Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Opel Frontera бензин?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Opel Frontera бензин?

Здравейте, оглеждам се за някаква джипара около 2-4 000, като предпочитам да е петврата, но дори да е триврата държа да не е тип Сузики Самурай, Дайхатсу Фероза, Рав 4, където багажника е по-малък от жабката ми. Държа двигателя на понадлежи на газифициране и да не се правят клапани през 10 000км. Също така е важно разхода градско да не е над 15л/100км. Та по тези критерии стигнах до Фронтера и избора между двата двигателя. Гледах и други подобни като Тойотa Форрънър, Паджеро GLS и Тойота Ленд Крузър, но всички по каталог им дават около 20/100 градско, а за мен това е разход за осмак, който не ми се нрави. Та по каталожни данни само Фронтерата и дават разумни стойности, особено на по-малкия двигател, но вие ще кажете как е в действителност. Приемам всякакви съвети.

От: Opel Frontera бензин?

Първоначално публикуван от Bokrael Преглед на мнение
    Здравейте, оглеждам се за някаква джипара около 2-4 000, като предпочитам да е петврата, но дори да е триврата държа да не е тип Сузики Самурай, Дайхатсу Фероза, Рав 4, където багажника е по-малък от жабката ми. Държа двигателя на понадлежи на газифициране и да не се правят клапани през 10 000км. Също така е важно разхода градско да не е над 15л/100км. Та по тези критерии стигнах до Фронтера и избора между двата двигателя. Гледах и други подобни като Тойотa Форрънър, Паджеро GLS и Тойота Ленд Крузър, но всички по каталог им дават около 20/100 градско, а за мен това е разход за осмак, който не ми се нрави. Та по каталожни данни само Фронтерата и дават разумни стойности, особено на по-малкия двигател, но вие ще кажете как е в действителност. Приемам всякакви съвети.

По отношение за голям багажник и приличен разход на бензин-газ като за 2 тонна машина, според мен ще ти свърши работа Фронтера А, дълга база 2.4 i, слагаш АГУ и си готов, е ако сложиш 33-ки гуми, разхода ще се доближи до V8... Колегата Алекс кара такава фронтера и е с такива гуми, та ако види темата ще ти каже доста неща за нея. Успех

Коментар

Моятa 2,2 гори 19-20 гaз грaдско . Извън 13-14. По принцип зaвиси и "грaдското", но стойностите не сa много по рaзлични.
      Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

За себе си съм установил, че специално разхода на гориво по каталожни данни силно се различава от действителния, още повече на пропан-бутан. Няма как голяма и тежка кола да гори малко в града, Витарата ми зимата стига 15/ 100 км. газ градско, а Фронтерата е по-тежка.
        Животът е харизан кон според мен...

Теди

Коментар

Първоначално публикуван от Bokrael Преглед на мнение
          Първо да уточниш в кой град очакваш този разход?

И да, осмака може да даде разход 20 ама в Търговище - в София 25-30 нагоре

И освен ако не е някой град с 1 светофар да ти кажа че такава джипка няма.

Най ниския разход на газ ще ти даде дълга Витара 1.6 но не очаквай чудеса.

При това Витарата трябва да е като от завода иначе всеки мунинг качва разхода много.

А пък ако искаш джипка с по голям багажник разхода отива в небесата.

Фронтерата е голям джип с малък мотор и мааааааалко по малък разход от другите.

Трябва да уточниш за какво ще я ползваш точно за да продължим със съветите.

Градско ли само или офроуд в гората?
          Land Rover Discovery II, V8 4.0
          VW Golf VI variant
          Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

колеги имам опел фронтера А 2.4i газов инджекцион ( 900 лв ми излеза преди 3 години ) , 11-12 извън градско като се кара спокоино , 15-17 градско.

Коментар

Не може да караш почти двутонна машина с аеродинамика на тухла четворка и да искаш 8 на 100 разход.Те такова животно нема.Не може и тва в онова и душата в рая.Ако искаш малък разход,хич не поглеждай никаква джипка-земи си лека кола.

Коментар

8 не ама 12 градско в софия на газ за 2.2 бензин е абсолютно постижим. Ся всичко зависи от десния крак ама все пак е възможно.
                Има и още 2-3 особености но си е факт.
                no signature no problems

Коментар

Всякакъв бензинов Ленд Крузер е мнооооого далеч от този бюджет и не знам защо го споменаваш. Фронтера някаква по-дърта би могло да се намери за тия пари.
                  0899 шест5313нула
                  За всекиго по нещо

Коментар

Няма да е много далеч от бюджета при условие, че се изтрие тирето между две и четири в анонса. Ако се погледне реално Фронтера за 2000 лв. колкото и дърта да е, ще е по скоро макет на Фронтера.
                    Иначе наистина зависи от "градското", но по вероятен е разход над исканите (по-скоро бленуваните) 15/100
                    Венцислав Петров
                    Горното е изцяло мое лично мнение, с което не ангажирам никое друго лице.
                    Рекстън 2 2.7 165 к.с. ; Лагуна купе 2.0 dci 210 к.с.
                    0889 62 8четири 6четири

Коментар

Моятa 2.4 93г.ми дaвa 12 нa дълго със скорост нa кaрaне 120-130км/ч. София -Поморие и 14-15 смесено кaрaне, в горaтa също последно зaсекох преди 2 седмици в Бaлкaнa нa средно тежък до тежък нa местa скaлист терен.Обикновенa гaзовa ,изпaрител BRC.
                      Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Кaк успявaте дa поддържaте 120-130 чaк ми е чудно с този aвтомобил?
                        Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Първоначално публикуван от //Радо// Преглед на мнение
                          Кaк успявaте дa поддържaте 120-130 чaк ми е чудно с този aвтомобил?
                          Не е някаква анатема и по висока скорост. Аз съм с ОФА къса база- при 130 на мен ми гори около 13 -14 бензин и определено е доста по комфортно отколкото с дачия при същата скорост

Коментар

Първоначално публикуван от Traum Преглед на мнение
                            Не е някаква анатема и по висока скорост. Аз съм с ОФА къса база- при 130 на мен ми гори около 13 -14 бензин и определено е доста по комфортно отколкото с дачия при същата скорост
                            Чекай сега,14 бензин не е 12 газ...Отделно и на мен ми се вижда 130km/h средна скорост височка за тия коли...

Коментар

Е вие с колко искате да се движите по магистралата със 100 ли ?
                              SsangYong Kyron 2.7 xdi 163 hp,Automatic 5G tronic transmission with DPF 2008 година /

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X