Обява

Свий
Няма добавени обяви.

КАКВО БИХТЕ СИ КУПИЛИ ДО 27000 ПАУНДА?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• КАКВО БИХТЕ СИ КУПИЛИ ДО 27000 ПАУНДА?

Здравейте!Пускам тази тема,защото се оказа изключително трудно да направим правилният избор при покупка на нова кола/ще бъде закупена до края на следващата година/.Става въпрос за някакъв СУВ/след доста прегледани марки се бяхме спрели на КИА Спортидж/но новата визия на Киа-та малко ни разочарова и сега сме на кръстопът.Хубавото е че имаме време да избираме,но лошото е че сме от т.н. каруцари.Затова се обръщам към вас за компетентни съвети.Предпочитаме да е с малък дизелов двигател.Ще се радвам да се включат колеги които наистина знаят от първа ръка за какво става въпрос.

От: КАКВО БИХТЕ СИ КУПИЛИ ДО 27000 ПАУНДА?

Киа-та хич не е лоша, но бюджета ти позволява по висок клас. Иначе дизеловата гори около 10/100 комбинирано и засега (6000км) се държи много добре. Е, пластмасите вътре малко дразнят и потропват по вратите, но като цяло си е добър автомобил.
    [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Първоначално публикуван от Veso1913 Преглед на мнение
      Здравейте!Пускам тази тема,защото се оказа изключително трудно да направим правилният избор при покупка на нова кола/ще бъде закупена до края на следващата година/.Става въпрос за някакъв СУВ/след доста прегледани марки се бяхме спрели на КИА Спортидж/но новата визия на Киа-та малко ни разочарова и сега сме на кръстопът.Хубавото е че имаме време да избираме,но лошото е че сме от т.н. каруцари.Затова се обръщам към вас за компетентни съвети.Предпочитаме да е с малък дизелов двигател.Ще се радвам да се включат колеги които наистина знаят от първа ръка за какво става въпрос.
      До края на следващата година?
      Сериозен срок, през който гарантирано ще се променят много неща, ще излезнат нови модели..............
      ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

Новия Тусон.

П.П. Аз, като бедно и стиснато българче, знам само, че колкото е по-висок класа на автомобила, толкова по-големи харчлъци следват закупуването му! Естествено, ако обитавате нашата мила РОдина. За другите дестинации може да е обратното.
        Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
        Из "Златния телец"

Коментар

Защо въпросът е в паунди, т.е. в Англия ли живееш. Ако става дума за БГ, то към момента по курса на БНБ 27 000 паунда са близо 73 200 лв. Аз не знам, ако съм отделил толкова пари, какво има да се чудя. Чисто нови в Балкан стар -
          GLK 200 CDI - 143 к.с., Дизел, Автоматични скорости от 70,292 ЛЕВА
          GLK 220 CDI - 170 к.с., Дизел, Автоматични скорости

GLA 200 - 156 к.с., Бензин, Ръчни скорости от 52,454 ЛЕВА
          GLA 250 - 211 к.с., Бензин, Ръчни скорости от 62,546 ЛЕВА
          GLA 250 4MATIC - 211 к.с., Бензин, Автоматични скорости от 66,302 ЛЕВА
          GLA 200 CDI - 136 к.с., Дизел, Ръчни скорости от 57,148 ЛЕВА
          GLA 200 CDI 4MATIC - 136 к.с., Дизел, Автоматични скорости от 64,542 ЛЕВА
          GLA 220 CDI - 170 к.с., Дизел, Ръчни скорости от 65,480 ЛЕВА
          GLA 220 CDI 4MATIC - 170 к.с., Дизел, Автоматични скорости от 69,235 ЛЕВА
          от 73,342 ЛЕВА
          Видно, GLA има и 4 матици, дизели, с не големи мотори и същевременно достатъчно мощни за купето, та и автомат и всичките са под сумата, която си предвидил. Но ако няма да е Мерцедес, лично аз бих взел новото Санта Фе или както по-горе колегата предложи, Туксон, който над 70 бона вече ще е бъкан с екстри, ако въобще има на тази цена, щото скоро имаше промоция на под 50 бона. Инфинити също има под тези пари, но не знам с какви екстри е.
          Избор много има, просто моите лични предпочитания са такива. Със сигурност ще има и други марки, но все пак говорим за чисто нови коли, и едва ли някой може да каже как ще се представят във времето и какво е качеството на изработката им. Все пак може да направиш и тест драйв и да прецениш.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:GLA3.JPG
Прегледи:1
Размер:48.2 КБ
ID:5689128Натиснете снимката за да я уголемите

