Обява

Свий
Няма добавени обяви.

jeep cherokee 3.7 ИЛИ mitsubishi pajero sport 3000

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: jeep cherokee 3.7 ИЛИ mitsubishi pajero sport 3000

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
    Е, не се троши чак като "Москвич". Иначе категорията му е там някъде. Никой не го взима на сериозно и в родината му държавните служби го избягват (а там моделът #Кой е по-слабо застъпен, та няма друго оправдание). Аз взех първото, щото беше 1/2 на цената на другите 4х4 автомобили на пазара в момента (преди 6 години), а второто - защото първото много ме забавляваше. Второто се оказа още по-забавно. Да не говорим, че беше на цената на запазен "Логан" А мнозинството фенове на лозунга "Само немско или японско баце, и да е дизел!" нека одят боси и там... Любо Пенев с топлата течна храна.

Браво! Постави ме на мястото ми! Обаче аз отказвам да попадна в капанчето ти и няма да влизам в спора "дизел vs. бензин"

Само ще кажа, че немско съм карал само от тия ръждивите(Астра първо и второ поколение) газ/бензин. Преди това Рено 19 пак газ/бензи, но след като се качих на Citroen-ски HDI, реших, че common rail-a е нещо много готино и искам само такова да карам - няма разни газаджии да си правят експерименти по колата, без миризми на газ, не ти гасне колата като изключиш от скорост, не ти заемат място разни газови бутилки в багажника и т.н.
    И забравих да спомена нещо много важно - въртящия момент!
    Отделен въпрос е високата цена и ниското качество на нафтата в България, които скапват комънрейлите.

Citroen, VW, Honda, Jeep и т.н. не са нито на майка ми, нито на баща ми, че да реагирам толкова остро като някои хора(няма да ги споменавам, ама не си само ти).

П.П.
    Ако кажа, че никога не съм искал да карам кола с V-образен или боксер двигател, ще съм лъжец

П.п.п.
    Отивам да карам супата да изстива
    Последно редактирано от mokanina; 14-01-16, 13:17.
    РенеГАД
    VW Golf V Variant 1.9 TDI
    Honda HR-V 1.6i 4WD
    "Of all the things I've lost I miss my mind the most."

Коментар

Първоначално публикуван от mokanina Преглед на мнение

Браво! Постави ме на мястото ми! Обаче аз отказвам да попадна в капанчето ти и няма да влизам в спора "дизел vs. бензин"
      Спорът е по-глобален. Той е между религиозната общност на правоверните, за които съществуват само три вида коли ("Мерцедес", "БМВ" и японски) с масата на останалите гяури-езичници, дето имат нахалството да твърдят, че френските, италианските или американските боклуци, на които се возят, били, моля ти се "коли" Ти явно не си от правоверните.
      В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Здравейте, и аз искам да попитам за гранда?
        3.1 тди как е този мотор проблемен ли е? Или за предпочитане е 2.7 ?
        В момента имам фронтера 2.8 исизу мотора искам да я сменя.
        като купувам на кое най-вече да обърна внимание.
        Ще съм ви благодарен ако помогнете.

Коментар

Двигателят на Гранда е 4.7. В много краен случай 4.0 или 2.7. От 3.1 бягаш като дявол от тамян.
          Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Първоначално публикуван от ilker80 Преглед на мнение
            Здравейте, и аз искам да попитам за гранда?
            3.1 тди как е този мотор проблемен ли е? Или за предпочитане е 2.7 ?
            В момента имам фронтера 2.8 исизу мотора искам да я сменя.
            като купувам на кое най-вече да обърна внимание.
            Ще съм ви благодарен ако помогнете.
            Jeep Grand cherokee 3.1 или 2.7 ??

Анкета: 2.7 или 3.1

WJ 2.7 CRD или Jeep Grand cherokee 3.1

Grand Cherokee 2.7 или 3.1 ?

