Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Шосеен Дизел, автомат, 12-13К лв.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Шосеен Дизел, автомат, 12-13К лв.

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение

ПП: Чудя се ония Черокита с 2,8(на VM) дали не стават, да се пробвам да ги навия?
    Здрасти , Черокито е много здраво с много-малко проблеми . Скъпо е първоначалното обслужване около 2000 лв. с всички масла , филтри , ангренажен ремък , ролки и водна помпа ! Черокито от вън изглежда голямо но е тясно , предимство е че има модели оборудвани с 4х2 + 4х4 бързи парттайн +4х4 бързи фул тайм +4х4 бавни ! Аз лично бих се спрял на 3.0 CRD Гранд Чероки по-голям , с голямо вътрешно пространство , мотора е Мерцедес с 5 степенна автоматична скоростна кутия в повечето случаи без проблеми !
    Еди Рангелов : 0885 088 444
    Няма незаменими има незабравими хора !!!

Коментар

Да, раздатката на Черокито ми допада и на мен. Обслужването не е проблем, за бюджета има и такива със сервизна история, обслужени и пр. Пространството също не е проблем. Проблем е(за да го изберат), че като лукс и излъчване отстъпва на премиум марките. Гранда май не е съвсем в бюджета, а и не знам колко е безпроблемен именно щото половината е Мерцедес.
      Нещо все повече ми се струва че Туарега ще е най-правилния съвет, но трябва да попрочета по-подробно за него и особеностите му.
      Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Х3 дизел 2.0 само ръчни скорости.
        Дизел 3.0 само автомат.
        Land Rover Discovery II, V8 4.0
        VW Golf VI variant
        Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Мицубиш Аутлендър и подобните, дребни ли идват?
          О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Във въпроса ми няма условия за година на производство или километри.
            Какъв е случая с Х3 2.0d?!
            Че ще е по-слаб е ясно, но това не е определящо...
            2.0d 150к.с. в комбинация с ръчни скорости е един много добър избор. Разхода е почти като на лека кола, а това как върви е субективно усещане, но до колкото знам и 2.5tdi на Туарега не е от най-динамичните мотори.

Коментар

Аутлендъра скъп, автомат е задължително условие...Х3 с малкия мотор явно също отпада.
              Туарег на пружини с 2,5 ще трябва да е по-евтин и безпроблемен за поддръжка от Х3/Х5, а е и малко по-джип като трансмисия. Динамика като за състезания не се търси, важно е да е по-безпроблемен.
              Доколкото помня, R5 е с ангренаж на зъбни колела(поправете ме ако бъркам), помпа-дюза(мисля по-надеждно от комън рейл). Автомата, казаха японски, раздатка на механичен принцип с диференциал(блокируем), плюс понижаваща предавка, плюс понякога блокаж и на задния диференциал. До тук добре, а сега какви са проблемите? По двигателя какво/как? Автомат, раздатка, електроника, купе/оборудване и пр??! Ако някой знае нека сподели.
              Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Време е да уточниш начина на употреба.
                Че ще пътува извънградско ясно.
                След като се занимават с агробизнес, ще влизат ли по ниви и черни пътища?
                Според мен ако не влиза по нивите, едно Х3 ще е по евтино и безпроблемно от Туарег дори и на пружини, най малкото ще има по малко възли и по малко аварии.
                VW Golf VI variant
                Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Няма да има черно повече отколкото да се справи и обикновен лек автомобил. Търси се повишена сигурност и стабилност при зимни условия(по пътищата).
                  Кои възли липсват в Х3, спрямо пружинния Туарег?
                  А и истината е, че повечето Х3 почват от горната граница на бюджета...

Коментар

Според мен ако не влиза по нивите, едно Х3 ще е по евтино и безпроблемно от Туарег дори и на пружини, най малкото ще има по малко възли и по малко аварии.
                    И да влиза по нивите пак ще е по-евтино и безпроблемно от туарега.

Коментар

Основните оплаквания от Туарега са че гори но за сметка на това не върви, а възлите ти ги каза понижаващи, блокировки, драма с висящия лагер на кардана...
                      Интересното е че същия мотор във транспортера е по удачен.
                      Другото което се сещам са лесно износващи се пластмаси в купето за Туарега.
                      Тука е обсъден обстойно:
                      http://www.offroad-bulgaria.com/show...F3%E0%F0%E5%E3

Х3-ката дори с малкия дизел има 330 нм и ще е самолет спрямо Туарега, ако е с 3.0 дизела е спортен автомобил
                      Последно редактирано от rosen_offroad; 02-08-15, 19:42.
                      VW Golf VI variant

Коментар

Те понижаващите и блокажа не знам какви ядове могат да създават... Лагера на кардана се оправял вече за по-скромни суми... Невървенето е субективно и няма да е проблем. Разхода също , подготвени са за него. Няма смяна на ангренаж, помпа-дюза срещу комън рейл в BMW...
                        Това за пластмасите е така, ще е критерии за предишното ползване. Иначе пак няма да е проблем, експлоатацията няма да е зверска за да се износят пластмасите(ако и въобще се ползват повечето копчалъци).
                        Чисто субективно Туарега е по-луксозен и солиден , около нивото на Х5. Освен това колкото и да не трябва особена проходимост, когато я има все някога ще е от полза.(не е изяснено още колко всъщност ще е необходима или по-скоро ще се ползва до където е възможно)

Коментар

...Освен това колкото и да не трябва особена проходимост, когато я има все някога ще е от полза.(не е изяснено още колко всъщност ще е необходима или по-скоро ще се ползва до където е възможно)

Всички така казваме в началото. А после - няма, няма и токо отишли един куфар пари за проходимост
                          О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Пуснах една бърза търсачка според цената до 15000 лв. за Х3 и Туарег и се оказа че със сервизна история има само едно Х3 в Благоевград за 12800 лв.
                            Всичкото Туарег е без произход.
                            Поздрави
                            Последно редактирано от rosen_offroad; 02-08-15, 22:50.
                            VW Golf VI variant

Коментар

"Сервизна история" дават и на някои от Туарезите до тези пари. Има от Габрово, от София(с регистрация) и др.
                              За мен е безразлично какво ще изберат, само дано да останат доволни. Струва ми се че избора ще е в следния ред - докато само се оглеждат Туарега ще поведе, но след тестдрайв BMW-то ще спечели.
                              Само дано не тестват и V10, че и без това имат залитане на там, а цените и промоциите на джамбазите са изкушаващи.😀

Коментар

В София от представителство има такъв V10.Поне така пише,с доказана история и произход,на около 200 000км.Цената някъде беше около 16 000.
                                Има го в сайтовете за продажба.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X