Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Модификация на пикап?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Модификация на пикап?

Здравейте колеги, най накрая дойде време да си сбъдна една отдавнашна мечта и да си взема пикап . Проблема е, че мразя дизелаците, а бензиновите пикапи са си рядкост. Завъртя ми се една идея в главата, да си взема дизелов пикап с блокирал/развален или без двигател и да му сложа бензинов. Вариантите които ми се въртят в главата са примерно Навара втора генерация около 1999-2003 г. и бензинов двигател 2.4 от Терано или L200 от моделите 1999-2003г, на който да се сложи бензинов двигател от паджеро. Обмислял съм варианта и за тойота хайлукс, но не знам от какво може да се сложи двигател на тойотата.
    Как мислите Вие, възможно ли е технически да се направи това което съм намислил?
    Кой вариант ще е най сполучлив, мицубиши, нисан, тойота или нещо друго. Отворен съм за предложения и за други модели.
    Сумата която съм предвидил за придобиване на пикапа в гореописаното състояние е около 5000лв.
    Колко още ще трябва да си приготвя за бензинов двигател и за самата смяна на двигателя.
    Как се процедира при смяна на двигател, дали ще имам проблем с регистрацията в кат?
    Хайде помагайте, отворен съм за всякакви съвети и насоки.
    08888 седем шест 888

От: Модификация на пикап?

От горепосочените, със счупен ДВГ може да намериш само Навара, след 2002г. Щото са чупливи и не се правят. Другите не се чупят, или ако се счупят се правят и няма кой да ти продаде със счупен ДВГ.
    За 5000 ме съмнява да намериш Навара след 2002 г, или ако намериш цялата ще счупена, а не само ДВГ.
    После си сложи едно Терано за донор.
    После, може да върнеш някакви пари като продаваш излишното.

Коментар

Благодаря ти за бързия отговор. А дали няма да е по удачно да си купя здрав пикап(разбира се не за тази сума) и да продам дизеловия двигател и да си купя бензинов?
      Какво още се сменя освен двигател и компютър?
      08888 седем шест 888

Коментар

Мой приятел успешно преобразува дизелов двигател в бензинов (нова глава комплект, нямаше електроника тогава и имаше проблеми с наместването на разпределителя)
        Не знам как го оформиха документално, нищо дриго не е пипано по колата.
        Но защо е толкова важно, да не ти е без пари бензина?
        Dacia Duster 1.5 dci 4х4 (екзотичен автомобил)

Коментар

Добре де американски пикапи няма ли?
          Няма страшно в умирачката...
          Страшното е да си жив!...

Коментар

Първоначално публикуван от yancho Преглед на мнение
            ...
            Какво още се сменя освен двигател и компютър?
            Малко ли е!?
            Имаш съвременна бензинова кола, предполагам? Дигни капака и загледай. Освен ДВГ и периферията му, колко датчици, клапани, ел. изпълнителни устройства и снопове кабели виждаш? А това което не виждаш - резервоар, табло, под табло ...
            Стават тия работи, но не и с ограничение на пари и работа.

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
              Стават тия работи, но не и с ограничение на пари и работа.
              ... и накрая имаш кола с няколко "хитри" фокуса без които не върви и не можеш да я дадеш с чиста съвест на никого (роднини, приятели, майсторчета), маслото се сменя с 6 маневри на филтъра и като сложиш газ си спестил пари които никога няма да наваксаш ако беше оставил нафтата.

Коментар

Дизела е с по-малки предавателни числа от бензина тъй като е по-ниско оборотен. Като сложиш бензин ще трябва да караш все с една предавка надолу.
                Последно редактирано от Иван Жоров; 06-12-15, 14:03.
                Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
                Телефон - в профила!

Коментар

Не става дума за спестени пари от нафта или нещо друго, просто мразя дизеловите автомобили.
                  Бюджета от около 5000лв. съм предвидил само за придобиването на машината, сумата и времето за модификация оставям отворени. Пикапа ще се кара само от мен и само и единствено за моите нужди и удоволствие. Защо пикап? Ами не знам, просто винаги съм искал да имам пикап.
                  Преди малко се чух с един приятел и той ми каза, че очаквал внос на някакъв пикап Tata xsenon. Някой знае ли какви са тези Тати, че ми се струва малко странна цената която ми спомена, около 8500лв. за пикап 2010г. 4х4 и с климатик.
                  08888 седем шест 888

Коментар

Индийска марка.Кое,куде и как е сглобявано,не се знае.Провери първо как стоят нещата с частите,не само консумативи,виж и едро габаритните.

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Жоров Преглед на мнение
                      Дизела е с по-малки предавателни числа от бензина тъй като е по-ниско оборотен. Като сложиш бензин ще трябва да караш все с една предавка надолу.
                      Точно така, ще трябва да се сменя ГП с такова за бензинов ДВГ.

Коментар

Тойота Такома е бензинова и според мен не лош пикап. Е, има и Тундри, но са си грандомания и горелки, пък и бюджета нещо тъничък...

Коментар

Добре де то основния проблем е малкия бюджет.
                          Взимаш някоя дълга база бензинов джип за 3-4000 лв.
                          После изрязваш назаде и правиш леген за още 1000 лв.
                          Ако е на ресори най добре.
                          Не се занимаваш със смени на мотори кутии и т.н.
                          Буханка няма ли да върши работа?
                          Land Rover Discovery II, V8 4.0
                          VW Golf VI variant
                          Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Първоначално публикуван от rosen_offroad Преглед на мнение
                            Добре де то основния проблем е малкия бюджет.

Буханка няма ли да върши работа?
                            Какво е Буханка?
                            Всъщност бюджета който съм предвидил е около 12-13000лв, като около 5000лв ми се иска да дам за първоначалното закупуване тъй като ще се търси пикап с развален или без двигател и ми се струва че сумата е нормална за търсения екземпляр. С останалите пари си мисля да превърна пикапа от умрял дизелак в не толкова умряла бензинка и да го наджипя малко. Проблема в случая мисля е липсата на бензинови пикапи. Не говоря за американците , тъй като за мен двигателите им са излишно големи.
                            08888 седем шест 888

Коментар

Първоначално публикуван от yancho Преглед на мнение
                              Какво е Буханка?
                              Буханка е самун хляб, а на теб ти трябва головастик - попова лъжичка

ужаз фургон и ужаз пикап съответно.
                              И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X