Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на джип!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Избор на джип!

Здравейте колеги,

Бих искал да се обърна във форума за съвет.

Трябва ми джип за разходки из планината, но се колебая какъв точно да избера.
    На този етап съм се спрял на Лада Нива и Сузуки Самурай.
    По принцип търся евтин джип с нисък разход на гориво и евтини части.
    Друг вариант, върху който се замислям е да подсиля и повдигна амортисьорите на автомобила си. В момента карам Опел Астра, но не съм сигурен дали ще успея да издрапам с него в баирите по гората - виждал съм подобни коли, само че Волги, Москвичи, Жигули и Лади.
    Друг въпрос, който искам да поставя е - при евентуално подсилване и повдигане на амортисьорите на Опела в какъв диапазон мога да очакваме покачваме на разхода на гориво!

Поздрави!

Избор на джип!

Щом караш астра и малко повече разход те събаря, не си взимай джип.

Иначе една повдигната пандичка ще харчи по малко от опела и ще е почти толкова проходима като заводска Нива и Самурай.

Добре е да дадеш пример за горски път.
    Коловози, дълбочина, кал какъв точно е терена.
    Последно редактирано от rosen_offroad; 19-08-15, 16:03.
    Land Rover Discovery II, V8 4.0
    VW Golf VI variant
    Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

От: Избор на джип!

Почна се...

Коментар

Тряа вече авторско право да се плаща на нЕкой колеги че имат нерви във всяка новопоявила се такава тема да обясняват!
        Толко ли е трудно да се попрочете БЕ?Има всичко!
        Jeep Grand Cherokee 4.7 WJ V8
        0888854582
        Дизел втора употреба за лична - НЕ!!!!
        Китайска поговорка "Не ти пожелавам да живееш в интересни времена" басси!!!

Коментар

Друже, Мечо, малък разход на гориво и каране из гората не съжителстват в едно изречение. От двете посочени от теб машини по-податлив на подготовка за в гората е Самурая. Нищо не говориш за бюджет, но само едни добри кални гуми може да те лишат от една хилядарка. За Нивата почти толкова.
          Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
          Из "Златния телец"

Коментар

Това с Пандата ми звучи интересно предложение Дали ще има достатъчно мощност да се изкачва по баирите?
            Истината е, че не ми се набиват толкова пари за джип висок клас, чийто задължения в гората и сега се изпълняват успешно от астричката Единственият й проблем е, че е прекалено ниска за коловозите на горските пътища! Затова в главата ми се превъртат всякакви варианти и с повдигането на коли!
            Самураят съм чувал, че дава нисък разход на гориво и частита са му сравнително евтини.
            Ладата е евтина, като първоначална инвестиция, но частите за нея се намират трудно и дава по-висок разход на гориво.

traun - без да искам да казвам кой какво как да прави, но пич на мен като не ми харесва дадена тема във форума или статия из нета - просто не продължавам да чета! Смятам, разбираш какво искам да кажа!?!?
            Почти под всяка една статия съществуват подобни "компетентни" мнения, чийто принос граничи с нулата, но пък за сметка на това удачно прехвърлят разговора в съвсем различна посока.
            Ние сме тук за да споделяме информация, мнения, препоръки, отзиви и т.н. - не да си чешем егото.
            Аз не съм вещ в темата по джиповете, но има други теми, от които разбирам доста повече и не парадирам с това - така, че подобни коментари тип "късен пубертет" са меко казано странни в този сериозен форум, който аз лично с голям интерес следя и чета редовно!

Коментар

Първо се качи да покараш каквото си избрал,Самурай,Панда...
              Части за Лада/Нива/ има колкото искаш.
              .Карам бавно стигам бързо. А...ма не всеки път.
              Киа спортаж2000тди 98г
              Ауди А3 1.9ТДИ
              Каравана Аdria 390Q

Коментар

Нивата колега не е джип.
                Няма невъзможни работи.Тел.0888344659

Коментар

Трябва да си голям мазохист, за да купиш Нива.