Име:GLA2.JPG
Размер:24.9 КБ
ID:5689127Натиснете снимката за да я уголемите

Име:GLA1.JPG
Размер:33.0 КБ
ID:5689126Натиснете снимката за да я уголемите

Име:GLK_1.JPG
Размер:54.8 КБ
ID:5689129Натиснете снимката за да я уголемите

Име:GLK_2.JPG
Размер:48.6 КБ
ID:5689130

Но след като закупуването ще е чак до края на 2016 г., наистина бая време има за преценка, както и да излязат нови модели. Плюс това не съм наясно и с цените в Англия, където предполагам живееш. Говоря за цените в БГ и за паунди обърнати в лв.
          Последно редактирано от Dydo; 28-10-15, 08:36. Причина: Допълнение.
          SUV

Коментар

Благодаря за включването!Мерцедесите излизат извън бюджета/най евтиният ми е с над 4к паунда отгоре/.Туксона не изглежда зле/досега не бях ги гледал,почти като КИА-та е/.Разликата с БГ пазара е направо сериозна!!!Но така или иначе ще се купува в ЮК,така че БГ пазара не ми е опция за съжаление.Санта Фе също излиза с минимум 4к отгоре.Вярно е че ще се появят нови модели/но не вярвам да са чак толкова много/в този период,но има марки които въобще не ги гледам,защото са извън бюджета ми и всяко напъване за закупуване на такъв автомобил ще си е чиста гъзария и изхвърляне от моя страна/все неща които не харесвам/.Винаги съм си следвал правилото за жабата и гьола.Понеже карането е не като в Родината/поне в моят случай/,даже и покупката на СУВ е безсмислена според мен,но съпругата държи на такъв автомобил заради предполагаемите удобства.Но следващата покупка ще е на СУВ ,така че търсенето на подходящ такъв продължава.

Коментар

С над 4 000 паунда отгоре над бюджета върху най-евтиния е сериозна разлика. Излиза, че най-евтиния СУВ там на Мерцедес е над 83 000 лв., при положение, че тук е малко над 52 000 лв., ако приемем, че говориш за същия от таблицата по-горе, която е извадена от специализиран сайт за продажба на автомобили и сравнена току що с ценовата листа на официалния представител за БГ - Балкан стар, само където там цените са по-надолу, ама без ДДС, но при смятането са си почти идентични. Хм, това си е близо 60 % отгоре на нашата цена, сравнена с цените в ЮК. Ако и при другите представители в ЮК на други производители на автомобилни марки е същото съотношение с цените в БГ, демек 60 % отгоре близо, а дори и малко по-малко, то гледайки всички възможни СУВ, изборът ти се стеснява доста. И като в БГ не сме запознати с цените там, (поне аз не съм), препоръката, какво да избереш ще е трудна. По-добре ти кажи кои марки и модели си установил, че ти влизат в бюджета, за да се дадат препоръки. Иначе хората могат да ти предлагат, а ти да отговаряш, че все е отгоре над 27 000 паунда. Избор общо взето около подобна сума и съобразена с по-високите цени там, ако съотношението на оскъпяване е същото, което казах, има. Гледам Мицубиши Аутлбендър, Тойота Рав4, Мазда СХ5, Нисан Кашкай, Джип Компас и др., т.е. такива които да се харесат на жена, като разбира се на някои марки и модели гледам най-евтините варианти.
              Последно редактирано от Dydo; 28-10-15, 13:38. Причина: Допълнение на марки СУВ
              SUV

