шофъорското и мястото до шофъора), което също е приоритетно.
    За пример, нещо, което ще е от полза е Ford Expedition, Chevrolet Tahoe, но там най-малките двигатели са 4.6 4.8, което въобще не ми върши работа.

От: Търся джип 4x4 с възможно най-голям багажник.

Двигателят даже на Трабант може да "издържи" два алтернатора по 300 ампера. 600 ампера на 14 волта са 20-25 конски сили (зависи от алтернаторите).

От друга страна, последният път като се борих точно с комбинация от два алтернатора по 300 ампера "за музика" ми се свърши сръбския. Гласихме ги да хранят лебедки. Тези недомислия на туниха масово изискват развъртане на двигателя до обороти при които трудно се чува музиката, за която са предназначени.

Какво не ти харесва в двигателите 4.6 и 4.8 ? От трета страна, защо точно джип? Така както разказваш работата си отива по-скоро ван или към бус.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
      Двигателят даже на Трабант може да "издържи" два алтернатора по 300 ампера. 600 ампера на 14 волта са 20-25 конски сили (зависи от алтернаторите).

От друга страна, последният път като се борих точно с комбинация от два алтернатора по 300 ампера "за музика" ми се свърши сръбския. Гласихме ги да хранят лебедки. Тези недомислия на туниха масово изискват развъртане на двигателя до обороти при които трудно се чува музиката, за която са предназначени.

Какво не ти харесва в двигателите 4.6 и 4.8 ? От трета страна, защо точно джип? Така както разказваш работата си отива по-скоро ван или към бус.
      Ами на Корса Б 60 коня бензин, като удари бас (говорим за усилвател 1800W RMS и динамо 120a) и придърпва, не е розово положението.

Ван или бус няма да е ми е оферта, защото ще си ми е личен автомобил(everyday-ка) и не ми се подвизава с подобно нещо из улиците. Като за начало на проекта съм си избрал голямо купе, защото дължината на звуковата вълна се разпростира повече => по-ниска настройка в честотите.

В 4.6 и 4.8, както споменах по-горе, икономичността не ми харесва, защото предимно ще се кара градско, а място за газ няма и няма и да има в никакъв случай. Отделно и предлагане няма. 2ра ръка има 1 expedition, а Tahoe-тата са 3
      Последно редактирано от nepgax4o; 05-03-16, 21:16.

Коментар

Първоначално публикуван от nepgax4o Преглед на мнение
        Ами на Корса Б 60 коня бензин, като удари бас (говорим за усилвател 1800W RMS и динамо 120a) и придърпва, не е розово положението.
        Скокове в консумацията от порядъка на киловати ще ги усещаш на всякакъв автомобил, ВКЛЮЧИТЕЛНО на 4.6 или 4.8 двигател, особено ако се движиш по-бавно из града. Има съвременни дизели на които не се усеща включването на климатика, но те струват едни пари. И бензинови има, те струват още едни пари, защото задължително са с електронен дросел или хибриди. Ако много е важно да не ти придърпва като "удари бас" (аз при такъв шум не мога да шофирам, а и да мога едва ли ще усетя придърпване, та не знам), нещата по-скоро отиват към допълнителен бензинов генератор специално за музиката. Или сериозна буферна батерия с бавна регулация на допълнителния алтернатор.

Също е напълно възможно колата да придърпва не защото много си натоварил двигателя, а защото спада напрежението до степен да шашка компютъра на двигателя и той откровено да прекъсва.

И не знам кой те излъга че на голямо тежко купе като сложиш малък двигател ще спестиш гориво. Такива комбинации, когато се правят, се правят по данъчни и застрахователни причини в страните в които това е сериозно перо в разходите. И хем вървят зле, хем харчат безобразно. За всяко купе има оптимален двигател и което е най-изненадващо, той е обикновено най-масовият. Така че ако най-малкият двигател за някакво купе е 4.6 или 4.8, то най-веротно има защо.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
          Скокове в консумацията от порядъка на киловати ще ги усещаш на всякакъв автомобил, ВКЛЮЧИТЕЛНО на 4.6 или 4.8 двигател, особено ако се движиш по-бавно из града. Има съвременни дизели на които не се усеща включването на климатика, но те струват едни пари. И бензинови има, те струват още едни пари, защото задължително са с електронен дросел или хибриди. Ако много е важно да не ти придърпва като "удари бас" (аз при такъв шум не мога да шофирам, а и да мога едва ли ще усетя придърпване, та не знам), нещата по-скоро отиват към допълнителен бензинов генератор специално за музиката. Или сериозна буферна батерия с бавна регулация на допълнителния алтернатор.

Също е напълно възможно колата да придърпва не защото много си натоварил двигателя, а защото спада напрежението до степен да шашка компютъра на двигателя и той откровено да прекъсва.

И не знам кой те излъга че на голямо тежко купе като сложиш малък двигател ще спестиш гориво. Такива комбинации, когато се правят, се правят по данъчни и застрахователни причини в страните в които това е сериозно перо в разходите. И хем вървят зле, хем харчат безобразно. За всяко купе има оптимален двигател и което е най-изненадващо, той е обикновено най-масовият. Така че ако най-малкият двигател за някакво купе е 4.6 или 4.8, то най-веротно има защо.
          Мен не ме притеснява придърпването толкова, с тези проблеми мога да се справя. Спада на напрежение е точно проблема, който кофти за техниката, за това ще се сложат няколко акумулатора в багажника, което пак води до зададения от мене въпрос за голям и просторен багажник.