Коментар

Колега Мечо!!!Принципно в първия ти пост,където искаш съвет,всичко е оксиморон!Искаш Жип за в гората ама ако може и лека кола да я направиш за тая работа.Бюджет не си посочил!От това че си правиш сметки Опел да повдигаш че да ходиш по горите /не знам дали някой изобщо го е правил/,оставам с впечатление че кинтите дето си приготвил хич не са достатъчни.Щото то от жип до жип,се за в гората има голяма ножица,според кинтите.Ако ти трябва само за в гората има направени такива,стари като години и за не чак толкоз кинти........
                    И пак ще се повторя,вместо да искаш мнения,отдели определено неделно примерно лежерно време и попрочети за тези автомобили които те интересуват.Има достатъчно информация тук.
                    Ама първо си реши какво точно искаш.
                    Айде със здраве!!!
                    0888854582

Коментар

Здравейте колеги. Можете ли да ми кажете,куде се намира номера на двигатела, на Сузуки Самураи 1.3

Коментар

traun - казах, че не ми трябва някакъв лукс джип - трябва ми средство, с което да се предвижвам в гората и да е с нисък разход на гориво.
                        Затова се спирам на варианта за повдигане на кола - това с Пандата ми звучи съблазнително. Ако някой може нека даде малко повече инфо за предимствата и недостатъците.
                        Вземам поука от съвета ти - и ще разгледам внимателно и темите по-надолу във форума.
                        Въпросът е, че има хора с доста богат опит, който биха ме насочили конкретно в моята ситуация!

Поздрави!

Коментар

Абе човек!!!Кажи кви кинти си заделил бре!?!?Как някой ще ти даде съвет за нещо като не знае дали можеш да си го позволиш!Не се обиждай , ама според мен не знаеш кво искаш!
                          А тва с ниския разход е много относително и компромисно!!!Кола /жип/,която арчи малко е с малък ДВГ /и тва е идиотско само по себе си като заключение/.Следователно Нютони иок!!!И от там следват едни обороти,едни форсажи.............и къде отидЕ малкия разход!?!?А......и други последствия от употребата!
                          И да ти кажа,човек най добре си прави изводите като прекарва инфото през акъла си!
                          Не че и аз бих ти дал съвета на съветите!!!Нали знаеш-всеки прекарва нещата през неговата си призма.
                          0888854582

Коментар

Читав Жип под 5-6 к за твойте изисквания, няма да намериш, затова си повдигни Астричката и не се вживявай в един филм, който няма да гледаш. Вервай ми, колегата ти е казал много добре,че едни читави гуми са ти 1000 лв. Да не говорим за другите разходи.
                            Бизнеса е проста работа, ама не е за прости хора !!!

Коментар

Не очаквай кой знае какви чудеса от пандата. За добра проходимост се искат колкото може по-големи гуми, а на пандата не може да се сложат. Щом говориш за коловози-пандата няма да ти върши работа.
                              Самурайчетата са сериозни зверчета, но за да се докара едно такова от стоков вид, до горски всъдеход ще ти струва едни 1500-2000 лева, може и нагоре, таван няма.
                              То задачата силно си зависи от условието де. Може да ходиш по такива места дето даже и гуми да не ти трябват...
                              Ма виж, една лебедка никога не е излишна, вече има достатъчно евтини, и вършещи работа, нека това да ти е едно от сериозните пера в бюджета за бъдещия джип.

Пандата, както и нивата са самоносеща конструкция. Т.е.-нямат рама, а са като обикновена лека кола. Което при "нормална" експлоатация не е лошо, но когато затънеш хубавичко, и се наложи да те вадят-няма сериозно място за където да те закачат, и понякога ламарините се разкъсват. Не, че винаги ще става така, ама си е в реда на вероятните неща.

И последно-офроуд и икономичност не може да се ползват заедно в едно изречение. Колкото изгори-толкова. Ако не искаш да гори-не слизаш от асфалта...
                              В гората винаги се влиза с пълен резервоар, и по възможност с поне още една машина. Зареден телефон, колани и въжета за дърпане, вода за пиене и за двигателя, както и шише масло са почти задължителни.
                              Има ли желание-има и начин!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X