Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Grand Cherokee WJ vs. VW Tuareg

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Grand Cherokee WJ vs. VW Tuareg

Добре де - толкова ли е наистина проблемна поддръжката на тоя Туарег, извън регулярното обслужване? Какво толкова му се чупи?
    Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Туарега, както повечето съвременни произведения на VAG ти взимат повече, отколкото ти дават!
      мисля, да зема а се замисля...

Коментар

Не съм адвокат на ВАГ групата.

Ама да сравняваш нещо немско с Джип(вече Фиат) най вече с надеждност ми се струва леко нереално.

А за предния колега Вие колко от новите ВАГ-ини сте карали?
        Аз карам такова с най голямо удоволствие и засега само ми дава.
        Познавам хора с 3 сеата, 2 шкоди и 1 фолксваген всички след 2009 година и са доста доволни.
        Според мен ВАГ правят все още качествени автомобили, надеждни с нисък разход и добър дизайн, но завишени продажни цени и нови и втора употреба.

Поздрави
        Land Rover Discovery II, V8 4.0
        VW Golf VI variant
        Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Айде и аз да се включа точно в тази тема...Няма да коментирам ВАГовете на мои близки защото не е редно ,но имаше едно туарегче което идваше от време на време в сервиза срещу у дома...Идва,идва...Е накрая собственика доста му се беше по ядосал и го продаде...Защо си купи пасат 6 обаче пак остана загадка...Е и него продаде...Сега не се ядосва с ВАГ...Кръстника ми си купи преди години пасат 6 НОВ...Продаде го на около 100 000 км...Каза ,че е минало безпроблемното време на колата И тай за новите вагове...Дават по-малко от колкото вземат...Аз съм съгласен с това...Тъжната истина е ,че Х5 е по-добрия вариант...
          Стандартна Витара c20ne с уазов мост...Изпълнение за България

Коментар

Клатенето на Гранда е нещо с което се свиква и е нещо, което на прав път го няма изобщо. Високата скорост не е проблем (стига да знаеш какво правиш не само със Гранда, а и въобще...) нито за стабилността му (естествено не и в завои в които по принцип си е проблем), нито да я поддържа дълго време (разбирай от София до Бургас без почивка, примерно) - нещо за което силно се съмнявам за по-новите автомобили. Личния ми негативен опит в клас SUV се изчерпва с Audi Q7 - 3000 кубика, турбодизел - успя да кипне маслото в автомата още преди Сливен (за където пътувах).

Коментар

Първоначално публикуван от rosen_offroad Преглед на мнение
              Не съм адвокат на ВАГ групата.

Ама да сравняваш нещо немско с Джип(вече Фиат) най вече с надеждност ми се струва леко нереално.

А за предния колега Вие колко от новите ВАГ-ини сте карали?
              Аз карам такова с най голямо удоволствие и засега само ми дава.
              Познавам хора с 3 сеата, 2 шкоди и 1 фолксваген всички след 2009 година и са доста доволни.
              Според мен ВАГ правят все още качествени автомобили, надеждни с нисък разход и добър дизайн, но завишени продажни цени и нови и втора употреба.

Поздрави
              Няма и да карам !!! Имам автоморга и знам отлично за какво става въпрос, а относно качеството - например, рядко се среща нещо на VAG на 5-6г без изтъркани копчета и дръжки...
              мисля, да зема а се замисля...

Коментар

Първоначално публикуван от evos Преглед на мнение
                Няма и да карам !!! Имам автоморга и знам отлично за какво става въпрос, а относно качеството - например, рядко се среща нещо на VAG на 5-6г без изтъркани копчета и дръжки...
                А сега и ако кажеш къде е таз морга у Варна дето е пълна само със съвременни Ваг-ини с изтъркани копчета да дойдем и да проверим и да знаем откъде да купуваме. Може и на лични да не излезе реклама.
                Миналата седмица търсих една скоростна кутия за Пежо и обиколих моргите два пъти. Що ли не забелязах нито една модерна Ваг-ина не знам.
                Може да са били добре скрити ☺️
                Land Rover Discovery II, V8 4.0
                VW Golf VI variant
                Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Изборът е само един ТУАРЕГ.

Както казваше коментатора на АутоБилд в едно от предаванията си: "Само ако знаеха собствениците на Туарег какъв страхотен вседеход имат"

Предимства: База на Кайен
                  Маневреност?Скорост на Кайен
                  Въздушно окачване
                  НЕМСКО
                  Блокажи/Бързи/Бавни - офроуд машина
                  Надежден
                  Добра Визия
                  Недостатък: Не е G-Class (но стига , да не споменаваме богът при джиповете)

Коментар

Първоначално публикуван от grand123 Преглед на мнение
                    Блокажи
                    Вярно ли ?
                    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                      Вярно ли ?
                      Не че нещо, ама има... ВЕрно само на междуосевия е стандарт, а на задния опция. Ма чак оффроад машина... Те и у рекламата не го вкарват в локвата...
                      Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Имам едим Туран 2007-ма за поддръжка - за 140к от нов, колко много мъка е причинил, не е истина. 1,4TSI на 75k и отново на 135k km му се износи газо-пазпределителния механизъм. Ремонтите са от 2,5к лв нагоре. А пък оторезираните сервизи в София са пълен та*ак. Със същия мотор, но Шкода, направи същия проблем на 100к км.

А по-горе говорящ каза, че WJ, 4.7HO e Fiat - no comment.
                        O888 749-O86
                        C20LET 4x4 198 kW 370 Nm - любимата
                        NC 750

Коментар

На Туарег се качвам само ако е V10, иначе всичко друго ще е Jeep!!!
                          Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.

Коментар

Моля да ме извинити тез двете коли няма как да се сравнят едното е джипка за риба , офроуд , разходки из планините зиме или лятото става и за дълги пътувания по наще и чужбинските пътища не те уморява и т.н. а другото е VW реплика на първото с много забележки и скъпи недомислици както и при братчеда Q7 .....да го е.....а Боже прости !
                            Еди Рангелов : 0885 088 444
                            Няма незаменими има незабравими хора !!!

Коментар

Първоначално публикуван от paunoff Преглед на мнение
                              На Туарег се качвам само ако е V10, иначе всичко друго ще е Jeep!!!
                              Може и W12 )))

Иначе не виждам в какво едно гранд чероки от въпросната година (да не говорим за по-новите) да превъзхожда един Туарег извън пътя. (ако е така няма да е с много) Докато на самия път където минава времето на повечето наши джипки разликата в ползва на ТУарега е в пъти

Коментар

Първоначално публикуван от grand123 Преглед на мнение
                                Може и W12 )))

Иначе не виждам в какво едно гранд чероки от въпросната година (да не говорим за по-новите) да превъзхожда един Туарег извън пътя. (ако е така няма да е с много) Докато на самия път където минава времето на повечето наши джипки разликата в ползва на ТУарега е в пъти
                                Тва на база лични сравнения или просто така те кефи?
                                О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X