Не искам да прозвуча грубо, но не ми се обсъждат теми като атмосферен и турбо двигател. Цената на галон и литър бензин, дискусии около електрическата част на автомобила. За това има други места, познати и т.н. Просто искам някакви препоръки и наблюдения за това което съм писал в 1вия пост.

Ако може да се върнем към темата и да се препоръчат модели наподобяващи капацитета на Chevrolet Tahoe, Ford Expedition до 8000 8500 с дизелов двигател до 3.2л. Като цяло съм си набелязал Mitsubishi Pajero Sport 1, но нямам наблюдения върху багажници, простор и т.н.

Коментар

Таху-то не е лошо,но за твойта работа по-скоро Събърбан или Юкон.Ако толкова силно те вълнува разхода на гориво,а до сега си карал Корса...Не търси джип - няма да останеш учуден,а ... шокиран...
            Не ме е страх от големи разходи - страх ме е от малки приходи!
            Най-добрият ром е студеният ром!
            Кралско правило : Със камила може,с камилар - не!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Bat_Pepo Преглед на мнение
              Таху-то не е лошо,но за твойта работа по-скоро Събърбан или Юкон.Ако толкова силно те вълнува разхода на гориво,а до сега си карал Корса...Не търси джип - няма да останеш учуден,а ... шокиран...
              Suburban и ГМС-то нямат предлагане, както и горните 2 модела, които изброих. В мобилето намирам 3 4 обяви за всички, а и цената не е това което очаквам, Бих искал нещо, което може да се намери в България на около 8000 +- .
              С цени на дизела около 1.45 не е толкова притеснително. Имам колега, който кара Grand Cherokee CRD 2.7 и е доволен, но просто този двигател не ми допада, защото е правен за Европа. За бензиновите изпълнения нямам никакви забележки, но отново големият разход.

Като база 2та модела са супер с над 5.5 метра дължина, 2 ширина. Разликата е осезаема спрямо Pajero и Pajero Sport 1 с 4.6 дължина и 1.8 широчина. Като цяло искам нещо с по-голямо предлагане, а вече краен вариант мобиле.де.

П.С. : Разходът на съответната Корса е около 12 градско, колкото и странно да звучи (но примерно ламбда сондата е за смяна).

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:hqdefault.jpg
Прегледи:1
Размер:35.2 КБ
ID:5705586

Коментар

Aз пък предлагам ей това.

Име:IS00895_1.jpg
Размер:65.9 КБ
ID:5705606
                  Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                  Из "Златния телец"

Коментар

Погледни и дългата фронтера.

Коментар

Първоначално публикуван от nepgax4o Преглед на мнение
                      ...
                      Не искам да прозвуча грубо, но не ми се обсъждат теми като ...
                      Не искам аз да прозвуча грубо ама не можеш много да управляваш темите във Форума.

Това което ти трябва е WV Passat или подобно. Хем разходът ще ти е по мярка, хем е много по-голямо от Корса, хем като удариш някоя линейка няма да утрепеш всички вътре.

Коментар

Всеки си хвали неговото.. Та и аз така. Дизелово диско. Багажника си е съвсем приличен.

Коментар

Вземи си един джип от военните шевролети, би трябвало влезе в повечето ти изисквания, колкото и несъвместими да са те. Шевролет m1009 примерно. 6.2 дизелов мотор, просторен вътре, с два алтернатора. И най-вероятно цена в критериите ти.
                          Jeep Wrangler YJ 5.9 МТ 1990/Suzuki Samurai 1.6 MT 1990/Chevrolet M1028 6.2D AT 1984/Jeep Cherokee XJ 4.0 AT 1997/Jeep Grand Cherokee WK 5.7 AT 2005
                          http://www.facebook.com/JeepBG
                          LZ1GGC

Коментар

В крайна сметка не стана ясно, въпросната мощна музика която искаш да имаш в МПС-то, с цел реклама за музикалната техника ли ще е, или да сваляш мацки ?, ако е второто, гарантирам ти че до няколко месеца след това, ще се чудиш къде да разкараш излишните децибели

Според мен за целта ти идеална работа ще ти свърши Еспейс:

Име:Renault_Espace_rear_20080108.jpg
Размер:134.7 КБ
ID:5705608

Име:RENAULT-Grand-Espace-2-2-dCi-Aut---2003-2006-.jpg
Размер:39.1 КБ
ID:5705609

Има доволно голям багажник като сгънеш последния ред седалки, комфортен, сравнително икономичен спрямо каквато и да е джипка, и много просторен, хвърли един поглед

Коментар

Аз искам да прозвуча грубо - порастни!

Евридейка с 10kW музика е или абсолютно безсмислена щото няма да се ползват възможностите и, или е средство за изтезаване нервите на околните. А сложена и на огромем курник с дизел за по-евтино, си е откровен кич и селяндурщина.
                              Да се разкарваш с три тонен камион с динамика и разход на Икарус, е тъпо. Още по-тъпо е, когато го правиш за изтъкване и привличане на вниманието, с което всъщност ще създаваш дискомфорт на околните. Искаш да замърсяваш със шум и търсиш помощ, аз лично се надявам да не я намериш.

Има доста джипове особено дизелови, които са сравнително проблемни. Надявам се да уцелиш такъв модел, за да схванеш какво е истинското предназначение на превозните средства.
                              Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X