Като първата тема е най-голяма(предполага се и най-изчерпателна).
            С две думи:
            - 3.1 TD, 140 к.с. - по-тромав, гори повече, прегрява и пука глави(по-стария, италиански дизел).
            - 2.7 CRD, 163 к.с. - по-мощен, по-икономичен(на мен ми дава 15-16/100 градско, другия не ми се мисли), двигател и скоростна кутия на Mercedes, дюзите са му проблемни(не се разбират с родната нафта, а са скъпи и трудни за смяна).
            - 4.0i 190 к.с. - немощен за гранда, газовата бутилка ти заема не малка част от багажника, тежи и ти троши задното окачване.
            - 4.7i V8 220/258 к.с.- същото като 4.0i, но без първата част

3.1 май имаше и някакви проблеми с турбото, но не помня - прочети си темите.
            Бензините имат по-малък обхват заради разхода на газ.
            Последно редактирано от mokanina; 20-01-16, 10:00.
            РенеГАД
            Honda HR-V 1.6i 4WD

Коментар

...
              - 4.0i 190 к.с. - немощен за гранда, газовата бутилка ти заема не малка част от багажника, тежи и ти троши задното окачване.
              - 4.7i V8 220/258 к.с.- същото като 4.0i, но без първата част ...
              Това, дето газовата бутилка тежала и трошала задното окачване е малко нещо изсмукано от пръстите. Примерно, една 75-л газова бутилка тежи около 28 кг. Теглото на пропан-бутана в нея спокойно може да се пренебрегне, защото се компенсира от това, че в резервоара обикновено се зарежда по-малко бензин. Ако тези 28 кила ще ми строшат окачването, то какво да кажа за кучето, дето го возя в багажника и тежи 40 кила? За возене на пътници пък да не говорим ...

Правилният двигател за Гранд Чероки WJ е 4.7 V8.
              Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                Това, дето газовата бутилка тежала и трошала задното окачване е малко нещо изсмукано от пръстите. Примерно, една 75-л газова бутилка тежи около 28 кг. Теглото на пропан-бутана в нея спокойно може да се пренебрегне, защото се компенсира от това, че в резервоара обикновено се зарежда по-малко бензин. Ако тези 28 кила ще ми строшат окачването, то какво да кажа за кучето, дето го возя в багажника и тежи 40 кила? За возене на пътници пък да не говорим ...

Правилният двигател за Гранд Чероки WJ е 4.7 V8.
                Ok, да се чете метан уредба
                Или и тя не тежи?

п.п.
                Мен лично не ме кефи перманентно да имам бойлер в багажника си
                И човека пита конкретно за 2.7 и 3.1 ...
                РенеГАД
                Honda HR-V 1.6i 4WD

Коментар

... И човека пита конкретно за 2.7 и 3.1 ...
                  Но тъй като е в раздел Jeep e добре да знае, че за тази марка е за предпочитане бензинов мотор.
                  Ние не сме неутрални!

Коментар

Гледам анкетата и се чудя на коментарите...
                    http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=76096
                    Grand Cherokee WJ
                    Dodge Caliber
                    E 430 4-matic-T(S210)
                    GLK

Коментар

Първоначално публикуван от Пламен С Преглед на мнение
                      Гледам анкетата и се чудя на коментарите...
                      http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=76096
                      Анкетата е стара и трябва дълго време да четеш форума, за да видиш колко от отчелите се в нея собственици избълваха змии и гущери пост-фактум по адрес на джипките си и техните двигатели.

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                        Анкетата е стара и трябва дълго време да четеш форума, за да видиш колко от отчелите се в нея собственици избълваха змии и гущери пост-фактум по адрес на джипките си и техните двигатели.
                        Това е малко като приказката дето осъзнаваш колко е важна тоалетната хартия чак когато свърши и/или как все си мислиш, че твоето е по-лошо от чуждото
                        РенеГАД
                        Honda HR-V 1.6i 4WD

Коментар

Това Паджеро Спорт 3.0 със супер селект и ляв волан много искам да го видя на живо. От завода такова не е излизало никога.
                          Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

И колегите са се събудили и са бракували дизелите,и сега карат само бензинови
                            Grand Cherokee WJ
                            Dodge Caliber
                            E 430 4-matic-T(S210)
                            GLK

Коментар

Първоначално публикуван от Пламен С Преглед на мнение
                              И колегите са се събудили и са бракували дизелите,и сега карат само бензинови
                              Бензинови явно не карат, но и дизелите не карат също, поне докато температурите не се покачат над -10 градуса

Коментар

Първоначално публикуван от stargazer Преглед на мнение
                                Това Паджеро Спорт 3.0 със супер селект и ляв волан много искам да го видя на живо. От завода такова не е излизало никога.
                                Щом казваш,на мен ми казаха друго.Тогава без прословутия супер селакт и 242,а с обикновени.И какво мислите по въпроса???
                                Лесно беше само вчера
                                Jeep Cherokee - Liberty 3.7
                                Fab Fours Legend
                                Nissan Terrano II 2,4

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X