Обява

Свий
Няма добавени обяви.

какъв джип да си купя да тегля каравана и да ходя с нея навсякъде

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: какъв джип да си купя да тегля каравана и да ходя с нея навсякъде

Първоначално публикуван от ivo-police Преглед на мнение
    "Е" Другата буква.
    Не пишете глупости за категориите....
    Извинявам се за оfftopic-a
    Cherokee WJ 4.0L- NP242
    Honda Africa Twin XRV 750

Коментар

Шкода Йети. Какъв бюджет за автомобила и колко тежка караваната?

Коментар

Първоначално публикуван от kalinntv Преглед на мнение
        Не пишете глупости за категориите....
        Извинявам се за оfftopic-a
        И аз се извинявам -чл149 т.6 ЗДвП

6. категория В + Е - състав от пътни превозни средства с теглещо моторно превозно средство от категория В и ремарке, когато:
        а) допустимата максимална маса на ремаркето надвишава 750 кг;
        б) допустимата максимална маса на ремаркето надвишава масата без товар на теглещото превозно средство;

Коментар

Ама верно ли има чудене дали за ремарке трябва Е или Ц . Силно препоръчвам който се съмнява в знанията си да попрегледа правилника .

Коментар

Караваната е доста нежно нещо,и си иска доста внимание при каране
            по лоши терени.Добре е джип с бавни скорости.
            .Карам бавно стигам бързо. А...ма не всеки път.
            Киа спортаж2000тди 98г
            Ауди А3 1.9ТДИ
            Каравана Аdria 390Q

Коментар

Какви полу-грамотни хора има...Ако господа модераторите трият такива писаници, може да накарат авторите да се замислят (засрамят) и поправят навика - както говорят, така да пишат ! На мен лично, джипа и караваната щяха да са ми последна грижа, ако зная, че не мога да се изразя пишейки.
              мисля, да зема а се замисля...

Коментар

Не влезе ли в сила някакво изменение, че може без "Е", ако общото тегло на състава не надвишава 3,5 т и ремаркето не е по-тежко от теглещото ппс?
                edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Първоначално публикуван от evos Преглед на мнение
                  Какви полу-грамотни хора има...Ако господа модераторите трият такива писаници, може да накарат авторите да се замислят (засрамят) и поправят навика - както говорят, така да пишат ! На мен лично, джипа и караваната щяха да са ми последна грижа, ако зная, че не мога да се изразя пишейки.

Коментар

Първоначално публикуван от ivo-police Преглед на мнение
                    И аз се извинявам -чл149 т.6 ЗДвП

6. категория В + Е - състав от пътни превозни средства с теглещо моторно превозно средство от категория В и ремарке, когато:
                    а) допустимата максимална маса на ремаркето надвишава 750 кг;
                    б) допустимата максимална маса на ремаркето надвишава масата без товар на теглещото превозно средство;
                    Иво,актуализирай си правилника:
                    Глава четвърта.
                    ПРАВОСПОСОБНОСТ НА ВОДАЧИТЕ НА ПЪТНИ ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА
                    Чл. 150.
                    (2) (Изм. - ДВ, бр. 54 от 2010 г., в сила от 19.01.2013 г.) За определяне правоспособността на водачите моторните превозни средства се делят на следните категории, различни от тези по чл. 149, обозначени с латински букви:
                    6. категория В - моторни превозни средства с допустима максимална маса, която не надвишава 3500 kg, проектирани и конструирани за превоз на не повече от 8 пътници плюс водача; моторните превозни средства от тази категория могат да образуват състав с ремарке с допустима максимална маса, която не надвишава 750 kg; без да се нарушават разпоредбите на правилата за одобряване на типа за съответните превозни средства, моторни превозни средства от тази категория могат да образуват състав с ремарке с допустима максимална маса, надвишаваща 750 kg, при условие че допустимата максимална маса на състава не надвишава 4250 kg;
                    Cherokee WJ 4.0L- NP242

Коментар

@kalinntv,
                      Това последното, дето си го почернил, и почервенил, за мен означава, че този, който е писал поправката не си е свършил работата, както трябва, и @ivo-police не е виновен за това.
                      Тази поправка, пак казвам ЗА МЕН, по никакъв начин не ми дава право с моето Сивик-че да си дърпам ремарке с тегло 2989 кг. Верно общото тегло на състава е под 4250кг, обаче теглото на ремаркето надвишава теглото на моята количка с пъти.

Тази поправка, би трябвало да напомня на собствениците на "пикапчета" например, със собствено тегло празен 3500кг, че и те, като всички простосмъртни водачи с кат."В", НЯМАТ право да теглят ремарке по-тежко от 750кг. Иначе, какво се получава - имам си аз пикапче тежащо 3500, и никой, ама никой КАТ-аджия не може и копче да ми каже, че си дърпам ремаркенцето, тежащо 3499кг. Да ... ама НЕ, нали?!
                      Последно редактирано от krasi-mir; 08-09-15, 08:56.
                      Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto,
                      Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Manual
                      Honda Accord CN1 N22A1 i-ctdi Manual

Коментар

Поправката означава,че с МПС което тежи напр. 2000кг,можеш да теглиш каравана(ремарке) 1100кг,без да са ти необходими кат.Е,С,Д...ер малък...
                        Не зная на твоето Сивик-че какво пише в гомемия талон т.F3,но обикновенно там пише каква маса можеш да теглиш.
                        Ако караш пикап 3500кг,това,което можеш да теглиш с категория B не трябва да надвишава 750кг,така че състава от МПС+ремарке да не надвишава 4250кг.
                        В общи линии,това е което исках да кажа,макар и да не бе е в разрез с неграмотната темата.
                        Тук имаше тема,в която доста широко е обсъждан точно този въпрос.
                        Последно редактирано от kalinntv; 08-09-15, 09:37.
                        Cherokee WJ 4.0L- NP242

Коментар

Тази поправка поне както аз я разбирам означава следното ако автомобила е 3500 кг. масата на композицията не трябвя да надхвърля 4250 кг. или ремаркето да е 750 кг, а не колкота е допустимо да се тегли с даденото мпс.
                          За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
                          0878 79 20 61 Борис

Коментар

То кой и ще да е джип с двигател 4.0, пък и 3.0 литра ще я извлече навсякъде като бръмбър - сламка ама на караваната няма ли да й се ... мамата по оффроуд маршрути.

Коментар

Първоначално публикуван от kalinntv Преглед на мнение
                              ... В общи линии,това е което исках да кажа,макар и да бе е в разрез с неграмотно темата.
                              Да де, и аз това казвам
                              Причината да се изкажа беше това, че явно не те разбрах на пръв прочит. Бях подведен от репликата "Иво, актуализирай си правилника". Помислих, че нещо не си съгласен с цитата на Иво, а не че просто го допълваш.

Съжалявам за недоразумението!
                              Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto,
                              Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Manual
                              Honda Accord CN1 N22A1 i-ctdi Manual

Коментар

Първоначално публикуван от TenyoIvanov Преглед на мнение
                                здравейте мили колеги...
                                Бюджет?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X