Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Grand Cherokee WJ vs. VW Tuareg

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Grand Cherokee WJ vs. VW Tuareg

Първоначално публикуван от grand123 Преглед на мнение
    Може и W12 )))

Иначе не виждам в какво едно гранд чероки от въпросната година (да не говорим за по-новите) да превъзхожда един Туарег извън пътя. (ако е така няма да е с много) Докато на самия път където минава времето на повечето наши джипки разликата в ползва на ТУарега е в пъти
    Като бивш собственик на WJ, ще кажа , че този джип е изключително проходим, учудващо беше дори и за мен. Ако му липсва нещо това е на първо място съвсем малко височина и на второ адекватен дизелов двигател.

Тук ще уточня, защото не искам да влизам в сопрове: от личния ми опит с автомобили 4х4 мога спокойно да кажа , че дизелите се държат по-добре извън пътя, заради високия въртящ момент при относително ниски обороти, което не може да се компенсира дори при големите бензинови двигатели, какъвто и всъщност имах - 4.7.

Оттук нататък най сериозен довод за избор е вкуса на човека! И в никакъв случай не означава, че ако имаме нещо и на база личния си опит го определяме като добро, то другото неизбежно е лошо! Плюсовете и минусите за единия и другия не могат да се съберат и на сто реда, така че спора е излишен!

Коментар

Първоначално публикуван от droba Преглед на мнение
      Тва на база лични сравнения или просто така те кефи?
      .....една жена на опашката за социални помощи казА......
      П.П. Да си докара туарега при мен, да ме повозаи 7-800метра, ама .......Е зара'д такива ще ме баннат.
      0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от droba Преглед на мнение
        Тва на база лични сравнения или просто така те кефи?
        Така като ми гледаш името на НИКА (който е регнат преди доста години) и Снимката към момента (която е от скоро) ти кво ще предположиш/?/

Коментар

Ще предположа, че караш Туарег а Гранд си виждал само на снимка, та от там и тъпотиите за извън пътя, че и на пътя ако искаш.
          О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Не знам кой какво е виждал на снимка имам наблюдения на база лични сравнения и с двата модела даже WJ-я 4,7 все още го кара майка.
            И двата модела си имат плюсове и минуси.Като плюса на Гранда е по-евтината поддръжка всичко останало е в полза на Туарега –
            Двигател: кой осмак е по добър 4,2 или 4,7 ?
            Скоростна кутя: 6 степенна с възможност за ръчно превключване особенно полезно при спускане по заледени склонове или 4 степенния автомат 45RFE на Гранда;
            Заджване: quattro с торсен със 100 % блокаж и бавни, и 100% блокаж заден диф. или NV 247 с героторната муфа и отзад с Dana-та 44 и LSD (който кара с limited slip diff знае за какво говоря на хлъзгаво със страничен наклон).
            Ходова част:Единия закован на пътя и по завоите другия се клати, като патка.
            Спирачки.
            Динамика.
            Комфорт.
            Има и още ама не ми се пише.
            За проходимоста може стоков WJ да е по-проходим ама знам ли.. специалистите да кажат.

п.с. фен съм на Jeep ама Wrangler...
            Последно редактирано от Stefan Dimov; 29-11-15, 21:34. Причина: заспал става slip

Коментар

2 въпроса: какво е limited sleep? Умерено заспал диф?
              И 2- защо и с какво 100% блокаж на задния диф е по-добър от този с ограничени приплъзване в еднакви условия на хлъзгав страничен наклон? Повтарям хлъзгав страничен наклон.
              I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

Първоначално публикуван от Stefan Dimov Преглед на мнение
                Заджване: quattro с торсен със 100 % блокаж и бавни, и 100% блокаж заден диф. или NV 247 с героторната муфа и отзад с Dana-та 44 и LSD (който кара с limited slip diff ..............
                За проходимоста може стоков WJ да е по-проходим ама знам ли.. специалистите да кажат.
                Такова полузаспало LSD или едно негово подобие ама до 95% го има и в предния

Коментар

Първоначално публикуван от mmtrance Преглед на мнение
                  2 въпроса: какво е limited sleep? Умерено заспал диф?
                  И 2- защо и с какво 100% блокаж на задния диф е по-добър от този с ограничени приплъзване в еднакви условия на хлъзгав страничен наклон? Повтарям хлъзгав страничен наклон.
                  По добър е..., защото няма да го включа ...

Коментар

То не е задължително и да завариш газта на този с LSD та да го накараш да сработи и да те пързулне.
                    I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

Първоначално публикуван от bocho64 Преглед на мнение
                      Такова полузаспало LSD или едно негово подобие ама до 95% го има и в предния
                      Говоря за WJ на майка, на него няма Vari-Lok...

Знам,че всеки си харесва Jeep-a , аз карам Jeep повече от 10 години, Wrangler имам и в момента.

Но ако се върнем в началото ,за автора на темата по-подходящ е Touarega ,това е моето мнение .
                      Последно редактирано от Stefan Dimov; 29-11-15, 22:10. Причина: п.гр.

Коментар

Първоначално публикуван от Stefan Dimov Преглед на мнение
                        Не знам кой какво е виждал на снимка имам наблюдения на база лични сравнения и с двата модела даже WJ-я 4,7 все още го кара майка.
                        И двата модела си имат плюсове и минуси.Като плюса на Гранда е по-евтината поддръжка всичко останало е в полза на Туарега –
                        Двигател: кой осмак е по добър 4,2 или 4,7 ?
                        Скоростна кутя: 6 степенна с възможност за ръчно превключване особенно полезно при спускане по заледени склонове или 4 степенния автомат 45RFE на Гранда;
                        Заджване: quattro с торсен със 100 % блокаж и бавни, и 100% блокаж заден диф. или NV 247 с героторната муфа и отзад с Dana-та 44 и LSD (който кара с limited slip diff знае за какво говоря на хлъзгаво със страничен наклон).
                        Ходова част:Единия закован на пътя и по завоите другия се клати, като патка.
                        Спирачки.
                        Динамика.
                        Комфорт.
                        Има и още ама не ми се пише.

п.с. фен съм на Jeep ама Wrangler...

Абсолютно си прав. Но не очаквай масата потребители тук да се съгласят с теб.
                        Те ако го направят трябва да признаят ,че всички собственици на Туарег и Кайен имат добри машини. А това не виждам как ще го направят. Все пак ако го направят ще улекнат ...до сега това ги креип , че иамт джипки (макар и по-евтини. Извинявам се МНОГО по евтини) но по проходими ... кеото особенно при стокови (заводски) джипки след 2005-2006 (като изключим Г-класата, Вланглера и Рейнджа) другите са абсолютно на едно ниво без значение от марката. Но за мен Туарега(кайен) след посочените години са малко джипките( с изключение на горните 3) които могат да му се противопоставят както на пътя така и извън него (стокови-заводски)

Коментар

.................особенно при стокови (заводски) джипки след 2005-2006 Но за мен Туарега(кайен) след посочените години са малко джипките( с изключение на горните 3) които могат да му се противопоставят както на пътя така и извън него (стокови-заводски)
                          Това дали се включва в тая група? https://www.youtube.com/watch?v=nL97QS0K44Q

Коментар

Но за мен Туарега(кайен) след посочените години са малко джипките,,, които могат да му се противопоставят както на пътя така и извън него (стокови-заводски)
                            Не бъркй "Джип" със "SUV"...И какъв Кайен извън пътя ?? Карай си по пътя със здраве...
                            0899 шест5313нула
                            За всекиго по нещо

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X