Коментар

Прав си колега.Избора е стеснен доста.Не зная каква е разликата в %,но явно си я има за всички марки и модели.Както написах в първият си пост-бяхме се спрели на Киа Спортидж с 1,7 д двигател-топ модела с някои допълнителни неща отгоре.И Хюндай се събира,но не топ модела.А нещата които поне аз искам да са "вътре",са само в топ моделите за съжаление.Следва компромис с екстрите,или оставане на този СУВ.При слизане едно ниво на оборудване надолу,се събираме в почти всички модели,без разбира се гигантите в бранша.В края на краищата е въпрос на избор и съвети не на последно място.Защото от един тест драйв не може да се разбере кой знае колкоо много.5-10 мили по нормално хубави пътища,някое слабо баирче и това е всичко.

Коментар

Тойота РАВ4 ми харесва много и на мен и е един вероятен избор,в по нискиото ниво на оборудване.

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic
                    За едно ДДС при продажба на имот беше.
                    Ок. Съгласен съм, не помня какъв беше отговора, но възпитанието ми задължава да благодаря всекиму, който се е опитал да ми помогне.
                    Отново ти благодаря.

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                      Отново ти благодаря.
                      И аз ти благодаря за хубавите форуми, дето си ги създал. Четейки ги, реших:
                      1. Да не си купувам никога "Мерцедес" и
                      2. Да не стъпвам в "Балканстар"
                      България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Един приятел в БГ си купи Нисан Ноте от магазина.За 4 години не помни вече колко пъти е влизал в сервиза,като сега чака да сменя скоростна кутия и още нещо.Имам 4 познати англичани с такива нотове на същите години.Бензин и сервиз на нужните мили.Никакви проблеми нямат поне тези индивиди.Така че и аз си създадох едно мнение за екземплярите продавани в БГ.Може и тотално да греша,но за мене означа че или 1/5 от колите им са дефекъни,или просто за бГ внасят нещо по-така,за по ниски цени.Преди имаше една вълна от хора живеещи по европата да си купуват коли от Португалия като по евтини .Не знам дали е в сила това и сега,или са се отказали,но беше факт.Ако волана не беше от другата страна,можеше и да се реша на подобна стъпка,после в сервиза докато го оправят...или сменят с нов.но вече правен за тукашният пазар.Пак да си кажа,няма да е Мерцедес защото ми е скъпо,както няма да е и БМВ и АУДИ.Предполагам да е нещо от Южна Корея или Опел,Тойота Рав4...Абе труден избор се оказва това де.Заболя ме главата да гледам картинки и да чета спецификации/не че им разбирам много,но поне да видя разликите/.

Коментар

Всичко замина тук, ако искате продължете в новата тема, че в тази стана говорилня.
                          LZ1PER

Коментар

Мазда СХ, с тия пари ще вземеш сериозно оборудван автомобил. А и моделите мисля са от тази година. Поздрави.
                            Ланд Ровър-Дискавъри,ТД5-1999 год.,готин е.
                            "Мъжко е да обещаеш,човешко да не го изпълниш."
                            "Правото на глас,не винаги означава да имаш право на избор."

Коментар

Благодаря за мнението,не се бях замислял за Мазда,макар че мазда MX5 ми е в полезрението/втора ръка да покарам следващото лято/.Интересна кола с много екстри/има и тези които искам/на много прилична цена.Тройката е за топ модела около 24к паунда,/24695 точно,а и е 2015 модел/ще гоня и някоя промоция и с допълнителните неща които обикновено са около 2-3к ще си дойде на около 25к,което е повече от прекрасно.Другият месец ако остане време ще отида да я погледна и ще си запиша един тест драйв за да я видя и по време на ход/не че ще усетя някаква кой знае каква разлика-всички пробвани са си нови коли и се усещат почти по един и същ начин в класа си/.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X